Facebook Pixel Europa League: "Όργια" Ενκουνκού και η Λειψία στα ημιτελικά - Τεράστιο διπλό με Αταλάντα στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-04-14 22:23:00

"Όργια" Ενκουνκού και η Λειψία στα ημιτελικά - Τεράστιο διπλό με Αταλάντα στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Όργια" Ενκουνκού και η Λειψία στα ημιτελικά - Τεράστιο διπλό με Αταλάντα στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λειψία είναι η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τους 4 του Europa League, μετά τη σπουδαία νίκη της με 2-0 στην έδρα της Αταλάντα.

Την δεύτερη κορυφαία ευρωπαϊκή στιγμή της Ιστορίας της πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης η Λειψία. Μετά την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Champions League τη σεζόν 2019/2020, η γερμανική ομάδα εξασφάλισε το "εισιτήριο" για τους "4" του Europa League, μετά το 2-0 επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο (το πρώτο ματς είχε τελειώσει ισόπαλο 1-1). 

Ο άνθρωπος που έστειλε τους "Ταύρους" στην τετράδα της διοργάνωσης ήταν ο Κριστοφέρ Ενκουνκού με τα δύο τέρματα που πέτυχε στο 18΄ με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 87ο με πέναλτι. 

Έγινε έτσι ο κορυφαίος στα χρονικά του γερμανικού συλλόγου με τη μεγαλύτερη παρουσία σε γκολ της ομάδας του σε μια σεζόν (48 συνολικά), ξεπερνώντας τον Τίμο Βέρνερ, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια στην Τσέλσι. Επίσης με τον Αντρέ Σίλβα είναι οι δύο παίκτες που έχουν σκοράρει (είτε ξεχωριστά, είτε και οι δύο) στις 12 τελευταίες εκτός έδρας διοργανώσεις της Λειψίας. 

Η Λειψία επιβεβαίωσε ότι είναι η ομάδα... εκτός έδρας στην Ευρώπη, καθώς με την αποψινή της νίκη έφτασε τις 7 σερί σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από την πλευρά της η Αταλάντα υπέστη την πρώτη της εντός έδρας ήττα σε Europa League ή Κύπελλο UEFA μετά από 8 νίκες και 6 ισοπαλίες, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στους 4 με επική ανατροπή η Λέστερ - "Ξέρανε" την Αϊντχόφεν με δύο γκολ στο φινάλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags