Facebook Pixel Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: "Μπλόκο" στον... Μπακασέτα της Άιντραχτ
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-03 08:38:00

"Μπλόκο" στον... Μπακασέτα της Άιντραχτ στήνει ο Μαρτίνς! Ευκαιρία για δεύτερη άλωση ο Μασούρας

Sportdog Team
"Μπλόκο" στον... Μπακασέτα της Άιντραχτ στήνει ο Μαρτίνς! Ευκαιρία για δεύτερη άλωση ο Μασούρας

Τί δεν επιτρέπεται να κάνει η ομάδα του Πειραιά κόντρα στη γερμανική ομάδα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa League.

Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: «Μπλόκο» στον... Μπακασέτα της Άιντραχτ στήνει ο Μαρτίνς! Ευκαιρία για δεύτερη άλωση από Μασούρα – Τί δεν επιτρέπεται να κάνει η ομάδα του Πειραιά κόντρα στη γερμανική ομάδα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη γερμανική ομάδα την Πέμπτη στις 19:45 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Μετά την ήττα με 3-1 στο «Ντόιτσε Μπανκ Παρκ» της Φρανκφούρτης, οι Πειραιώτες βρίσκονται στη 2η θέση με 6 βαθμούς με τους Γερμανούς να βρίσκονται στην κορυφή με 7.

Οπότε η αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κορυφή του 4ου ομίλου, αφού Φενέρμπαχτσε και Άντβερπ έχουν 2 και 1 αντίστοιχα.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να εξουδετερώσουν τα ατού της Άιντραχτ και το κλειδί για να το ξεκλειδώσει αυτήν την... πίστα θα το βρει με τον περιορισμό του Φίλιπ Κόστιτς. Είναι πραγματικότητα για το παιχνίδι της γερμανικής ομάδας, ότι είναι πολύ εξαρτώμενη από τον Σέρβο μέσο.

Είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Η μπάλα ακουμπά με μεγάλη συχνότητα σε αυτόν. Σύμφωνα με τα στατιστικά που κυκλοφορούν, από τα πόδια του 29χρονου ποδοσφαιριστή από το Κραγκούγιεβατς βγαίνουν 2,6 πάσες-κλειδί ανά 90λεπτό.

Ο Κόστιτς παίζει αριστερό εξτρέμ στο 4-2-3-1, ενώ στο 3-4-3 παίρνει την αριστερή πλευρά, όπου και αγωνίστηκε στο παιχνίδι της 21ης Οκτωβρίου.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει βάρος αμυντικά στον Κόστιτς. Γιατί; Επειδή το 42% των επιθέσεων της Άιντραχτ γίνεται από τα αριστερά. Η μπάλα περνάει από τον Σέρβο.

Αυτό άλλωστε έχει σκοπό να κάνει η ομάδα του Πειραιά! Το αποκαλύπτει στο φύλλο της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου 2021 η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής».

«Το σχέδιο για το μπλόκο στον Κόστιτς» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ερυθρόλευκων αποχρώσεων εφημερίδας, η οποία υποστηρίζει, ότι τρεις παίκτες θα αναλάβουν να περιορίσουν τον πιο επικίνδυνο παίκτη της γερμανικής ομάδας.

Οπότε δεν επιτρέπεται για τον Ολυμπιακό να... πουλάει μπάλες στον Κόστιτς και να τον αφήνει να σεντράρει. Ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του με κεντρικό πλάνο το 4-2-3-1. Για την ώρα, «παίζει» και το ενδεχόμενο ενός πιο «σφιχτού» 4-3-3, όμως ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έχει ήδη καταλήξει σε κάποιους «σίγουρους» για την ενδεκάδα.

Αυτοί είναι οι Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά στο κέντρο και οι Μασούρας - Αγκιμπού Καμαρά στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.Οι Ελ Αραμπί και Τικίνιο θα παλέψουν για την επίθεση, ενώ η τελευταία θέση θα καταλήξει σε έναν εκ των Κουντέ, Βαλμπουενά ή Ονιεκούρου.

Ο Κόστιτς είναι καθαρά δημιουργικός ποδοσφαιριστής και δεν έχει πίσω το στήριγμα κάποιον μπακ. Τον καλύπτει στην πλάτη του ο υψηλόσωμος 1,92 στόπερ Εντικά. Οπότε είναι ιδανική ευκαιρία για τον Μασούρα για να χτυπήσει στην πλάτη του Σέρβου και να βρει χρυσάφι, όπως συνέβη στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Γερμανοί ψάχνονται για παίκτη που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Κόστιτς, ο οποίος το καλοκαίρι ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα και βρέθηκε μιαν ανάσα από τη Λάτσιο.

Ποιός είναι ο Έλληνας που κατά τους Γερμανούς έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με του Κόστιτς; Ο λόγος για τον Τάσο Μπακασέτα. Όπως αναφέρουν πηγές, οι άνθρωποι της Άιντραχτ έχουν καταρτίσει ολοκληρο φάκελο για τον άσο της Τραμπζονσπόρ. Μάλιστα τον παρακολούθησαν στο ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε, όπου ο 28χρονος επιθετικός σκόραρε δύο γκολ στη νίκη της ομάδας της Τραπεζούντας με 3-1.

Τί κοινό έχει ο Μπακασέτας με τον Κόστιτς; Θυμηθείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags