Facebook Pixel ΠΑΟΚ δεν ήσουν, αφού... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2017-02-17 00:54:00

ΠΑΟΚ δεν ήσουν, αφού... (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ δεν ήσουν, αφού... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας αποκαρδιωτικός ΠΑΟΚ ηττήθηκε εύκολα με 3-0 από την Σάλκε στην κατάμεστη Τούμπα και ουσιαστικά αποκλείστηκε από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσιάστηκε αγνώριστος και ανέτοιμος για ένα τόσο κρίσιμο και δύσκολο ματς, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την Σάλκε και με αυτό το βαρύ 3-0, είπε "αντίο" από απόψε στο Europa League. 

Πώς παρατάχθηκαν

Με 3-5-2 ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς, έχοντας τον Γλύκο στο τέρμα και τους Βαρελά - Μαλεζά - Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας. Οι Λέοβατς και Μάτος ήταν οι δύο φουλ μπακ, με τους Τσίμιροτ, Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ να είναι στη μεσαία γραμμή. Στην επίθεση πήραν θέση οι Αθανασιάδης και Μυστακίδης.

Ίδιο σύστημα και για την Σάλκε, που παρατάχθηκε με τους Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μέγιερ, Κολάσινατς, Σεπφ, Μπούργκσταλερ και Καλιγκιούρι.

Δοκάρι με Μάτος, αδράνεια και τσάμπα γκολ...

Παίρνοντας ορμή από την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και θα μπορούσε να προηγηθεί μόλις στο 5', αλλά στάθηκε πολύ άτυχος. Ο Μυστακίδης έφυγε από αριστερά, έβγαλε την σέντρα, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μάτος που από δεξιά σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φέρμαν.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, με τους Μυστακίδη, Μπίσεσβαρ να είναι πολύ ζωηροί, με τον πρώτο να βγάζει ωραία κάθετη στον Λέοβατς στο 12', αλλά τον τελευταίο να μην μπορεί να κάνει σωστά το κοντρόλ και να πλασάρει τον κίπερ της Σάλκε. Ο Λέοβατς ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση του 19', όταν πήρε την πάσα πάλι από τον Μυστακίδη, αλλά το σουτ του ήταν ασθενές.

Μετά το 20' το ματς άρχισε να ξεφεύγει από τους παίκτες του Ίβιτς, αφού η γερμανική ομάδα έδειχνε να ισορροπεί σταδιακά την κατάσταση κι ενώ είχε αναχαιτίσει τις ορμητικές επιθέσεις του Δικεφάλου στο ξεκίνημα. Αφού πήρε την πρωτοβουλία, έφτασε και στο γκολ, στο οποίο έχει μεγάλο μερίδο ευθύνης ο Κρέσπο.

Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Νάλντο πήρε την κεφαλιά, ο Γλύκος απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά άργησαν να πάνε στην μπάλα οι Κρέσπο κατ' αρχάς και μετά ο Μυστακίδης κι έτσι ο Μπουργκστάλερ από κοντά έκανε το 0-1 στο 27'. Αυτό το γκολ έριξε την ψυχολογία του ΠΑΟΚ, που έχασε το κέντρο και δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Φέρμαν μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.

Κακός ο ΠΑΟΚ, στο χαλαρό η Σάλκε και... αποκλεισμός

Κι ενώ θα περίμενε κανείς τον ΠΑΟΚ να μπει δυνατά και να πιέσει για την ισοφάριση, οι Γερμανοί εμφανίστηκαν πολύ ανώτεροι και κυριολεκτικά πήγαν το ματς στο... χαλαρό. Ο Ίβιτς προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα με την είσοδο του Κάμπος, αλλά με τον χώρο του κέντρου χαμένο και τους περισσότερους παίκτες του σε κακή ημέρα το ματς είχε πάρει τον δρόμο του. Όπως και η πρόκριση.

Μια πρόκριση που χάθηκε ουσιαστικά στο 82', όταν ο Χέβεντες σέντραρε από δεξιά και ο ξεχασμένος από την άμυνα του Δικεφάλου, Μάιερ, έπιασε την κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα της Σάλκε, εξασφαλίζοντας την πρόκριση από το αποψινό παιχνίδι.

Στο ματς πέρασαν και οι Πέδρο Ενρίκε και Ουάρντα (έκανε ντεμπούτο), όμως δεν άλλαξε τίποτα, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν αγνώριστος και δεν μπόρεσε να φτιάξει ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Φέρμαν.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 90' από τον νεοεισελθόντα Χούντελααρ, ο οποίος πήρε την μπάλα από την απόκρουση του Γλύκου και με σουτ υπέγραψε το τελικό 0-3 για την Σάλκε και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Τα γκολ του αγώνα:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags