Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άιντραχτ: Έγκλημα και τιμωρία - "Αυτοκτονία" για Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις - Φωνάζει για το VAR! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-04 21:38:00

Έγκλημα και τιμωρία - "Αυτοκτονία" για Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις - Φωνάζει για το VAR! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έγκλημα και τιμωρία - "Αυτοκτονία" για Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις - Φωνάζει για το VAR! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή ήττα για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι ήταν ανώτεροι από την Άιντραχτ, τη στρίμωξαν και είχαν μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, όμως έχασαν 2-1 αφού δέχθηκαν γκολ από τον Χάουγκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1, δεχόμενος γκολ... μαχαιριά στο 90+1'!

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί στο 13’, ισοφαρίστηκαν από τον Καμάντα σο 17’ και είχαν τρεις κλασικές ευκαιρίες με Μασούρα (36’), Μαντί Καμαρά (39’) και Ονιεκούρου (57’) για να προηγηθούν. Δεν κατάφεραν να σκοράρουν και στο 90+1’ ο Χάουγκε έδωσε τη νίκη στην Άιντραχτ, η οποία εκτός των γκολ που πέτυχε, είχε μόλις μια ευκαιρία σε ολόκληρο το ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία, καθώς ο Μπάρκοκ γλίτωσε την κόκκινη κάρτα στο 31’ μετά από πολύ σκληρό φάουλ στον Ρέαμπτζιουκ, επειδή το VAR εν λειτούργησε λόγω βλάβης!

Η Άιντραχτ έφτασε τους 10 βαθμούς και έχει μεγάλο προβάδισμα για την απευθείας πρόκριση, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 6 και θα παλέψει για τη δεύτερη θέση. Η Φενέρμπαχτσε, που έχει 2 πόντους και η Αντβέρπ, που έχει 1, παίζουν μεταξύ τους στις 22:00. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τη Φενέρμπαχτσε εντός έδρας στις 25/11, σε ένα ματς που αναμένεται να κρίνει πολλά.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βατσλίκ, με τετράδα στην άμυνα τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα και Ρέαμπτσιουκ, από δεξιά προς αριστερά. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά έπαιξαν στον άξονα, έχοντος μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Ονιεκούρου κινήθηκε στην αριστερά πλευρά, ο Μασούρας στη δεξιά και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 3-5-2 παρέταξε την Άιντραχτ ο Όλιβερ Γκλάσνερ. Τερματοφύλακας ήταν ο Τραπ, ενώ οι Τούτα, Εντικά και Χασέμπε αποτέλεσαν την τριάδα των κεντρικών αμυντικών, ο Τσάντλερ κάλυψε τη δεξιά πλευρά ως μπακ-χαφ και ο Μπάρκοκ την αριστερή. Σο και Γιάκιτς έπαιξαν ως αμυντικά χαφ, με τον Καμάντα να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Μπορέ και Λάμερς.

Το ματς

Αρκετά νευρικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, που αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη και δεν δημιούργησαν ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλπετο. Συνεπώς, κανείς δεν περίμενε την… έκρηξη που θα ακολουθούσε, με δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο.

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» πρώτος στο 13’, όταν ο Ονιεκούρου εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, κάνοντας φοβερή κούρσα από τα αριστερά. Ο Νιγηριανός γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκεί όπου ο Ελ Αραμπί έγινε αποδέκτης και την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό αριστερό σουτ για το 1-0!

Ωστόσο, η χαρά των παικτών του Ολυμπιακού δεν κράτησε για πολύ, αφού προδόθηκαν από μια αδράνεια της άμυνας. Ο Μπορέ πέρασε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Μπα έχασε τον Καμάντα και αυτός ισοφάρισε σε 1-1 με δεξί πλασέ σε τετ α τετ με τον Βατσλίκ.

Το γκολ ήταν ουσιαστικά η μοναδική φάση που έκαναν οι Γερμανοί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ ανώτερος και σαφώς πιο απειλητικός για τα αντίπαλα καρέ στη συνέχεια. Έπειτα από ένα «στείρο» 15λεπτο, στο οποίοι η ομάδα του Μαρτίνς είχε να επιδείξει μόνο ένα χλιαρό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά (28’), το δίδυμο Ρεάμπτσιουκ-Ονιεκούρου πήρε μπρος και ταλαιπώρησε αφάνταστα τη δεξιά πλευρά της Άιντραχτ.

Στο 36’ ο Ονιεκούρου έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και βρήκε τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μασούρα, αλλά ο Τραπ έσωσε την Άιντραχτ, αποκρούοντας με το πόδια το πλασέ του Έλληνα παίκτη. Ο Γερμανός γκολκίπερ επενέβη καθοριστικά και στο 39’, με απόκρουση στο δυνατό σουτ του Μαντί Καμαρά, έπειτα από συνδυασμό του Ονιεκούρου με τον Ρέαμπτσιουκ και χαμηλό γύρισμα του δεύτερου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός εξέφρασε έντονα παράπονα για τη διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο, με αφορμή τη φάση του 31’, όταν ο Μπάρκοκ πάτησε πολύ άσχημα με τις τάπες στον αστράγαλο του Ρέαμπτσιουκ, αλλά τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, στο ημίχρονο οι διαιτητές ζήτησαν συγγνώμη επειδή το VAR είχε βλάβη και δεν λειτουργούσε, ώστε να ελεγχθεί η φάση!

Ο Ολυμπιακός είχε νέα τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο 57’. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ονιεκούρου με ωραία κάθετη μπαλιά, αλλά ο Νιγηριανός έστειλε την μπάλα άουτ με δεξί σουτ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε αμαρκάριστος, και με την εστία… πιάτο! Στο 67’ ο Ονιεκούρου έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας, έπεσε στο χορτάρι μετά από μαρκάρισμα αμυντικών, όμως ο διαιτητής έκρινε πως δεν υπήρχε πέναλτι.

Ο… θεατής μέχρι εκείνη τη στιγμή Βατσλίκ, αναγκάστηκε να επέμβει στο 69’, κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε δυνατό σουτ του Λίντστρεμ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 74’, με τον Ελ Αραμπί να πιάνει την κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Τραπ.

Ο Ολυμπιακός «σίγησε επιθετικά στο τελευταίο τέταρτο του ματς, με τις αλλαγές των Τικίνιο και Λόπες (αντί των Ελ Αραμπί και Μασούρα στο 82’), να μην τον βοηθούν. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Άιντραχτ είχε «βολευτεί« με την ισοπαλία, ο Χάουγκε έκανε τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Ο Λίντστρεμ έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, κανείς δεν τον πρόλαβε, και γύρισε στη μικρή περιοχή. Ο Μπα δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα αν και τη βρήκε, και ο Χάουγκε νίκησε τον Βατσλίκ από κοντά, χαρίζοντας τη νίκη στους Γερμανούς με 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89' Κούντε), Μασούρας (83' Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71' Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83' Τικίνιο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Ο. Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82' Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78' Ρόντε), Μπάρκοκ (58' Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78' Χάουγκε), Λάμερς (58' Λίντστορμ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags