Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Χωρίς επιθετικό ο Ολυμπιακός με Αταλάντα - Αυτό είναι το πλάνο Γκασπερίνι - Μανωλάς vs Μπογκά"
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-16 10:00:00

"Χωρίς επιθετικό ο Ολυμπιακός με Αταλάντα - Αυτό είναι το πλάνο Γκασπερίνι - Μανωλάς vs Μπογκά"

του Γιώργου Κτενά
"Χωρίς επιθετικό ο Ολυμπιακός με Αταλάντα - Αυτό είναι το πλάνο Γκασπερίνι - Μανωλάς vs Μπογκά"

Γιατί έχει πολλές πιθανότητες να μη χάσει και πού θα χτυπήσει! Σούπερ ανάλυση για την ιταλική ομάδα, τα δυνατά της... όπλα, αλλά και τις αδυναμίες της. Πώς πρέπει να παίξουν οι Πειραιώτες και τα πλάνα των δύο προπονητών.
 

Ολυμπιακός - Αταλάντα: Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ιταλικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε σε ποια κατάσταση είναι η ομάδα του Μπέργκαμο.

Ποιους πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, ποιοι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να απουσιάζουν από την 11άδα του και ποιο είναι το στοιχείο που μπορεί να δώσει την πρόκριση; Οι απαντήσεις στην συνέντευξη που ακολουθεί.

"Παιχνίδι με ρυθμό Premier League - Σε αυτό ποντάρει πολλά ο Γκασπερίνι"

"Γενικά η Αταλάντα δεν είναι στην καλύτερη περίοδό της αλλά στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους είχε σοβαρά σημάδια ανάκαμψης. Ήταν ένα παιχνίδι με ρυθμό Premier League, δηλαδή αντίθετα από ο,τι βλέπουμε συνήθως στο ιταλικό πρωτάθλημα. Υπήρχε ρυθμός, φάσεις, αλλαγές κατεύθυνσης, ένα πολύ καλό ματς. Η Αταλάντα ανταπεξήλθε, έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, προηγήθηκε δίκαια, αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Γ. Γιαννούλας.

Ποιους πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός από την ιταλική ομάδα;

"Μια και ο Ζαπάτα είναι εκτός από την επιθετική γραμμή, λόγω του τραυματισμού του, και με τον Μουριέλ να μην είναι σε καλή κατάσταση (έγινε αλλαγή πριν από το 60΄ στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους), ο Γκασπερίνι ποντάρει πολλά στον Μπογκά. Αυτόν πρέπει να τον προσέξουν πολύ, είναι γρήγορος, έχει το ένας εναντίον ενός, έχει ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, είναι πολύ επικίνδυνος παίκτης. Πρέπει να υπάρχει κάποιος γρήγορος πάνω του για να τον αναχαιτίσει, παίζει δεξιά και αριστερά, θα είναι πονοκέφαλος για Ολυμπιακό. Φυσικά να προσέξουν και τον Μαρινόφσκι, που μπήκε αλλαγή εναντίον της Γιουβέντους και άλλαξε το παιχνίδι της Αταλάντα, είναι φωτιά, είναι επικίνδυνος με τα μακρινά σουτ".

"Εκεί κάνουν λάθος οι παίκτες της Αταλάντα - Θα σε εκθέσει ο Μπογκά"

Πώς θεωρείς ότι θα πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός;

"Σίγουρα δεν πρέπει να φοβηθεί, αν μείνει πίσω και αδιαφορήσει για τα επιθετικά του καθήκοντα, θα χάσει. Πρέπει να πιέσει ψηλά, οι αμυντικοί της Αταλάντα είναι επιρρεπείς στο λάθος. Παίζοντας με τον Ολυμπιακό η Αταλάντα θα θεωρήσει ότι μπορεί να ανεβάσει την άμυνα ψηλά, κι εκεί είναι που πρέπει να χτυπήσει στην κόντρα ο Ολυμπιακός. Αν μείνει πίσω και μόνο αμύνεται, δύσκολά θα έχει ελπίδες".

Υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που πρέπει να είναι στην 11άδα;

"Ο Μασούρας και ο Αγκιμπού, που μπορούν στο ανοιχτό γήπεδο να τρέξουν και να δημιουργήσουν, δεδομένα θα πρέπει να έχουν θέση στην 11άδα. Επειδή η Αταλάντα παίζει με τριάδα στην άμυνα αλλά και επειδή χρειάζεται ταχύτητα ο Ολυμπιακός, αναρωτιέμαι μήπως δεν είναι ενδεδειγμένη η λύση να υπάρχει σέντερ φορ στο βασικό σχήμα, ίσως με ψευτοεννιάρι να είναι καλύτερα. Επίσης, χρειάζεται να προσέξουν πολύ τον Μπογκά όπως είπαμε, για κινείται σε όλο το εύρος της επίθεσης. Αλλά όχι ως μαν του μαν, γιατί θα σε εκθέσει. Θεωρώ ότι η εμπειρία του Μανωλά από Ιταλία με αντίπαλο τον Μπογκά, θα βοηθήσει. Άλλωστε έχει και την ταχύτητα ο Μανωλάς για να βγαίνει στις επελάσεις του Μπογκά". 

Τέλος, θέλω να μου πεις ένα γενικό σχόλιο για το πώς βλέπεις την πρόκριση;

"Στην πρόκριση θα την έδινα ένα 60-40 υπέρ της Αταλάντα, γιατί είναι πολύ πιο επικίνδυνη εκτός έδρα φέτος. Δεν έχει ήττα εκτός έδρας, αντίθετα όλα τα προβλήματά της είναι στο Μπέργκαμο. Εκεί θα πρέπει να ποντάρει ο Ολυμπιακός, να πιστέψει ότι το παιχνίδι εκτός έδρας δεν είναι χαμένο. Ήταν προς την θετική κατεύθυνση η εμφάνιση εναντίον της Γιουβέντους, από την άποψη ότι ζόρισαν μέχρι τέλος της Γιουβέντους και ανέκτησαν λίγη από την χαμένη ψυχολογία τους".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags