Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πέδρο Μαρτίνς: Ρίσκαρε κι έχασε ο Μαρτίνς με τις αλλαγές - Δικαίωση παρά το "κράξιμο" - Πλήρωσε τον... Σεμέδο ο Μπα!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-04 22:48:00

Ρίσκαρε κι έχασε ο Μαρτίνς με τις αλλαγές - Δικαίωση παρά το "κράξιμο" - Πλήρωσε τον... Σεμέδο ο Μπα

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ρίσκαρε κι έχασε ο Μαρτίνς με τις αλλαγές - Δικαίωση παρά το "κράξιμο" - Πλήρωσε τον... Σεμέδο ο Μπα

Ο συγκλονιστικός Παπασταθόπουλος και οι "κατώτεροι" Καμαρά, Εμβιλά. Γιατί δεν άξιζε την ήττα ο Ολυμπιακός, ποιοι υστέρησαν και ποιοι ξεχώρισαν και το μεγάλο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή. Τα γκολ που δεν ήρθαν, αλλαγές που κρίνονται μετά το 90' και τι συνέβη με τον νεαρό αμυντικό.

Αδικημένος μπορεί να αισθάνεται ο Ολυμπιακός για την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς που δεν άξιζε σίγουρα την ήττα και στο οποίο θα μπορούσε να είχε φτάσει στη νίκη, ίσως και εύκολα.

Οι Γερμανοί όντως είναι καλύτερη ομάδα και αυτό φάνηκε στα 180 λεπτά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στο χορτάρι, όμως στο ματς του Φαλήρου δεν υπήρχε διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι με δύο φάσεις πέτυχαν δύο γκολ, ενώ οι Πειραιώτες με τρεις-τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, βρήκαν μόνο μία φορά δίχτυα. Μάλιστα, υπήρχε και ένα διάστημα από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και μετά, όπου οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν κυριαρχήσει απόλυτα. Ωστόσο, όταν δεν μετατρέπεις τις ευκαιρίες σου σε γκολ σε αυτό το επίπεδο, συνήθως δεν παίρνεις αυτό που αξίζει και πολλές φορές το πληρώνεις κιόλας. Αυτό συνέβη και σήμερα.

Έτσι λοιπόν, οι πρωταθλητές Ελλάδας όχι μόνο έχασαν την πρωτιά που θα οδηγούσε απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, αλλά κινδυνεύουν πλέον σοβαρά να μείνουν και εκτός Ευρώπης. Γιατί παρά το πολύ καλό ξεκίνημά τους, μετά τις δύο ήττες από την Άιντραχτ, η κατάσταση έχει ζορίσει. Και αυτό οφείλεται τόσο στην ποιότητα της Φενέρ και της Ανβέρπ όσο και στην εικόνα που παραμένει προβληματική, αν και την Πέμπτη το βράδυ θύμισε την ομάδα των προηγούμενων ετών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρίσκαρε και ήταν… δικαιωμένος μέχρι το 80’, όταν κρατούσε το 1-1 στα χέρια του. Αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Ονιεκούρου, παρά το… κράξιμο στα προηγούμενα ματς και ο Νιγηριανός επιτέλους ανταποκρίθηκε. Για πρώτη φορά έβγαλε στο χορτάρι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και έδειξε τους λόγους που αποκτήθηκε. Έχει ταχύτητα, ξεπέταγμα, μπορεί να περάσει τον αντίπαλό του και με την μπάλα και όταν πρέπει, δίνει σωστά την ασίστ στον φορ. Αυτό έκανε στο 1-0, ενώ παρότι έχασε κι δύο ευκαιρίες που βγήκε μόνος του στην αντίπαλη περιοχή, του πιστώνεται ότι ήταν στη σωστή θέση στο σωστό σημείο.

Ο Πορτογάλος κόουτς πιστώνεται φυσικά και την επιλογή του να ξεκινήσει στην κορυφή τον Ελ Αραμπί και να αφήσει στον πάγκο τον Τικίνιο. Ο Μαροκινός όχι μόνο βρήκε δίχτυα, αλλά έτρεξα ασταμάτητα και πολλές φορές γυρνούσε μέχρι το κέντρο για να οργανώσει την επίθεση. Το λάθος του προπονητή, ήταν ίσως η επιλογή του να τον βγάλει δέκα λεπτά πριν το τέλος για να ρίξει στο ματς τον Βραζιλιάνο. Βέβαια, καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα εκ του αποτελέσματος, καθώς από τη στιγμή που είχε την ισοπαλία, θα ήταν υπερβολικό να παίξει με δύο φορ και να δώσει… δικαιώματα στους ταχύτατους Γερμανούς. Έβγαλε όμως τον καλύτερο και πιο απειλητικό του παίκτη από το γήπεδο. Επίσης, θα μπορούσε να κρατήσει στο χορτάρι για λίγο παραπάνω, μαζί με τον Βαλμπουενά και τον Ονιεκούρου, που ήταν δραστήριος και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν πλήρωσε τόσο τις καθυστερημένες αλλαγές του Μαρτίνς όσο την κακή βραδιά βασικών του παικτών. Οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά κινήθηκαν σε χαμηλά νερά και έδωσαν ελάχιστα. Δεν ήταν οι παίκτες που κυριαρχούν στο γήπεδο συνήθως και… καταπίνουν τον αντίπαλο. Έκαναν μάλιστα και κάποια εύκολα λάθη, όμως το κυριότερο ήταν πως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν ιδιαίτερα δημιουργικά.

Όσον αφορά την άμυνα, η προσπάθεια του Παπασταθόπουλου ήταν συγκλονιστική. Ήταν ο Σωκράτης προ δεκαετίας. Βράχος στην άμυνα, χωρίς να χάνει φάση και με τρομερή συγκέντρωση. Αντίθετα ο Μπα ευθύνεται και για τα δύο γκολ, περισσότερο για το πρώτο που πήγε πάρα πολύ αργά να κυνηγήσει τον αντίπαλό του. Μετά το 1-1 βέβαια ανέβηκε βρήκε ρυθμό, όμως στο 1-2 πάλι η μπάλα πέρασε μέσα από τα πόδια του. Ο νεαρός στόπερ έχει… χάσει τους ρυθμούς του, καθώς έχει παραγκωνιστεί λόγω της εξαιρετικής παρουσίας φέτος του Σισέ, του Παπασταθόπουλου και του… Σεμέδο. Ο Μπα, για όσους το έχουν ξεχάσει, είναι ο δεύτερος που πλήρωσε τον καλοκαιρινό αποκλεισμό μετά τον Πορτογάλο. Από την Λουντογκόρετς και μετά παίζει ελάχιστα και λογικό ήταν κόντρα στην Άιντραχτ, με ένα μετριότατο 90λεπτο στο Αγρίνιο, να είναι επηρεπής στο λάθος.

ΥΓ. Ο Αγκιμπού τρέχει παντού σε άμυνα και επίθεση, όμως δεν είναι καθόλου ώριμος. Στο πρώτο ημίχρονο χάλασε μία μοναδική αντεπίθεση του Ολυμπιακού, όταν δεν έδωσε την μπάλα σε δύο αμαρκάριστους συμπαίκτες του κι σούταρε εκτός περιοχής και με παίκτες μπροστά του!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με επιστροφή Βαλβέρδε - Το πρώτο μεγάλο φαβορί 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags