Facebook Pixel Με συνέπεια θα ξανακερδίσει τον κόσμο της
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-19 20:22:00

Με συνέπεια θα ξανακερδίσει τον κόσμο της

Με συνέπεια θα ξανακερδίσει τον κόσμο της

Ο Κώστας Μιαούλης αρθρογραφεί για το παιχνίδι της ΑΕΚ στη Μόσχα κόντρα στη Λοκομοτίβ στο πλαίσιο του Europa League.

Το ματς με την Λοκομοτίβ Μόσχας ξέρω πως δεν αποτελεί την προτεραιότητα στο ενδιαφέρον των «Ενωσιτών». Ωστόσο και σε εμένα φαίνεται άσχημο και σε κάθε ευκαιρία το καυτηρίαζα και τα προηγούμενα χρόνια πως η ΑΕΚ, σε όσο κακή κατάσταση και αν βρίσκεται, όσο κι αν δεν έχει αρκετό έμψυχο δυναμικό για να διαχειριστεί σωστά τα ματς Πέμπτης και Κυριακής, θα πρέπει να δίνει τον καλύτερο της εαυτό στην Ευρώπη. Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, τον σνομπισμό που έδειξε προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση από κάθε άποψη, τον πληρώνει ακριβά στην βαθμολογία της στην Ευρώπη.

Για τον Νίκο Κωστένογλου, θεωρώ πως η δύσκολη αποστολή από εδώ και πέρα έχει ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις. Έστω και με ενδεκάδα ανάγκης και απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα, περιμένω να δω μια ΑΕΚ που να έχει αρχή και τέλος ακόμα και αν ηττηθεί. Να δούμε μια ομάδα που να πολεμάει για ότι καλύτερο μέσα στο γήπεδο, έχοντας μια συγκεκριμένη στρατηγική. Δεν συζητώ, ακόμα και αν οι ελπίδες είναι ελάχιστες για κάτι καλό, το πόσο ευεργετικός θα ήταν ακόμα και ο ένας πόντος κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, μέσα στη Μόσχα, για την ψυχολογία των παικτών.

Περιμένω κι απ’ αυτούς που δεν υπολόγιζε ο προηγούμενος προπονητής ν’ αρπάξουν την ευκαιρία τους, όπως ο Μπερνς. Περιμένω και από τον Χοσέ Κάρλος, ν΄ αποδείξει πως και αυτός είναι παίκτης της ΑΕΚ και όχι του προπονητή του, όπως ακριβώς έκανε ο Κάλα στο ντέρμπι. Πλέον, στο επιθετικό κομμάτι, όχι μόνο για το ματς της Ρωσίας, αλλά γενικότερα σε όλα τα ματς στη συνέχεια της φετινής της πορείας της «Ένωσης». Περιμένω λιγότερα νεύρα σε αυτό το ματς και επιβάλλεται ο Κωστένογλου, να στρώσει την ομάδα και σε αυτόν τον τομέα. Μόνο στα ματς πρωταθλήματος η ομάδα μετράει 23 κίτρινες και μια κόκκινη. Και στην Ευρώπη πάντως από νεύρα δεν πάμε πίσω.

Το έργο της ΑΕΚ στη Μόσχα σίγουρα θα είναι δύσκολο. Όμως η ΑΕΚ έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει με μια καλή εμφάνιση και με ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το ματς, απ’ όσα έχει να χάσει. Στόχος πλέον είναι η συνέπεια στην απόδοση και στην εικόνα που θα δείχνει η ομάδα. Μόνο αυτή μπορεί να πείσει όλο και περισσότερους «Ενωσίτες» να πάνε στο γήπεδο.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags