Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αταλάντα: "Χωρίς επιθετικό η Αταλάντα στο Φάληρο - Κακό κλίμα στα αποδυτήρια - Μπροστά τον Αγκιμπού..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-23 21:28:00

"Χωρίς επιθετικό η Αταλάντα στο Φάληρο - Κακό κλίμα στα αποδυτήρια - Μπροστά τον Αγκιμπού..."

του Γιώργου Κτενά
"Χωρίς επιθετικό η Αταλάντα στο Φάληρο - Κακό κλίμα στα αποδυτήρια - Μπροστά τον Αγκιμπού..."

Τα μεγάλα προβλήματα των Ιταλών και το πλάνο-πρόκρισης του Μαρτίνς. Πώς πρέπει να παίξουν οι Πειραιώτες για να αποκλείσουν την ομάδα του Γκασπερίνι, πού έχουν... ζητήματα και το ερωτηματικό για τα τρία στόπερ που ετοιμάζει ο Πορτογάλος προπονητής.

Ολυμπιακός: Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αταλάντα, λίγες ώρες πριν από τη ρεβάνς με τους Πειραιώτες, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Γιάννης Γιαννούλας.

Δημοσιογράφος που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα το ιταλικό ποδόσφαιρο, ο καλός συνάδελφος αναφέρθηκε στο ψευτοεννιάρι με το οποίο θα παίξει αναγκαστικά ο Γκασπερίνι, στον εκνευρισμό που υπάρχει στην ιταλική ομάδα, αλλά και στο πώς θα πρέπει να αγωνιστούν οι Ερυθρόλευκοι για να πάρουν την πρόκριση.


"Δεν είναι η ομάδα που είχαμε θαυμάσει - Ενεργητικός στα στημένα ο Ολυμπιακός - Δεν είναι καλά παραγωγικά"
 

"Η Αταλάντα πλέον έχει προβλήματα στην επίθεση, μετά τον Ζαπάτα τραυματίστηκε και ο Μουριέλ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Τώρα πηγαίνει με ψευτοεννιάρι και χωρίς φορ περιοχής. Αυτό την έχει επηρεάσει. Εναντίον της Φιορεντίνα, την Κυριακή, ζήτημα είναι να έκανε μια ευκαιρία σε όλο το ματς (άσχετα αν της ακύρωσαν γκολ). Δεν είναι καλά παραγωγικά, δεν είναι η ομάδα που είχαμε θαυμάσει", ανέφερε αρχικά, στο sportdog, ο Γ. Γιαννούλας.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Αταλάντα, τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

"Πάλι πρέπει να προσέξει την άμυνά του, να είναι πιο ενεργητικός στις στημένες φάσεις γιατί είναι επικίνδυνη η Αταλάντα. Ήταν και η δύναμη της έδρας βέβαια, αλλά στο Μπέργκαμο πήραν όλες τις κεφαλιές και απείλησαν πολύ. Ο Ολυμπιακός ήταν πίσω από την μπάλα διαρκώς στο Μπέργκαμο, αλλά στη ρεβάνς δεν νομίζω να ακολουθήσει αυτή την τακτική. Χρειάζεται προσοχή, όμως, στην άμυνα γιατί και ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά παραγωγικά και αν δεχτεί ένα γκολ μετά θα δυσκολευτεί πολύ".
 

 

"Πότε θα ρισκάρει στο ματς ο Ολυμπιακός - Τρεις στόπερ για ομάδα χωρίς φορ; - Βάλε Αγκιμπού μπροστά"


Πώς βλέπεις την υπόθεση πρόκριση;

"Μιλάμε για ομάδες που δεν είναι σε καλό φεγγάρι παραγωγικά, κι αυτό μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Δεν ξέρω πόσο μπορεί και από πότε μπορεί να ρισκάρει μέσα στο ματς ο Ολυμπιακός. Θα πρέπει να το δούμε αυτό στη διάρκεια του αγώνα".

Πώς βλέπεις την τριάδα στην άμυνα που φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό να επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς;

"Δεν μου φαίνεται λειτουργικό να παίξει με τριάδα, αλλά όταν μια ομάδα έχει 70-75% κατοχή, ακόμα και αν δεν κάνει κλασικές ευκαιρίες για γκολ, εφόσον είναι έξω από την περιοχή σου χρειάζεσαι κόσμο στην άμυνα. Αλλά να βάλεις τρεις στόπερ για να φυλάνε μια ομάδα χωρίς φορ περιοχής; Το ρεπορτάζ από την Ιταλία λέει ότι θα παίξει ο Πάσαλιτς ως ψευτοεννιάρι".

Πώς θεωρείς ότι θα πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί; Υπάρχει μια συζήτηση που έχει ανοίξει για το κατά πόσο θα ήταν καλή ιδέα να είναι βασικός ο Βαλμπουενά. 

"Έχει αυτονομία να παίξει έστω 60 λεπτά; Γιατί την κλάση του δεν την έχει κανείς άλλος στην ομάδα, αυτή την ικανότητα να προστατευει την μπάλα, να κερδίζει φάουλ, με καλά στημένα, να φέρνει την ομάδα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Αν ήμουν στη θέση τού Μαρτίνς θα έβαζα τον Αγκιμπού στην τριάδα μπροστά, με Μασούρα και έναν φορ, και στον άξονα θα έβαζα δύο εκ των Εμβιλά, Μαντί και Μπουχαλάκη. Στην Αταλαντα δεν υπάρχει ιδιαίτερα καλό κλίμα αυτό το διάστημα, υπάρχει εκνευρισμός λόγω διαιτητικών λαθών που έχουν γίνει σε αγώνες πρωταθλήματος".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξι εκατομμύρια για Ελ Αραμπί - Νέο ραντεβού με Ολυμπιακό - Σενάριο για Έλληνα φορ από εξωτερικό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags