Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εκεί θα χτυπήσει η PSV - Ξέρουν για τον Σωκράτη, κίνδυνος να…"
Ποδόσφαιρο
| 2021-02-17 21:33:00

"Εκεί θα χτυπήσει η PSV - Ξέρουν για Σωκράτη, κίνδυνος να… - Αυτόν πρέπει να ξεκινήσει ο Μαρτίνς"

του Γιώργου Κτενά
"Εκεί θα χτυπήσει η PSV - Ξέρουν για Σωκράτη, κίνδυνος να… - Αυτόν πρέπει να ξεκινήσει ο Μαρτίνς"

Ολυμπιακός: Σούπερ ανάλυση για το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στο sportdog, από τον expert του ολλανδικού ποδοσφαίρου Λάμπρο Λυριτζή!

"Παίζει με 4-2-4 - Σκόραρε σε 33 παιχνίδια - Θα δεχτεί γκολ ο Ολυμπιακός"

Λάμπρο, πώς αγωνίζεται η Αϊντχόφεν και τι θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Ολυμπιακός; Είδα ότι έχει ένα τρομερό εκτός έδρας σερί αγώνων που σκοράρει.

Η PSV έχει δομηθεί ώστε να κατακτήσει τίτλους στην Eredivisie και ταυτόχρονα να αναδείξει νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα φέρουν χρήματα στο ταμείο του συλλόγου όταν πάρουν μεταγραφή σε κάποιον ισχυρό σύλλογο εκτός Ολλανδίας. Σε ένα πρωτάθλημα λοιπόν με λίγες καλές ομάδες αυτό που χρειάζεται είναι να σκοράρει εύκολα και αυτό το κάνει με επιτυχία. Απόλυτα λογικό όταν διαθέτει από την μέση και μπροστά ποδοσφαιριστές όπως οι Μάλεν, Ζάχαβι, Γκέτσε, Χάκπο, Μαντουέκε κ.ά. Βέβαια ταλαιπωρήθηκε φέτος από κορωνοϊό και τραυματισμούς παικτών με συνέπεια να έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην μάχη του τίτλου, ενώ πρόσφατα αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Γερμανός προπονητής Σμιντ εφαρμόζει συνήθως το 4-2-2-2, το οποίο μετατρέπεται ουσιαστικά σε 4-2-4 όταν επιτίθεται. Έχει σκοράρει και στα 33 επίσημα παιχνίδια της φετινής σεζόν και νομίζω αυτό τα λέει όλα!

Πώς πρέπει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός για να την αντιμετωπίσει αποδοτικά; Πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσει με καθαρό σκορ, όπως θέλουν οι Ερυθρόλευκοι;

Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι του, να ρίξει τον ρυθμό και να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα. Θα βρει ευκαιρίες απέναντι στην ευάλωτη άμυνα του ολλανδικού συλλόγου. Μοιάζει δύσκολο να μην δεχθεί γκολ η ελληνική ομάδα αλλά ευνοείται από τις σημαντικές απουσίες στην μεσοεπιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων.

"Σημαντική η ταχύτητα του Μπρούμα - Ξέρουν για τον Παπασταθόπουλο στην Αϊντχόφεν"

Στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα ο Μπρούμα. Περιμένεις να δώσει απαντήσεις; Είναι παίκτης που έχει δείξει ότι, όταν είναι καλά, μπορεί να αλλάξει καταστάσεις σε ένα παιχνίδι;

Το αν θέλει ο Μπρούμα να δώσει απαντήσεις είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθε στον Ολυμπιακό με στόχο να αποτελέσει βασική επιλογή αλλά για διάφορους λόγους βρίσκεται πίσω στην ιεραρχία των εξτρέμ. Βλέπω δηλαδή ότι ο Μασούρας και το τελευταίο δίμηνο και ο Βρουσάι είναι ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται περισσότερο ο Μαρτίνς. Η ταχύτητά του μπορεί να αποδειχθεί βέβαια σημαντική στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αν τελικά επιλεχθεί από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Υπάρχει ζήτημα στον Ολυμπιακό με την άμυνα, δεδομένου ότι αναγκαστικά θα παίξει ο Παπασταθόπουλος αν και ακόμα δεν έχει φτάσει στον αγωνιστικό ρυθμό που πρέπει. Μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι σε μια γρήγορα ομάδα όπως η Αϊντχόφεν;

Το ξέρει αυτό ο Σμιντ και πιστεύω ότι εκεί ποντάρει ώστε να σκοράρει η ομάδα του και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Είναι αλήθεια πως οι Μάλεν και Ζάχαβι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα. Έχει πάντως μεγάλη σημασία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γκέτσε. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έχει να αγωνιστεί δύο μήνες λόγω τραυματισμού. Μπήκε στην αποστολή και λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Η ποιότητά του, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς, μπορούν να κάνουν την διαφορά αλλά δεν μπορώ να ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Τι γράφουν στην Ολλανδία για το παιχνίδι; Αναγνωρίζουν βαθμό δυσκολία; Τι πιστεύουν για την πρόκριση;

Από όσα έχω διαβάσει, θεωρούν σημαντικό πλεονέκτημα ότι η ρεβάνς θα γίνει στην έδρα τους. Ο Σμιντ περιμένει επίσης να έχει περισσότερες επιλογές στα χέρια του στον δεύτερο αγώνα. Λογικά δηλαδή ο Ιχατάρεν θα είναι έτοιμος διότι χάνει τον πρώτο αγώνα λόγω ίωσης ενώ επίσης ανεβάζουν σταδιακά ρυθμούς στις προπονήσεις οι εξτρέμ Χάκπο και Μαντουέκε, πολύτιμοι ποδοσφαιριστές για την PSV. Στόχος τους τώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Σμιντ, είναι να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξαλλος ο Μαρινάκης λόγω… Παναθηναϊκού - Βαριά "τιμωρία" στους παίκτες - Μόνο έτσι θα… γλιτώσουν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags