Facebook Pixel ΟΦΗ – Απόλλων Λεμεσού: Άδοξος αποκλεισμός για τους Κρητικούς - Για γέλια η διαιτησία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-17 21:52:00

Κρίμα! Άδοξος αποκλεισμός για ΟΦΗ από τον Απόλλωνα - Για γέλια η διαιτησία! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κρίμα! Άδοξος αποκλεισμός για ΟΦΗ από τον Απόλλωνα - Για γέλια η διαιτησία! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΦΗ – Απόλλων Λεμεσού: Το ευρωπαϊκό όνειρο του ΟΦΗ τελείωσε άδοξα, με τους Κρητικούς να γνωρίζουν την ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Λεμεσού στο Ηράκλειο και να αποχαιρετούν το Europa League.

Ένα γκολ του Σάλαϊ στο 50’ στάθηκε αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην κυπριακή ομάδα.

Πάντως, ο ΟΦΗ έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς ο Φιγκεϊρέντο «κόπηκε» δύο φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ έφευγε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η δεύτερη υπόδειξη δε, ήταν… αστεία, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ μετά από… πάσα αμυντικού του Απόλλωνα!

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημε 3-5-1-1, με τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια. Οι Μαρινάκης, Βούρος και Σελίμοβιτς αποτέλεσαν την τριάδα της άμυνας, με τον Ουές ως δεξιό μπακ-χαφ και τον Γιαννούλη ως αριστερό. Στάικος, Μεγιάδο και Νέιρα ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή, ενώ Σαρδινέρο κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φιγκεϊρέντο.

Το ματς

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο «κύλησε» με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού στα πρώτα λεπτά, όμως δυσκολευόταν να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Θα μπορούσε  να το πετύχει στο 6’, αν ο Φιγκεϊρέντο δεν καθυστερούσε χαρακτηριστικά, προτού χάσει τελικά την μπάλα σε πλεονεκτικό σημείο.

Ο Απόλλωνας έβγαλε ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις με κύριο εκφραστή τον Αγκίρε, τα χάλασε όμως στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί αμυντικοί να αποσοβήσουν τον κίνδυνο σε 2-3 περιπτώσεις.

Ο ΟΦΗ έφτασε πιο κοντά στο γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, σε προσπάθειες του Φιγκεϊρέντο. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στο 36’, ενώ στο 42’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σαρδινέρο τον βρήκε μέσα στην περιοχή μετά από ωραία ενέργεια, αλλά το κοντινό πλασέ το Φιγκεϊρέντο αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Δημητρίου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΟΦΗ, καθώς οι Κύπριοι σκόραραν στην πρώτη τους ευκαιρία. Στο 50’ ο Νταμπό έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια αποφεύγοντας όλη την άμυνα του ΟΦΗ και έδωσε… έτοιμο γκολ στον Σάλαϊ, που πλάσαρε εύστοχα από το ύψος του πέναλτι για το 1-0.

Μην έχοντας τίποτα να χάσει, ο ΟΦΗ βγήκε στην επίθεση και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 59’, αλλά έπεσε θύμα μιας αδιανόητης διαιτητικής απόφασης. Ο αμυντικός του Απόλλωνα, Μπένσοπ, επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, με τον Φιγκεϊρέντο να κλέβει και να έχει την ευκαιρία είτε να πλασάρει από πλάγια τον γκολκίπερ που είχε βγει από την εστία του είτε να πασάρει σε συμπαίκτη του προ κενής εστίας. Ο βοηθός τα έκανε… θάλασσα, καθώς δεν είδε ότι το γύρισμα είχε γίνει από αμυντικό κι υπέδειξε οφσάιντ, με τον διαιτητή να μην το παίρνει πάνω του και την ανεκδιήγητη αυτή υπόδειξη να παραμένει και να στερεί μια μεγάλη ευκαιρία από τους Κρητικούς!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φιγκεϊρέντο είχε «κοπεί» με ανύπαρκτο οφσάιντ και νωρίτερα, στο 25’, ενώ έφευγε τετ α τετ με τον Δημητρίου.

Δυστυχώς, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία μέχρι το τέλος του ματς. Ο Σαρδινέρο ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ομάδας του Σίμου, όμως ώρες ώρες έδειχνε να παλεύει μόνος του, καθώς οι συμπαίκτες του δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά.

Η μοναδική… υποψία ευκαιρίας για τον ΟΦΗ ήταν στο 76’, όταν ο Σαρδινέρο πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Σολίς, αλλά ο Ρομπέρζ απομάκρυνε την τελευταία στιγμή.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Απόλλωνα με τον Σάλαϊ

Δείτε ΕΔΩ το απίστευτο οφσάιντ σε βάρος του ΟΦΗ

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος, Ουές, Σαρδινέρο, Φιγκεϊρέδο

Απόλλων Λεμεσού (Αυγουστή): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζαλάι, Σακέτι, Ντιγκινί, Ματέι, Ντενίτς, Αγκίρε, Νταμπό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags