Facebook Pixel Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ρατσιστική πρόκληση με τον διαιτητή! Εξόργισε Λουκάκου και Ίντερ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-20 19:57:00

Ρατσιστική πρόκληση με τον διαιτητή του Ολυμπιακός-ΑΕΚ! Εξόργισε Λουκάκου και Ίντερ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ο Ιταλός ρέφερι που ορίστηκε στο Καραϊσκάκη είχε διχάσει τους συναδέλφους του εξαιτίας των αποφάσεών του σε ματς των ημιτελικών του Coppa Italia.

Σημείο αναφοράς είναι για μία ακόμα αγωνιστική των πλέι οφ της Super League η διαιτησία. Αφορμή στάθηκε ο ορισμός του Ιταλού διαιτητή, Νταβίντε Μάσα στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΑΕΚ (με βοηθούς τους Αλέσιο Μπέρτι, Φίλιπο Μπερτσίλι, 4ος ο Φωτιάς και στο VAR ο Μάρκο Πιτσίνι με τον Κωσταρά) για την 5η στροφή του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος.

Πριν μπούμε στο ψητό, ας αναλύσουμε το προφίλ του ρέφερι. Πρόκειται για έναν διαιτητή που κατατάσσεται στην κατηγορία των ελίτ της UEFA. Ο Μάσα ξεκίνησε να διευθύνει ματς της Serie το 2011, ντεμπουτάροντας στο Φιορεντίνα-Λέτσε. Από το 2014 βρίσκεται στη λίστα διαιτητών της FIFA και στις 8 Ιουνίου 2015 τοποθετήθηκε στη φιλική αναμέτρηση Τουρκία-Βουλγαρία (4-0) . 

Έχει διευθύνει 187 ματς της Serie A, 18 στο Κύπελλο Ιταλίας, 51στη Serie B, 12 στο Champions League, 15 στο Europa League. Έχει επιλεχθεί να διευθύνει παιχνίδια στο Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα, στο Nations League και σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η αντίδραση της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την περίπτωσή του. Ο Ιταλός τον έχει διευθύνει δύο φορές σε ευρωπαϊκά ματς, στα οποία η ελληνική ομάδα έφυγε νικήτρια. Πρόκειται για το 3-1 επί της Παρτιζάν το 2017 στο Βελιγράδι, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και τη νίκη με 2-1 εναντίον της Άρσεναλ, το 2020, στο Λονδίνο, με την οποία η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Η ΑΕΚ όμως εξέφρασε τις παρατηρήσεις της, μέσω ανάρτησης του υπευθύνου Επικοινωνίας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Τάσου Τσατάλη. Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε τις δηλώσεις του προέδρου της σερβικής ομάδας, στις οποίες υποστήριζε, πως ο Μάσα ήταν ο δωδέκατος παίκτης του Ολυμπιακού. Επίσης ο διαιτητής «ελέγχεται» και για το παιχνίδι με τους κανονιέρηδες, στο οποίο δεν είχε δώσει κόκκινη κάρτα στον Μπα, και δεν είδε χέρι του Μπουχαλάκη μέσα στην περιοχή.

 
 

Βέβαια και ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από τον Ιταλό. Στην εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι, στο τελεύταιο του παιχνίδι σε ομίλους του Champions League, το γκολ των Άγγλων ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε.

 

Δίχασε την Ιταλία για τον πανηγυρισμό του Λουκάκου

Πρόσφατα είχε δεχτεί αυστηρή κριτική και στη χώρα του για έναν επεισοδιακό αγώνα, για τον οποίο χύθηκε πολύ μελάνι στον ιταλικό Τύπο. Στις 4 Απριλίου 2023 άκουσε πολλά για τις αποφάσεις του στον πρώτο αγώνα του Coppa Italia ανάμεσα σε Ίντερ και Γιουβέντους. Πρώτα, απέβαλε τον Ρομέλου Λουκάκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή θεώρησε προκλητικό τον τρόπο που πανηγύρισε την ισοφάριση με πέναλτι, ο οποίος ήταν απάντηση σε ρατσιστικά συνθήματα που άκουσε από την εξέδρα της Γιουβέντους.

Συγκεκριμένα ο Βέλγος ζήτησε από το πλήθος να σιωπάσει με τη γνωστή κίνηση με το δάχτυλο μπροστά στο στόμα. Μετά το τέλος του αγώνα, απέβαλε τον τερματοφύλακα της Ίντερ, Σαμίρ Χαντάνοβιτς και τον Χουάν Κουαδράδο της Γιουβέντους, γιατί αμφότεροι ενεπλάκησαν σε καυγά.

Ο πρώην διαιτητής της Serie A, Λούκα Μαρέλι, άσκησε κριτική στον Μάσα για την αποβολή του Λουκάκου, με δηλώσεις του στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό DAZN. Μάλιστα συνέκρινε το περιστατικό με τον πανηγυρισμό του Λούκμαν της Μπέργκαμο. Αντιθέτως ο Τζιανλούκα Ρόκι, ο οποίος είναι εν ενεργεία διαιτητής δικαίωσε με δηλώσεις του τον συνάδελφό του για τις αποφάσεις του.

Μάλιστα στάθηκε στο ζήτημα της αποβολή του Λουκάκου. Ο Ρόκι υποστήριξε, ότι ο κανονισμός τιμωρεί τη χειρονομία σιωπής, γιατί τη θεωρεί προκλητική. Επίσης επισήμανε, ότι όταν καταγγέλλονται ρατσιστικές συμπεριφορές, τότε ο διαιτητής οφείλει να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι. Ο Βέλγος όπως αποδείχτηκε δεν κατήγγειλε στον Μάσα ρατσιστική επίθεση.

Η Ίντερ πάντως κατέθεσε έφεση με στόχο να έχει τον Λουκάκου διαθέσιμο για τον επαναληπτικό αγώνα, που είναι προγραμματισμένος στις 26 Απριλίου.

Ας ελπίσουμε ο Νταβίντε Μάσα να μην ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, όπως συνέβη στην πατρίδα του.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags