Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Μεταγραφή" εξτρέμ στον ΠΑΟΚ - Παίζει με Χάιντουκ - Ξένος άσος δεν μιλάει με κανέναν στην Τούμπα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-16 22:49:00

"Μεταγραφή" εξτρέμ στον ΠΑΟΚ - Παίζει με Χάιντουκ - Ξένος άσος δεν μιλάει με κανέναν στην Τούμπα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Μεταγραφή" εξτρέμ στον ΠΑΟΚ - Παίζει με Χάιντουκ - Ξένος άσος δεν μιλάει με κανέναν στην Τούμπα!

Ο Λουτσέσκου που πρέπει να αλλάξει τακτική και ο ποδοσφαιριστής που δεν τον θέλουν στον Δικέφαλο, αλλά παίζει από... ανάγκη και δίνει πάντα λύσεις.
 

ΠΑΟΚ: Περίεργο είναι το φετινό καλοκαίρι για τον Δικέφαλο, δεδομένου ότι η ομάδα δεν έχει πατήσει ακόμα το πόδι με καλό ρυθμό στο μεταγραφικό γκάζι - Σε αυτό, προφανώς, έπαιξε ρόλο και η καρατόμηση του Ζοσέ Μπότο. Αν και είναι γεγονός ότι έχουν έρθει οι Εκόνγκ, Μπάμπα Ραχμάν, Οζντόεφ και Σαματά, ανανέωσε ο Μπράτον Τόμας και επέστρεψαν στο ρόστερ οι Τσιγγάρας και Βρακάς.

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένας παίκτης ακόμα σε κάθε γραμμή, άρα μετά από τη ρεβάνς με τη Χάιντουκ θα πρέπει το κλαμπ να κινηθεί με ταχύτερο ρυθμό για την ενίσχυσή του. Υπάρχουν φωνές εντός και εκτός της ομάδας που τονίζουν την ανάγκη για να στρέψει το βλέμμα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου στα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου, αλλά αυτό είναι κομματάκι δύσκολο.

Γιατί ο Ρουμάνος τεχνικός έχει μια ιδιοτροπία, ένα τρόπον τινά κόλλημα με τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες (και δη του Έλληνες!), και δύσκολα τους εμπιστεύεται στην 11άδα. Ακόμα και τώρα συζητιέται στη Θεσσαλονίκη ότι ακόμα και ο Κωνσταντέλιας, που πλέον αρχίζει η 11άδα από εκείνον, πήρε μαζικά παιχνίδια στα πόδια του την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν δεν μπορούσαν να το κάνουν οι Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Καντουρί. Δηλαδή όταν είχαν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες λύσεις.

Κι εδώ αξίζει να θυμηθούμε ότι αφενός ο Πάμπλο Γκαρσία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη β΄ ομάδα του συλλόγου, αφετέρου ο προκάτοχος του Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Αμπέλ Φερέιρα, όταν έστρεψε την προσοχή του στα τμήματα υποδομής έφερε στην πρώτη ομάδα τους Χρήστο Τζόλη και Γιάννη Μιχαηλίδη! Από τον πρώτο ο σύλλογος έχει βάλει στα ταμεία του 10 εκατ. ευρώ, ενώ από τον δεύτερο έχει ωφεληθεί πάρα πολύ αγωνιστικά.

Πλην των τμημάτων υποδομής, όμως, ο Λουτσέσκου μπορεί να κοιτάξει ακόμα και στο ίδιο το ρόστερ του Δικέφαλου, αν θέλει να βρει λύσεις για την ομάδα. Λύσεις επιπέδου, δοκιμασμένες, που μπορούν να σταθούν με συνέπεια στην 11άδα. Σε ποιον αναφερόμαστε; Στον Τόμας Μουργκ, που βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα από το φθινόπωρο του 2020, η ομάδα προσπαθεί να τον διώξει στις τελευταίες τρεις-τέσσερις μεταγραφικές περιόδους, αλλά ακόμα βρίσκεται στο ρόστερ της.

Οι πληροφορίες από την προετοιμασία του κλαμπ, μάλιστα, αναφέρουν ότι ήταν απόμακρος από τους υπόλοιπους, αισθανόταν ξένο σώμα, παρόλα αυτά ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της ομάδας. Μάλιστα, για να είμαστε δίκαιοι, στο πρώτο παιχνίδι με τη Χάιντουκ ήταν καλός, αξιοπρεπέστατος και έδειξε για μια ακόμα φορά, έστω κι αν είναι υπ' ατμόν, ότι μπορεί να προσφέρει αν συνεχίσει και νιώσει εμπιστοσύνη.

Άλλωστε έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με τον Δικέφαλο, κρατάει τον αριθμό 10 στη φανέλα, η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο παραμένει ψηλά (στο 1 εκατ. ευρώ) και δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για την παραχώρησή του - Τον περασμένο χειμώνα είχε δείξει ενδιαφέρον ο ΑΠΟΕΛ, ενώ το καλοκαίρι του 2022 ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον δώσει στην Πάφο με τη μορφή δανεισμού, αλλά είχε αρνηθεί ο παίκτης.

Να πούμε κάτι τελευταίο: Είναι γεγονός ότι σπάνια είναι καλός ο Μουργκ όταν είναι βασικός στην 11άδα - Αποδίδει καλύτερα ως game changer, ως παίκτης που έρχεται από τον πάγκο, παίρνει συγκεκριμένες οδηγίες, μπαίνει και αλλάζει το ματς. Θα μπορούσε, λοιπόν, ο Λουτσέσκου να τον αξιοποιεί ως τον 12ο παίκτη, ως την πρώτη αλλαγή, ειδικά σε μια σεζόν που η ομάδα χρειάζεται και την ποιότητά του τεχνικά, αλλά και την εμπειρία που κουβαλάει ποδοσφαιρικά. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags