Facebook Pixel Μανόλο, το ...κούρασες!
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-29 23:03:00

Μανόλο, το ...κούρασες!

Μανόλο, το ...κούρασες!

Ο Χιμένεθ είπε ότι έβγαλε τον Λεονάρντο γιατί θα ...κουραζόταν. Φυσικά, δεν παραιτήθηκε παρότι του το ζητούσαν οι οπαδοί μετά την ήττα από τη Στουρμ. Άλλωστε, "δεν μπορώ να τους ικανοποιώ όλους"!

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Στουρμ, ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα. Βέβαια τα λεγόμενά του δεν έπεισαν κανέναν, ειδικά τους εκνευρισμένους φιλάθλους της ΑΕΚ που ζήτησαν για πρώτη φορά την απομάκρυνσή του... Μάλιστα ο Χιμένεθ σε ένα σημείο των δηλώσεών του, αποθέωσε τον Μπάγεβιτς, λέγοντας ότι αντικατέστησε έναν σπουδαίο προπονητή με πολλούς τίτλους. Στο παρελθόν βέβαια του έριχνε βέλη, αλλά τώρα πάνω στην πίεση είναι φυσικό να έρχονται και οι κωλοτούμπες...

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ.

- Ποιο το σκεπτικό της αλλαγής του Λεονάρντο; Ο αντίπαλος προπονητής είπε ότι τον βοήθησε!

«Αυτό που τον βοήθησε είναι η αποβολή του Δέλλα γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε στο γήπεδο η Στουρμ».

- Μπορείτε να μας εξηγήσετε το σκεπτικό σας;

«Ημασταν με 10 παίκτες, ήμασταν μπροστά με 1-0. Ο Λεονάρντο συνηθίζει να ζητάει αλλαγές στο 65'-70' και δεν μπορούσαμε με 10 παίκτες να τελειώσουμε το ματς με Λεονάρντο, Γκούντι, Μπέλεκ, Κάρλος και τον Βάργκας μόνο στο κέντρο».

- Ζήτησε αυτός αλλαγή;

«Όχι, βγήκε γιατί έχει την μικρότερη αντοχή από όλους στο κέντρο».

- Ενα σχόλιο για τις αποδοκιμασίες στο τέλος και την οπισθοχώρηση της ομάδας μετά την αποβολή του Δέλλα;

«Στο ποδόσφαιρο επιλέγεις αν θα σε βάλει ο αντίπαλος στην άμυνα ή θα πας μόνος σου. Ημασταν με 10 παίκτες. Ακόμη κι έτσι αντέξαμε καλά ως τα τελευταία λεπτά και με δύο πολύ νεαρούς παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Οσο για τις αποδοκιμασίες, ο κόσμος πάντα έχει δίκιο. Αν εγώ έπρεπε όμως να ακούσω τι μου λέει ο καθένας θα ήταν αδύνατο να τους ικανοποιήσω όλους. Θα συζητηθεί πολύ το λάθος του Δέλλα. Πέρυσι μας έδωσε το κύπελλο, σήμερα έκανε το λάθος, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σίγουρα αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να ικανοποιούμε πάντα όλο τον κόσμο».

- Είναι προτιμότερο να ρίχνετε την ευθύνη στην αποβολή του Δέλλα και όχι σε μια λάθος αλλαγή, όπως τη χαρακτηρίζουν όλοι;

«Αυτή είναι η δική σας άποψη. Εγώ είμαι αυτός που προπονεί τους παίκτες. Εγώ γνωρίζω τις ικανότητες του καθένα. Αν κάνετε μια αναδρομή σε όλα τα ματς που έχει παίξει ο Λεονάρντο θα δείτε ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Οταν μπαίνει ως αλλαγή βοηθάει να νικήσουμε, όταν είναι βασικός δυσκολεύεται να βγάλει 90 λεπτά επειδή είναι πολύ εκρηκτικός. Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσω αυτό και να το καταλάβετε. Σε ό,τι αφορά τον Δέλλα δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Είναι άψογος και πάντα θα λέω τα καλύτερα για αυτόν. Το παιχνίδι χάθηκε επειδή μείναμε με 10 παίκτες. Η Στουρμ δεν πλησίασε στην περιοχή μας όσο ήταν 11 εναντίον 11».

- Δηλαδή, σύμφωνα με τη λογική σας, αν η ΑΕΚ ξαναμείνει με 10 παίκτες θα χάσει σίγουρα;

«Οχι. Εχω κερδίσει με 10 παίκτες, έχω χάσει και με 11. Το ποδόσφαιρο δεν είναι αριθμητική. Η μπάλα γυρίζει και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Στο σημερινό ματς, πάντως, ναι όλα κρίθηκαν στην αποβολή».

- Αληθεύει ότι ο Δέλλας στα αποδυτήρια πήρε την ευθύνη για την ήττα;

«Πόσο γρήγορα φτάνουν τα νέα στα αυτιά σας... Είναι λυπηρό αυτό. Ο Δέλλας δεν έχει κανένα λόγο να ρίξει την ευθύνη στον εαυτό του. Είναι από τους πιο ειλικρινείς ανθρώπους που γνώρισα στο ποδόσφαιρο. Ας δει ο καθένας την καμπούρα του. Οποιος δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ας πει ό,τι θέλει».

- Η άποψη στην εξέδρα ήταν ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει και με 10 παίκτες. Τι έφταιξε και έχασε;

«Ισως η κούραση, ίσως ο φόβος ότι μπορεί να χάσουμε. Αν δείτε με ηρεμία τα γκολ που δεχθήκαμε, ήταν μπαλιές που χάσαμε στο κέντρο χωρίς να υπάρχουν φάσεις. Αν δεν υπήρχαν λάθη, θα υπήρχαν και λίγα γκολ».

- Πόσο χαμηλά θα αφήσετε να πέσει αγωνιστικά η ομάδα για να αναλάβετε και τις ευθύνες σας;

«Εγώ είμαι ο πλέον υπεύθυνος για αυτές τις ήττες. Ολες έχουμε ευθύνες και εγώ τις περισσότερες».

- Συμπληρώνετε ένα χρόνο στην Ελλάδα; Είστε ικανοποιημένος; Εχετε την ίδια διάθεση όπως όταν ήρθατε;

«Είναι πολλά πράγματα που είναι πολύ δύσκολα. Κάποια μπορεί να τα γνωρίζετε, κάποια όχι. Εγώ έχω τη διάθεση να δουλεύω».

- Μήπως είναι προτιμότερο κάποια στιγμή να πείτε τα πράγματα που δε γνωρίζουμε ώστε να μην σας ρίχνει ευθύνες και ο κόσμος;

«Το θέμα είναι πως εσείς θα γυρίσετε όπως θέλετε αυτό που θα πω. Εχω ξαναπεί πως αυτοί είμαστε και θα συνεχίσουμε. Από ανάγκη έφυγαν 14 ποδοσφαιριστές και υπάρχει ένα γκρουπ ανθρώπων που δε σταματάνε να παλεύουν. Οι συνθήκες είναι τέτοιες. Θα δείτε ότι η ΑΕΚ θα πετύχει τους στόχους της. Μακάρι να πάρουμε το ευρωπαϊκό αλλά δεν είναι στόχος μας. Να είμαστε ρεαλιστές».

- Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης;

«Κάναμε τεράστιο βήμα πίσω».

- Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε υπό πίεση και κρίνεστε την Κυριακή;

«Δεν έχω πίεση. Εχω όρεξη για δουλειά. Αν δε βγαίνουν τα αποτελέσματα, είμαι εδώ για να αντέξω όλα τα λάθη μας. Εχω πει και επαναλαμβάνω ότι εγώ είμαι ο πλέον υπεύθυνος».

- Θεωρήθηκε από όλους μας ότι η Στουρμ είναι μια μέτρια ομάδα. Η ΑΕΚ δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Σε πιο δύσκολα ματς θα μπορέσει;

«Το παιχνίδι σήμερα το πήγαμε πολύ καλά εκτός από τα λάθη που κάναμε στο τέλος και χάσαμε. Συμφωνώ ότι η Στουρμ δεν ήταν καλύτερη. Κάναμε δύο ευκαιρίες στο ξεκίνημα αλλά δεν μπήκε γκολ. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Το μόνο που θέλαμε ήταν το γκολ. Η Στουρμ μας περίμενε πίσω, δυνατή στη φυσική κατάσταση αλλά όχι καλύτερη μας. Οταν καταφέραμε να προηγηθούμε και θέλαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις μετά, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλη τη σκέψη μας στο κέντρο... Μόνο καθαρό αμυντικό χαφ σήμερα ήταν ο Βάργκας και κάναμε ενα καλό παιχνίδι μέχρι που δεχθήκαμε τα δύο γκολ στο τέλος.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα βελτιώνεται. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη συμμετοχή του Μπουγαΐδη μετά από αποχή έξι μηνών λόγω τραυματισμού. Με τη θέληση του Κλωναρίδη. Οταν έρχεται μετά η κούραση και αρχίζουν τα προβλήματα, όταν πρεπει να κάνεις αλλαγές... Εχω δει παίκτες που θα μας βοηθήσουν πολύ στο μέλλον. Κρατήσαμε το ματς ως το 87' με 10 παίκτες και μετά έγινε ό,τι έγινε».

- Βλέπουμε μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο. Σας ανησυχεί αυτό;

«Η απογοήτευση υπήρχε και για αυτό ήρθα. Ηταν εδώ ένας πολύ καλός προπονητής με πολλούς τίτλους και έπρεπε να φύγει. Για αυτό ήρθα. Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε κάτι αλλά η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει τεράστια προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με τα τελευταία δύο-τρία χρόνια».

- Η ΑΕΚ πέρυσι πήρε τίτλο μετά από χρόνια αλλά η ατμόσφαιρα στο γήπεδο δεν είναι καλή.

«Τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν εγκαταλείπουμε, δεν κατεβάζουμε τα χέρια. ο έχω ξαναπεί ότι θα τα δώσω όλα με τους παίκτες. Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι παίκτες τα δίνουν όλα. Τους έδωσα συγχαρητήρια στα αποδυτήρια και τους είπα για το γεγονός ότι δεν τελειώσαμε το ματς όταν έπρεπε. Είμαι πολύ υπερήφανος για την συμπεριφορά τους».

- Τι πήγε στραβά και γιατί είναι λάθος η άποψη μας ότι η ΑΕΚ έπρεπε να κερδίσει και με 10 παίκτες;

«Σύμφωνω απόλυτα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά χάσαμε. Είχαμε φάσεις και ευκαιρίες για να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε και πρέπει να τα αναλύσουμε όλα τώρα. Ειλικρινά είδα παίκτες να τα δίνουν όλα και δεν μπορείς να τους ζητήσεις κάτι παραπάνω. Ολοι μας χάσαμε σήμερα προσπαθώντας να κερδίσουμε».

- Οπαδός της ΑΕΚ ισχυρίζεται ότι είχε επεισόδιο μαζί σας και ότι τον βρίσατε, στο τέλος του ματς. Είναι αλήθεια;

«Εγώ τσακώθηκα με οπαδό; Σε ποια γλώσσα; Βγήκα πολύ εκνευρισμένος από το γήπεδο και όπως είπα και πριν ο φίλαθλος κόσμος έχει πάντα δίκιο. Εμένα μου μιλάνε στα ελληνικά ή τα αγγλικά και δεν καταλαβαίνω τι μου λένε. Ισως να μου είπαν διάφορα αλλά εγώ ευχαριστώ όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags