Ενας προπονητής που δεν στέριωσε στην Ελλάδα, ο Iλιε Ντουμιτρέσκου, είδε κάτι που άλλοι δεν το είδαν. Σε μια δύσκολη χρονιά στην ΑΕΚ, και με τον Ζαγοράκη να βρίσκεται στα καλύτερά του και να μη βγαίνει ποτέ από την ενδεκάδα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον πιο νέο τότε Κατσουράνη στην άμυνα και το συμπέρασμα που έβγαλε το δημοσιοποίησε λίγο αργότερα: «Αν ο Κατσουράνης παίξει στην άμυνα, θα τον ζητάει μέχρι και η Γιουβέντους». Το αποτέλεσμα ήταν λοιπόν πολύ καλό για την ΑΕΚ.

Τώρα λοιπόν που όλοι κάνουν αναλύσεις για το πόσο επιθετικά πρέπει να παίξει και πόσο πρέπει να ρισκάρει ίσως η λύση βρίσκεται κάπου εκεί. Το βασικό για το παιχνίδι αυτό δεν είναι η επίθεση αλλά η άμυνα. Αλλωστε και στα παιχνίδια με την Οντένσε και στο παιχνίδι στο Ισραήλ ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόσο σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση. Προδόθηκε από την αμυντική του λειτουργία. Αν και έκανε ένα σωρό φάσεις το πρόβλημα ήταν στα μετόπισθεν.
Πολύ λογική η επιλογή να παίξει ο Ζέκα, χωρίς άμυνα όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως τύχη έτσι όπως είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ματς το οποίο θα καθορίσει το μέλλον του, καθώς αν παραδοθεί αμαχητί θα χάσει και τα τελευταία του στηρίγματα και θα έχουμε πάλι καταστάσεις που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Γι' αυτό λοιπόν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και προσπάθεια. Ο Κουίνσι και ο Τοτσέ έχουν δείξει στον Φερέιρα πως μπορεί να βασιστεί πάνω τους. Από την άλλη όμως, ο Καντέ, ο Μπουμσόνγκ ή ο Σαριέγκι δεν εμπνέουν σιγουριά με την παρουσία τους. Θα είναι λοιπόν κρίμα για την ομάδα που θα παλέψει για την ανατροπή να καταφέρει να σκοράρει και να χάσει την πρόκριση επειδή θα δεχθεί γκολ.

Κι εδώ ακριβώς εμπλέκεται ο Κατσουράνης. Είναι ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής και κατά συνθήκη έστω μπορεί να καλύψει τη θέση του στόπερ. Χρειάζεται ένας παίκτης πιο ευέλικτος στην άμυνα, ιδίως σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται η μισή χρονιά. Αν δεν υπάρχει στοιχειώδης σιγουριά και σοβαρότητα, τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει καμία τύχη.

Και στο Ισραήλ, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, η ομάδα απέδειξε ότι παρά την αστοχία της μπορεί να κάνει φάσεις. Αρα το μεγάλο στοίχημα παραμένει πάντα η αμυντική διάταξη και λειτουργία. Καμία ομάδα άλλωστε δεν έχει πετύχει τον στόχο της με διαφορετικό τρόπο. Αλλωστε οι Πράσινοι έχουν την ευχέρεια να διαθέτουν στο κέντρο τούς Σιμάο και Βιτόλο, κάτι που επιτρέπει στον Φερέιρα να εκμεταλλευτεί αλλού τον Κατσουράνη.

Πηγή: Εξέδρα