Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεταγραφή στόπερ απ’ το πουθενά - Αυτός θα "φάει" τον Σβάρνα - Βρήκε και νέο Μάνταλο!
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-13 13:25:00

Μεταγραφή στόπερ απ’ το πουθενά - Αυτός θα "φάει" τον Σβάρνα - Βρήκε και "νέο" Μάνταλο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μεταγραφή στόπερ απ’ το πουθενά - Αυτός θα "φάει" τον Σβάρνα - Βρήκε και "νέο" Μάνταλο!

Η ΑΕΚ είναι καλά κλεισμένη στην εσωστρέφειά της με την ήττα και την κακή εμφάνιση κόντρα στη Λέστερ να κρατά ζωντανό τον προβληματισμό στον ενωσίτικο οργανισμό. Το τελικό 2-0 προήλθε ξανά από παιδικά λάθη, με το οποίο ολοκληρώθηκε το φετινό ευρωπαϊκό... μαρτύριο που αντίκρισαν οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων».

Η φάση στο πρώτο γκολ του Ουντέρ από λάθος του Σβάρνα στην απομάκρυνση της σέντρας του Μπαρνς και η ολιγωρία του Μιτάι έκανε έξαλλους τους οπαδούς της ΑΕΚ, κάτι που φάνηκε από το ξέσπασμά τους σε σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Αυτό είναι θέμα παιχνιδιού και εμπειρίας. Έπρεπε να κλείσει νωρίτερα. Δεν το περίμενε, ότι ο Σβάρνας θα έκανε το... τσαφ», σχολιάζει για τον Μιτάι ο Γιώργος Παπακωστούλης, ο οποίος τον γνωρίζει από τη θητεία του στις Ακαδημίες της Ένωσης, ενώ τον είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος όταν πήρε μεταγραφή για τις Υποδομές του Ολυμπιακού στις ομάδες Κ15 και Κ17.

Ο έμπειρος τεχνικός των Ακαδημιών διαφωνεί με τη χρησιμοποίηση του διεθνoύς Αλβανού ποδοσφαιριστή στα αριστερά. «Από τους μικρούς της Ένωσης ο Μιτάι είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, είναι καλύτερος ως στόπερ. Δεν είναι ακραίο μπακ. Στην Κ15 και στην Κ17 της ΑΕΚ έπαιζε ως κεντρικός αμυντικός», αποκαλύπτει.

Ποια στοιχεία μπορεί να δώσει σε αυτήν τη θέση; «Εμένα μου άρεσε περισσότερο ως στόπερ. Διάβαζε περισσότερο το παιχνίδι. Θα μου πείτε δεν έκλεισε νωρίτερα. Είναι 17 χρονών. Ξαφνικά δεν μπορεί να αποκτήσει αυτά τα αντανακλαστικά που σου δίνει η εμπειρία. Είναι πολύ γρήγορος και καλός με τη μπάλα. Έφτιαχνε παιχνίδι από πίσω. Είχε στοιχεία αξιόλογα για αυτόν τον ρόλο», απαντά.

Το νέο χτύπημα με το γρήγορο 2-0 από τον Μπαρνς οδήγησε πολλούς οπαδούς της ΑΕΚ στο να αλλάξουν κανάλι, αφού η ομάδα τους έδειχνε μια αίσθηση, ότι πήγαινε για συντριβή. Η Ένωση παρά ταύτα κράτησε το σκορ και παρότι οι ήττες δεν δίνουν έναυσμα για θετικά σχόλια, υπήρχαν διασωθέντες στην αναμέτρηση, όπως ο Αντρέ Σιμόες που ήταν συγκλονιστικός και ο Κώστας Γαλανόπουλος, η παρουσία του οποίου αν μη τι άλλο γέμισε με ελπίδα όσους γεμίζουν απαισιόδοξα αισθήματα εξαιτίας της εικόνας της ομάδας τους.

Ο 22χρονος μέσος, ο οποίος αρχίζει να επανέρχεται σε υψηλούς ρυθμούς απόδοσης μετά την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ήταν εξαιρετικός, τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά. Ξεχωρίζουν δύο στιγμιότυπα.

Στο 83' κερδίζει με πάθος τη μπάλα στο κέντρο και σαν ένας δεύτερος Μάνταλος (ο οποίος είχε γίνει αλλαγή στο 66') έβγαλε την ομάδα του μπροστά και οργάνωσε την αντεπίθεση τρέχοντας μια κούρσα μέχρι την περιοχή. Εκεί μοίρασε στον Ολιβέιρα και με παρεμβαλλόμενο τον Αλμπάνη ο Γαλανόπουλος έβγαλε τον Πορτογάλο σε θέση βολής στην καρδιά της περιοχής, η διπλή προσπάθεια του τελευταίου όμως στερήθηκε καλής εκτέλεσης.

Στο 89' η Λέστερ βγαίνει 3 με 1 στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Γαλανόπουλος έρχεται με δύναμη από πίσω και κάνει ένα μεγαλοπρεπέστατο τάκλιν γραπώνοντας τη μπάλα στα πόδια του. Έτσι γλίτωσε την ομάδα του από το... βαρύτερο 3-0.

Ο Γιώργος Παπακωστούλης ήταν από τους ανθρώπους που έφεραν τον Γαλανόπουλο στην ΑΕΚ από τον Κένταυρο Βριλησσίων. «Ήταν πολύ καλός. Και δείχνει, ότι πρέπει κάποια στιγμή η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία από την Κ15 και πάνω να είναι ουσιαστική και όχι απλά τυπική. Τα παιδιά που αξίζουν να ανέβουν να είναι έτοιμα τόσο τεχνικά όσο και τακτικά για να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα. Είναι αναγκαία μία αναθεώρηση σκέψεων και πλάνων».

Φυσικά το νούμερο ένα πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι η επαγγελματική ομάδα, η οποία δείχνει την εικόνα οργανισμού που πνέει τα λοίσθια. Μπορεί ο Μάσιμο Καρέρα να χαίρει της στήριξης της διοίκησης η αίσθηση όμως που έχει δημιουργηθεί είναι, ότι η αποχώρησή του είναι θέμα χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρεπορτάζ-φωτιά για ΑΕΚ! Το πήρε πάνω του ο Μελισσανίδης - Αυτόν φέρνει από Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags