Facebook Pixel Η νίκη, οι τρέλες του κόουτς κι ένα μπράβο στον κόσμο
Ποδόσφαιρο
| 2011-08-20 21:56:00

Η νίκη, οι τρέλες του κόουτς κι ένα μπράβο στον κόσμο

Η νίκη, οι τρέλες του κόουτς κι ένα μπράβο στον κόσμο

Ο Κώστας Μιαούλης για αυτή την Άλλη Εντελώς διαφορετική Κατάσταση που βίωσε μετά από αρκετό καιρό στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ντιναμό.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό θα ξεκινήσω θετικά για τον κόσμο. Οι περίπου 15.000 που βρέθηκαν στο γήπεδο, πήγαν απόλυτα συνειδητοποιημένοι και βοήθησαν ουσιαστικά την AEK. Ακόμα και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα που το θέαμα ήταν επιεικώς απαράδεκτο, στήριξε, δεν γκρίνιαξε, με εξαίρεση προς το τέλος του πρώτου μέρους, και γενικά ενθάρρυνε την ομάδα.

Ειδικά από την στιγμή που είδε και κάτι να κουνιέται στο γήπεδο με την είσοδο του Λεονάρντο, έδωσε πραγματικά ώθηση στους παίκτες. Σίγουρα η επιλογή με το κάτω διάζωμα ήταν απόλυτα σωστή και θεωρώ πως ο κόσμος έχοντας επίγνωση για την κατάσταση της ομάδας, με τη στήριξη και δίχως υπερβολικές απαιτήσεις, έδωσε το κάτι παραπάνω.

Για το σχήμα αυτό που δεν περπατάει έχω γράψει, παρότι είχαμε σαν δείγμα μόνο τα φιλικά, ήδη πολλές φορές. Το απόλυτα εκνευριστικό σε κάποιον προπονητή είναι να επιμένει σε κάτι που προφανώς δεν τσουλάει, ο ίδιος το έχει παραδεχτεί, αλλά να βλέπεις πως στο πρώτο επίσημο ματς, εφαρμόζει αυτό το σύστημα με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Γιατί ναι μεν κάτι διαφορετικό από 4-2-3-1 με τις περιορισμένες επιλογές που υπάρχουν δεν μπορείς να παίξεις, ωστόσο από την άλλη δεν μπορείς ν’ αγνοείς τους λιγοστούς πλάγιους που έχεις για να σου προσφέρουν και μια σχετική ταχύτητα. Το τρελό ρολόι που εφάρμοζε από τα μισά του πρώτου μέρους, μέχρι το 56’ ο Χιμένεθ με την τετράδα να αλλάζει συνεχώς θέσεις, αφαίρεσε από την ΑΕΚ κάθε πιθανότητα να βρει ρυθμό.

Με τον Λεονάρντο άλλαξαν για λίγο τα πράγματα, έγιναν φάσεις, ωστόσο μεσολάβησε και πάλι ένα κενό τέταρτο. Η ομάδα μπόρεσε να περάσει θηλιά στον αντίπαλο της, όταν ο Κάρλος πέρασε πίσω από τον Μπέλεκ και ο Λαγός πέρασε στο ματς. Με δεκαπέντε λεπτά μπάλα, μα πάνω απ’ όλα με μια ορθολογική ενδεκάδα για τόσο λίγο, πανεύκολα θα είχε κλειδωμένη την πρόκριση, αν ο βοηθός δεν έψαχνε… γωνία στο δεκάρικο στη φάση του τέρματος που σημείωσε ο Κάλα και δεν μέτρησε.

Σε ατομικό επίπεδο μπορεί ο Χοσέ Κάρλος να έβαλε το γκολ, για μένα όμως είναι τρία τα σημεία αναφοράς. Ο Μπέλεκ δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που έδειξε στα φιλικά, όταν βρισκόταν μέσα στην περιοχή ήταν απειλητικός και πιστεύω πως αν βελτιώσει τα τελειώματα του, θα αποτελέσει βοήθεια για την ΑΕΚ. Ο Γρηγόρης Μάκος έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος και η εμπειρία των προηγούμενων δύο ετών τον κάνουν πλέον να ξεθαρρεύει και να παίρνει μεγαλύτερες πρωτοβουλίες στους αγώνες και να έχει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Όσο για τον Λεονάρντο, φρόντισε να εκθέσει προπονητή και διοίκηση που τον έχει υποτιμήσει με το να τον προτείνει σαν αντάλλαγμα σε κάθε απόπειρα μεταγραφής από την εγχώρια αγορά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags