Facebook Pixel Καραμπάγκ – Ολυμπιακός: Όσο... ζει ελπίζει - Χωρίς να κινδυνέψει με Κάραμπαγκ ο Ολυμπιακός βλέπει Conference (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-13 21:39:00

Όσο... ζει ελπίζει - Χωρίς να κινδυνέψει με Κάραμπαγκ ο Ολυμπιακός βλέπει Conference (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Όσο... ζει ελπίζει - Χωρίς να κινδυνέψει με Κάραμπαγκ ο Ολυμπιακός βλέπει Conference (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια αναμέτρηση χωρίς μεγάλες φάσεις οι πρωταθλητές έμειναν στο 0-0 απέναντι στους Αζέρους κατακτώντας τους πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση και διατηρώντας τις ελπίδες πρόκρισης στο Conference League.

Καραμπάγκ – Ολυμπιακός: Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να πιέστηκαν απέναντι στους Αζέρους, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως κατάφεραν και έφυγαν... αλώβητοι μένοντας στο 0-0 και πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο Europa League, διατηρώντας τις ελπίδες πρόκρισης στο Conference League, μετά και την ήττα της Ναντ από την Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να βρουν το γκολ, όμως οι Πειραιώτες έφτασαν πιο κοντά στο να βρουν δίχτυα, μιας και με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά είχαν δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Το ματς:

Η αναμέτρηση στο Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να δείχνουν από νωρίς ότι θέλουν να είναι αυτοί που θα έδιναν τον ρυθμό, παίρνοντας την κατοχή της μπάλας και έχοντας ως στόχο το γρήγορο γκολ. Την ίδια στιγμή πίεζαν ψηλά την άμυνα των Ερυθρόλευκων, κάτι που δημιουργούσε προβλήματα στην ανάπτυξη των παικτών του Μίτσελ. Από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες είχαν κοντά τις γραμμές άμυνας και έδειχναν από νωρίς ότι έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αζέρους θα έρθει στο 13’, όταν ο Κάντι θα κάνει το σου, με την μπάλα όμως να περνάει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίζουν να… πολιορκούν την Ερυθρόλευκη άμυνα, κάτι που ήταν σαν αποτέλεσμα της πολύ μέτριας βραδιάς που ήταν η μεσαία γραμμή των πρωταθλητών, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να την μεταφέρουν στους επιθετικούς της ομάδας με ασφάλεια.

Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν σε καμία στιγμή στο πρώτο 20λεπτο να περάσουν το κέντρο, δίνοντας συνεχώς καινούργιες επιθέσεις στους γηπεδούχους, που όμως δεν είχαν καταφέρει να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ερυθρόλευκους θα έρθει στο 23’, μετά από στημένη φάση, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιέλ, ο Ντόι θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καραμπάγκ. Ο Μίτσελ θα αποφασίσει να αλλάξει σύστημα και να γυρίσει από το 3-5-2, σε 4-4-2 με τους ποδοσφαιριστές του να δείχνουν αντίδραση και να κρατούν λίγο περισσότερο την μπάλα, όμως ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι οι Αζέροι είχαν φτάσει στο 70% κατοχής.

Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές θα είναι αυτοί που θα χάσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν στο 38’ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα μπει στην περιοχή από τα αριστερά, μετά από κάθετη του Κούντε, θα κάνει την σέντρα σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μαγκομενταλίγεφ. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες θα έχουν ακόμα μια ευκαιρία να σκοράρουν, όταν μετά από σέντρα και στρώσιμο της μπάλας με κεφαλιά, ο Κούντε θα κάνει το δυνατό σουτ, όμως και πάλι ο γκολκίπερ των Αζέρων θα αποκρούσει εντυπωσιακά.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε το πρώτο, μιας και οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να πιέζουν την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως χωρίς να μπορούν να απειλήσουν, την ίδια στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να βρουν κενούς χώρους στην άμυνα των Αζέρων, θέλοντας να επωφεληθούν από κάποια αντεπίθεση. Στο 59’ και πάλι οι παίκτες του Μίτσελ θα είναι αυτοί που έχουν μια καλή ευκαιρία, με τον Μπιέλ να πιάνει ένα σουτ από μακριά, αλλά η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Καραμπάγκ, ενώ δύο λεπτά μετά η προσπάθεια του Κούντε θα περάσει άουτ. Ο αγώνας συνέχιζε να μην έχει σημαντικές φάσεις από τις δύο πλευρές, με τους Πειραιώτες να δείχνουν ότι μπορούσαν να αναχαιτίσουν την πίεση των Αζέρων χωρίς πρόβλημα, με την πρώτη σημαντική φάση για τους γηπεδούχους να έρχεται στο 71’ με ένα καλό σουτ του Όζοβιτς να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ρυθμός θα πέσει ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα παρά την πίεση της Καραμπάγκ να μην υπάρχουν φάσεις, εκτός από ένα μακρινό σουτ του Σεντάγιεφ που πέρασε πολύ άουτ, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ:

Καραμπάγκ: Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφάντζε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85' Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ (68’ Γιάνκοβιτς), Αλμέιντα (67’ Ρομαό), Σεϊντάεφ, Κάντι (62’ Όζοβιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (85' Χουσεΐνοφ).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι (85' Γκάρι Ροντρίγκες), Κούντε (69’ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (85' Χουάνγκ), Μπιέλ (60’ Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο (60’ Μαρσέλο)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags