Facebook Pixel Ντροπή για την ιστορία του, λίγοι γι' αυτή τη φανέλα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-12-09 00:59:00

Ντροπή για την ιστορία του, λίγοι γι' αυτή τη φανέλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ντροπή για την ιστορία του, λίγοι γι' αυτή τη φανέλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τραγική σεζόν του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη έληξε απόψε με άλλη μία ήττα, στη Λεωφόρο από τη Θέλτα με 2-0, με τους πράσινους να προσπαθούν, αλλά δεν... Έσπασαν δύο αρνητικά ρεκόρ οι πράσινοι

O Παναθηναϊκός έχασε (και) από τη Θέλτα 2-0 στη μισοάδεια και ξενερωμένη Λεωφόρο, κάνοντας δύο αρνητικά ρεκόρ (συγκομιδής βαθμών για ελληνική ομάδα και χειρότερο σερί χωρίς νίκη...) και τερμάτισε τελευταίος και καταϊδρωμένος με 1 βαθμό στον όμιλο, ενώ οι Ισπανοί προκρίθηκαν χάρη και στο 1-1 της Σταντάρ με τον Άγιαξ. Τέλος πάντων, δυο λάθη στην άμυνα έφεραν ξανά την ήττα, με το πέναλτι του Μολέντο στον Γκουιντέτι να είναι από τα πιο χαζά που έχουμε δει... Δεν είναι οτι δεν προσπάθησαν οι πράσινοι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η πικρή αλήθεια είναι οτι με μια μιάμιση ευκαιρία δεν νικάς τη Θέλτα, με τους πράσινους να βγάζουν όλες τις παθογένειες που είχαν φέτος στη διοργάνωση. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Τα ίδια και τα ίδια...

Ανοιχτό ματς είδαμε από το πρώτο λεπτό, με τον Ρινάλντι στο 3` να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή και στο επόμενο λεπτό ο Γκουιντέτι νίκησε και τους δύο στόπερ του Παναθηναϊκού με κεφαλιά για το 0-1... Ο Παναθηναϊκός στην αρχή είχε μεγάλο πρόβλημα στα αριστερά της άμυνας με Ορεγιάνα και Μάγιο να βάζουν στη μέση τον Χουχούμη (απών ο Γουακάσο...) και στο 12` πάλι ο Μάγιο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Βας δεν βρήκε εστία.

Η Θέλτα ήλεγχε το ματς μάλλον άνετα, με τους πράσινους να έχουν αποστάσεις στις γραμμές και να μην κρατάνε μπάλα, παρότι οι Ισπανοί έδειχναν οτι δεν πατούσαν καλά αμυντικά, όταν πιέζονταν από Ρινάλντι και Βιγιαφάνιες ψηλά. Έτσι πάντως κυλούσε ο αγώνας, με τον Παναθηναϊκό σε ένα δίλεπτο (32`33`) να έχει δυο καλές προϋποθέσεις (όχι φάσεις) για γκολ, αλλά τη μία δεν πρόλαβε ο Βιγιαφάνιες και στην άλλη ο Ρινάλντι σούταρε στα σώματα. Οι πράσινοι πίεσαν λίγο προς το τέλος τους φιλοξενούμενους που είχαν οπισθοχωρήσει, αλλά το 0-1 έμεινε ως το τέλος.

Το πάλεψε, αλλά...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο β` μέρος, πίεσε κι έκλεισε τη Θέλτα στα καρέ της, δίχως πάντως τη μεγάλη φάση. Οι πράσινοι έβγαζαν πάθος και μαχητικότητα, με τον Ουζουνίδη να επικροτεί τις προσπάθειες των παικτών και τον Εβρίτη τεχνικό να περνάει τον Ιμπάρμπο αντί του Ρινάλντι στο 60`. Οι Ισπανοί κατάφεραν πάντως να παγώσουν το ρυθμό προς όφελος τους, κάνοντας αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών.

Ο Ουζουνίδης πέρασε και τον Λέτο αντί του αρνητικού απόψε Βιγιαφάνιες, αλλά η μπάλα δεν κυλούσε μπροστά... Όλα αυτά βέβαια είχαν σημασία ως το 75`, καθώς ο Μολέντο αποφάσισε να κάνει το πιο χαζό πέναλτι ever, κλαδεύοντας τον Γκουιντέτι μες στην περιοχή. Ο Ορεγιάνα μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ, κάνοντας το 0-2 και δίνοντας τέλος στη σεμνή τελετή. Τα όσα ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά με τους πράσινους πάντως να ψάχνουν το γκολ της τιμής, δίχως πάντως αποτέλεσμα και με γιούχες στο τέλος... 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (82΄Κουτρουμπής), Εμποκού, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (70' Λέτο), Ρινάλντι (60' Ιμπάρμπο).
ΘΕΛΤΑ (Εντουάρντο Μπερίσο): Ρουμπέν Μπλάνκο, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια, Βας (63' Ντίας), Πάμπλο Ερνάντες, Μπονγκοντά, Ορεγιάνα (83' Σίστο), Γκουιντέτι (90' Σέρχι Γκόμεθ).
Γκολ: 4' Γκουιντέτι, 76' Ορεγιάνα
Κίτρινες: 34' Λουντ, 69' Γουακάσο

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags