Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θα αντέξουν να βλέπουν τον Ευρωπαίο - Έξαλλος Κορμπεράν, έβλεπε το… έγκλημα - Έρχονται παίκτες!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-12 01:05:00

Θα αντέξουν να βλέπουν τον Ευρωπαίο - Έξαλλος Κορμπεράν, έβλεπε το… έγκλημα - Έρχονται παίκτες!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Θα αντέξουν να βλέπουν τον Ευρωπαίο - Έξαλλος Κορμπεράν, έβλεπε το… έγκλημα - Έρχονται παίκτες!

Η αναγκαία πρόκριση, οι αλλαγές και το λάθος του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Πειραιώτες παρά τις... τάσεις αυτοκτονίας πήραν εξαιρετικά σημαντική πρόκριση για τρεις λόγους και όχι μόνο αγωνιστικούς και οικονομικούς. Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι υστέρησαν και οι μεταγραφές που θα γίνουν.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας με τη φωτιά και παρότι κρατούσε δύο φορές την πρόκριση στα χέρια του, αφού προηγήθηκε απέναντι στη Σλόβαν τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση με παίκτη παραπάνω, πήρε τελικά την πρόκριση στα πέναλτι, με ανατροπή! Χρειάστηκε η επέμβαση του Βατσλίκ και η ψυχραιμία του Βαλμπουενά στην τελευταία εκτέλεση, για να κλειδώσουν οι Πειραιώτες την παρουσία τους στην Ευρώπη. Προφανώς και θέλουν/χρειάζονται την είσοδο στους ομίλους του Europa League, θα αντιμετωπίσουν σε διπλά παιχνίδια τον Απόλλωνα Λεμεσού, όμως ακόμα και αν αποτύχουν, θα είναι η μοναδική ομάδα που θα παίζει τον χειμώνα Ευρώπη, έστω και στο Conference. Οπότε, όσο και να… κράζουν οι ανταγωνιστές του για την εικόνα του, αυτός θα είναι εκεί!

Από εκεί και πέρα, στο Λιμάνι είδαν για ακόμα μία φορά τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας, τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν και προφανώς τα μεγάλα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι στην προετοιμασία από τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεν θα ήταν λογικό η ομάδα να… πετάει Αύγουστο μήνα, όμως δεν είναι και φυσιολογικό να έχει τόσους μυϊκούς τραυματισμούς. Κάτι δεν έχει πάει καθόλου καλά!

Σίγουρα όμως δεν φταίει για όλα ο Πορτογάλος κόουτς. Στο ματς με την Σλόβαν, μία ομάδα που ο Ολυμπιακός δεν πρέπει καν να δέχεται να κοιτάει στα μάτια, δέχθηκε τρομερή πίεση παίζοντας με παίκτη παραπάνω και λίγο έλειψε στην παράταση το 1-2, να γίνει στο φινάλε 3-2. Μάλιστα, το περίεργο είναι πως σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που ήταν στο γήπεδο, ο Κάρλος Κορμπεράν φώναζε στο τελευταίο εικοσάλεπτο της κανονικής διάρκειας στους παίκτες του οργισμένος, να μην γυρίζουν πίσω και να μην κλείνονται στην περιοχή τους, προκαλώντας για την ισοφάριση. Τελικά, δεν τον άκουσαν, το γκολ ήρθε και κάποιοι παίκτες έδειξαν πως μάλλον δεν έχουν… την ψυχή και το σθένος για να παίζουν σε αυτό το επίπεδο.

Στους Πειραιώτες υπάρχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα και για αυτό η αποψινή πρόκριση ήταν διπλά σημαντική. Όχι μόνο φέρνει ηρεμία, χρήματα και εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία και τον χειμώνα, αλλά θα δώσει και έξτρα αυτοπεποίθηση στους πρωταθλητές, που δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που πριν δύο μήνες έκανε πλάκα στην ομάδα. Εκτός από κούραση, υπάρχει κακή νοοτροπία και κακή ψυχολογία. Στοιχεία πάντως που διορθώνονται με σκληρά δουλειά και φυσικά μεταγραφές, που θα γίνουν!

Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο Τόμας Βατσλίκ έγινε… ήρωας στο φινάλε με το πέναλτι που έπιασε, όμως μετά το 1-1 έχει κάνει πάρα πολλά λάθη, ο Γιώργος Μασούρας ήταν από τους καλύτερους και το πάλεψε μέχρι τέλους, ο Πιέρ Κούντε προσπάθησε και έδειξε ελάχιστα βελτιωμένος, ενώ ο Γιαν Εμβιλά επίσης είχε θετική παρουσία. Προβληματικός ήταν ξανά ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που ξεκάθαρα έχει… σκάσει και περιμένει μεταγραφή. Είτε δική του είτε τον παίκτη που θα έρθει να τον βοηθήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείδωσε ομίλους ο Ολυμπιακός: Τότε παίζει με Απόλλωνα για το Europa - Γεμίζουν με λεφτά τα ταμεία!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags