Facebook Pixel Πάνω από ένα γκολ; Μια φορά σε δέκα ματς!
Ποδόσφαιρο
| 2011-10-22 18:13:00

Πάνω από ένα γκολ; Μια φορά σε δέκα ματς!

Πάνω από ένα γκολ; Μια φορά σε δέκα ματς!

Mε εξαίρεση τον αγώνα με την Ξάνθη, η ΑΕΚ έχει σκοράρει από ένα γκολ σε οκτώ παιχνίδια, ενώ σε άλλο ένα δεν σκόραρε καν (Τούμπα). Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την επιθετική δυστοκία της Ένωσης.

Είναι πανεύκολο να ρίξεις όλο το ανάθεμα σε έναν ποδοσφαιριστή, τον Μπέλεκ επειδή έχει χάσει τις πιο κραυγαλέες ευκαιρίες, αλλά στο κάτω της γραφής δεν έχει παίξει και σε όλα τα ματς.

Αντίθετα, δεν μιλάει κανείς για εκείνους που δεν βρέθηκαν καν σε θέση βολής εδώ και πολλά παιχνίδια, πιθανότατα γιατί δεν μπορούσαν κιόλας ή δεν τροφοδοτήθηκαν κατάλληλα, αλλά και όταν βρέθηκαν δεν έκαναν κάτι σπουδαίο.

Ο Μπέλεκ δεν έχει το γκολ, δεν είναι Μπλάνκο και δεν θα γίνει ποτέ. Όπως είναι επίσης ολοφάνερο ότι η ΑΕΚ δεν έχει δουλέψει καμία τακτική για να βάλει να γκολ. Ο προηγούμενος προπονητής (που είχε από νωρίς τις ανησυχίες του για την επίθεση) δεν εξάντλησε όλες τις επιλογές που είχε μιας και ξέχασε τον Σιαλμά που και φορ είναι, αλλά και δεξιά μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις.

Ο Μπέλεκ θα ήταν χρήσιμος αν έπαιζε πλάι σε κάποιον παίκτη, δηλαδή σε σχήμα με δύο επιθετικούς -με τον παρτενέρ του να επωμίζεται κυρίως το γκολ και μ’ εκείνον ν’ αποτελεί τον «πολιορκητικό κριό» για να του ανοίξει χώρο. Αυτό φαίνεται από τα προσόντα που όσοι καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο, τα αναγνωρίζουν στον Καμερουνέζο φορ. Για μένα ένα δίδυμο Μπέλεκ- Μπλάνκο θα είχε θαυμαστά αποτελέσματα, αλλά με τα «αν» θα μπορούσαν να είναι και οι μπάμιες… κρουασάν!

Μια ομάδα όμως που έχει φτάσει τέλος Οκτωβρίου και ακόμα ψάχνεται στην επιθετική τακτική της, δεν μπορεί να έχει μεγάλες ελπίδες ότι μπορεί να συνέλθει σύντομα. Αυτό δεν χρειαζόταν να το πει ο τεχνικός της ΑΕΚ, αλλά είναι ολοφάνερο. Τουλάχιστον ο Νίκος Κωστένογλου πιστεύω πως θα το παλέψει για να βρει λύσεις, αλλά όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να εμφανιστεί βελτίωση.

Πάντως με την ίδια λογική που έπεσε όλο το «ανάθεμα» στον Καμερουνέζο για τα χαμένα γκολ, μπορεί να κάνει κάποιος και μια άνετη αναδρομή στις φετινές «γκάφες» του Μανωλά που σαφέστατα είναι πολλαπλάσιες από τα χαμένα γκολ του Μπέλεκ. Όμως αυτό δε νομίζω πως μπορεί να είναι το αντικείμενο, διότι απλά στα ματς χάνουν όλοι, όπως κερδίζουν και όλοι. Η ομάδα γενικώς θέλει βελτίωση και τέτοια θεωρώ πως μπορεί να υπάρξει ως ένα σημείο.

Αυτή η διοίκηση θα μείνει στην ιστορία, γιατί κατάφερε ν’ αποψιλώσει σε τέτοιο βαθμό την ομάδα επιθετικά, ώστε επί της ουσίας να την καταστήσει ανήμπορη -ενώ φυσικά μ’ έναν προπονητή που πλέον είναι ολοφάνερο ότι δεν δούλεψε τίποτα σε τακτική επίθεσης, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Το πιο σημαντικό για μένα πάντως είναι άλλο. Η μετάβαση από την εποχή των Σκόκο, Τζεμπούρ που μπορούσαν μόνοι τους να φτιάξουν φάσεις για πάρτη τους ή και για τους άλλους, απαιτούσε κάποιες σημαντικές προσθήκες για να μην φανεί το κενό. Αλλά πολύ περισσότερο απαιτούσε και πάρα πολλή ομαδική δουλειά για να μην φαίνεται η έλλειψη των γκολ.

ΥΓ: Ξέρω πως είναι ενοχλητικό για όσους λιβάνιζαν τον Χιμένεθ, αλλά κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας, η ΑΕΚ έκανε με διαφορά τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες από κάθε άλλο ματς φέτος. Κι αυτό κάτι λέει…

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags