Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός παραδίδει σεμινάριο χαμένης χρονιάς
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-20 17:35:00

Ο Παναθηναϊκός παραδίδει σεμινάριο χαμένης χρονιάς

Ο Παναθηναϊκός παραδίδει σεμινάριο χαμένης χρονιάς

Ο Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μακάμπι και τις δυσκολίες της σεζόν.

Στην κουβέντα με τον Μιχάλη Τσόχο, το μεσημέρι στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, έλεγα ότι έβλεπα την ήττα του Παναθηναϊκού.

Και προφανώς δεν ήμουν ο μόνος, διότι την ίδια ώρα έρχονταν τέτοια μηνύματα στον σταθμό. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν το 3-0, το οποίο γι' αυτόν τον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή μοιάζει με πρόωρο αποκλεισμό. Διότι δεν φανταζόμασταν ότι η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα θα έπασχε, ανασταλτικά, από τέτοια έλλειψη συγκέντρωσης. Εμοιαζε να έχει η Μακάμπι τους έμπειρους, όχι ο Παναθηναϊκος. Κι ας έχουν οι «πράσινοι» τους έμπειρους, τους ψημένους, όχι η Μακάμπι. Κι ας έχει ο ΠΑΟ τους τριαντάρηδες με παραστάσεις Τσάμπιονς Λιγκ και η Μακάμπι τους πιτσιρικάδες που προωθούνται φέτος.

Με αυτό που πέτυχε χθες ο Παναθηναϊκος, επειδή ξέμεινε από χρήματα κι οργάνωση, βάζει σε κίνδυνο όλη τη χρονιά του, τη ζωή του την ίδια στη φετινή σεζόν. Διότι δεν είναι μόνο ότι χάνει τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που τόσο έχει ανάγκη, ούτε μόνο ότι πληγώνεται το ευρωπαϊκό γόητρό του. Είναι και ότι θα φορτώσει αυτόν τον αποκλεισμό, αν έρθει, στον προπονητή του και θα τον διώξει. Και φτου κι απ' την αρχή, για έναν Παναθηναϊκό που δεν έχει ξεμείνει μόνο από λεφτά, αλλά και από ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις.

Ολα αυτά ο Παναθηναϊκος θα τα είχε προλάβει αν είχε την τόλμη να πάρει αποφάσεις εγκαίρως. Αν είχε εγκαίρως παραδώσει στον προπονητή του τέσσερις παίκτες της προκοπής, σήμερα ο Φερέιρα θα είχε κάνει τη δουλειά. Και το ταμείο θα είχε πολύ καλύτερη προοπτική. Ο Παναθηναϊκός την πάτησε χθες για ακόμη μία φορά επειδή το ποδόσφαιρο νικά τη λογιστική, όπως συνέβη και στα ματς με την Οντένσε. Γι' αυτό που είδαμε χθες φέρει ευθύνη και ο προπονητής. Με αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχει κοντά του, όμως, και με αυτή την ψυχολογία στον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο.

Χθες στο ραδιόφωνο έκανα πρόβλεψη και για τον ΠΑΟΚ. 2-0 είπα. Οχι επειδή είμαι μάγος ή σοφός, αλλά επειδή όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ συμφωνούν με τη λογική του ποδοσφαίρου. Κανονικός προπονητής, κανονικοί ποδοσφαιριστές, όλα νορμάλ. Κι αν ο ΠΑΟΚ ενισχυθεί, τα λέμε...

Επεσες μέσα και στην ΑΕΚ. Την περίμενες όπως την είδες χθες;

Μα, κάπως έτσι, όπως έπαιξε χθες ήταν η ΑΕΚ στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων που έχει δώσει από την ημέρα που έπιασε δουλειά αυτό το καλοκαίρι. Είναι, όπως καλά έχουμε καταλάβει, μια ομάδα που προσπαθεί με κάποια αποτελεσματικότητα να φράξει τους διαδρόμους του αντιπάλου της και έχει πολύ μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία του παιχνιδιού, στην ανάπτυξη, στην παραγωγή ευκαιριών. Η ΑΕΚ που φτιάχνει ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μοιάζει ότι θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από την περσινή. Διότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί από τα άκρα και δεν έχει την ταχύτητα που της χρειάζεται για να ξαφνιάσει τον αντίπαλό της από τον άξονα. Η ΑΕΚ έχει πολύ σημαντικές ελλείψεις. Και αυτές δεν καλύπτονται με την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ. Εχει ανάγκη από εξτρέμ, έχει ανάγκη από δημιουργικούς μπακ, για να δει περισσότερες φορές αυτό που έκανε χθες στο τέλος του παιχνιδιού ο ηρωικός Φούλης Γεωργέας: σέντρες της προκοπής, που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ να δημιουργήσει ευκαιρίες για να πετύχει γκολ.

Το 1-0 απέναντι σε μια ομάδα με τη δυναμικότητα της Ντιναμό Τιφλίδας μοιάζει αρκετό. Θα προκριθεί, αρκεί να μην κάνει μόνη της ζημιά στο κορμί της στη ρεβάνς. Και είναι σημαντικό για την ΑΕΚ αυτής της εποχής. Οχι όμως αρκετό. Η στάθμη ποιότητας πιάνει ιστορικό χαμηλό. Γι' αυτό και πρέπει να ενθαρρυνθεί άμεσα ο Χιμένεθ να βάλει πιτσιρικάδες. Διότι σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ θα δημιουργήσει τουλάχιστον την προοπτική να κερδίσει κάτι. Ετσι όπως είναι σήμερα δεν μοιάζει ικανή να κερδίσει πολλά.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags