Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Καραμπάγκ, στο Μπακού, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, είναι ζωής και θανάτου. Γιατί μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη από τους Αζέρους, κρίνεται πλέον η ευρωπαϊκή επιβίωση των Πειραιωτών και δη το εισιτήριο για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League.

Ο Μίτσελ αναζητεί λύσεις για να καλύψει τα αμυντικά κενά με εμφανή να είναι πλέον η έλλειψη στόπερ. Είδαμε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΟΦΗ που ο Ισπανός τεχνικός ανέβασε στην πρώτη ομάδα από τον Ολυμπιακό Β' τον Ανδρέα Ντόι, έναν χαφ, τον οποίο στο «Γεντί Κουλέ» χρησιμοποίησε ως στόπερ και πήρε μαζί του και για το ματς με τη Καραμπάγκ. Στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» για την αναμέτρηση υπάρχει όμως μία ακόμα έκπληξη.

Σε αυτή βρίσκεται και το όνομα του Αλέξιου Καλογερόπουλου, αλλά και του Τάσου Σαπουντζή, την παρουσία των οποίων, ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ομάδα του Πειραιά χαρακτήρισαν ως «εσωτερικές μεταγραφές».  

Ο πρώτος μαζί έχει ξαναφορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας τη σεζόν 2020/21 σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αμφότεροι είχαν ξανακουστεί τον περασμένο Ιούνιο, όταν πήρανμέρος στις πρώτες προπονήσεις της προετοιμασίας του Ολυμπιακού μαζί με τους Αποστολόπουλο και Σίνα και κλήθηκαν να αποδείξουν στον τότε προπονητή, Πέδρο Μαρτίνς, ότι αξίζουν ευκαιριών.

Βελτιωμένη έκδοση του Ρέτσου

Ο Καλογερόπουλος στόπερ έπαιξε σε τρεις αναμετρήσεις των Play Offs τη σεζόν 2020-21 και θεωρείται σημαντικό πρότζεκτ για τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα με τη συμμετοχή του (μπήκε στο 77' αντί του Ντρέγκερ) στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στον Άρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, στις 5 Μαΐου 2021 έγραψε ιστορία, αφού μπήκε στη λίστα με τους νεαρότερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Καλογερόπουλος ξεκίνησε από την Ακαδημία της Δάφνης στην Ανδραβίδα, στην οποία πρόεδρος είναι η μητέρα του, Αγγελική Κονταλή. Οι Πειραιώτες απέκτησαν τον νεαρό κεντρικό αμυντικό το περασμένο καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης, νικώντας τον ΠΑΟΚ στη διελκυστίνδα της απόκτησής του. Οι Αρκάδες ήθελαν να τον στείλουν στη Θεσσαλονίκη, τα όνειρα του πιτσιρικά όμως είχανε ερυθρόλευκη απόχρωση.

Τα σωματικά του προσόντα εντυπωσίασαν τους πάντες (είναι 1,87 μ.) στου Ρέντη και οι δυναμικές του επεμβάσεις δείχνούν, ότι αν βελτιωθεί και εξελιχθεί το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό. Το scouting report που έκανε το Sportdog κάνει λόγο για έναν αμυντικό πειθαρχημένο, πολύ καλό με τη μπάλα στα πόδια, δυνατό και με επιθετικές διαθέσεις. Κάποιες φωνές μάλιστα έκαναν λόγο για μία βελτιωμένη έκδοση Ρέτσου, λόγω της ποιότητας που βγάζει στο χορτάρι. Επίσης από πολύ μικρή ηλικία έδειχνε, ότι αγαπά να δουλεύει μέσα στο γήπεδο. Την περσινή σεζόν μέτρησε 14 συμμετοχές.

Τον «έκλεψε» από τον ΠΑΟΚ

Ο Σαπουντζής είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Αντώνη Σαπουντζή και αγωνίζεται ως μέσος. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε τον Ιανούαριο του 2019 από τον ΠΑΟΚ και όπως ήταν φυσικό, η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Γύρω από τις συνθήκες αποχώρησής του, δε, επικρατεί μεγάλο μυστήριο. Μία εκδοχή υποστήριζε, ότι το διαζύγο ήρθε, επειδή πανηγύρισε γκολ του ΠΑΟΚ, φορώντας την μπλούζα του Άρη από μέσα. Άλλο σενάριο έλεγε, ότι εθεάθη στις εξέδρες του “Κλεάνθης Βικελίδης” σε παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Στον ΠΑΟΚ όμως διέψευσαν και τις δύο εκδοχές και υποβάθμισαν το θέμα, υποστηρίζοντας, ότι ο παίκτης είχε φτάσει σε ηλικία να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Η ομάδα δεν είχε πρόθεση να τον κρατήσει στο έμψυχο δυναμικό της.

Πάντως ο παίκτης θεωρείτο τότε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Τον Ιούλιο του 2019, σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο εξαργυρώνοντας την πολύ καλή χρονιά που έκανε με την Κ-17 του Ολυμπιακού με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνη την σεζόν. Ο Σαπουντζής είχε μιλήσει μετά το φιλικό προετοιμασίας με τη Σάλτσμπουργκ και είχε αποκαλύψει, ότι ίνδαλμά του είναι ο Γιαν Εμβιλά, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τον "ανέβασε" ψυχολογικά και του συνέστησε να μπαίνει με περισσότερη δύναμη στις φάσεις.  Πέρσι αγωνίστηκε σε 14 ματς και σκόραρε 2 τέρματα.

Βλέπουμε εν προκειμένω, ότι ο Μίτσελ κάνει αυτό που δεν έκανε ο Μαρτίνς, δηλαδή να αξιοποιεί παιδιά από τις Ακαδημίες. Μετά τον Ανδρέα Ντόι, προχώρησε σε δύο ακόμα αναβαθμίσεις με την παρουσία Καλογερόπουλου και Σαπουντζή στην αποστολή για Καραμπάγκ. Οι συνθήκες επέβαλλαν αυτήν την εξέλιξη και όχι ευαισθησίες του Μίτσελ για την ανάδειξη της... εσωτερικής παραγωγής ποδοσφαιριστών. Οι πιτσιρικάδες όμως πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά, να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις και να δείξουν ότι αξίζουν.  

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μπακχάρ για μεγάλη ελληνική ομάδα - "Σκότωσε" Γιούβε-Ολυμπιακό - Έδειραν ξένο ατζέντη στην Ελλάδα!