Facebook Pixel ΑΠΟΕΛ, Φενέρ & Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Βήμα Πρόκρισης στο Champions League
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-25 00:51:00

"Ζωντανή" με Χατζηδιάκο η Αλκμάαρ - Βήμα πρόκρισης για ΑΠΟΕΛ, Φενέρ και Ντιναμό Ζάγκεμπ

Sportdog Team
"Ζωντανή" με Χατζηδιάκο η Αλκμάαρ - Βήμα πρόκρισης για ΑΠΟΕΛ, Φενέρ και Ντιναμό Ζάγκεμπ

Το γκολ του Παντελή Χατζηδιάκου στο 71΄ «έσωσε την παρτίδα» για την Άλκμααρ και με το 1-1 απέναντι στη Μπραν, η ολλανδική ομάδα έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους ομίλους ενόψει της ρεβάνς στη Νορβηγία.

UEFA: Επίδειξη δύναμης έκανε ο Άγιαξ στο Ράζγκραντ επί της Λουντογκόρετς, την οποία συνέτριψε με 4-1 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς των play offs της ερχόμενης Πέμπτης. Απόλυτος πρωταγωνιστής του «Αίαντα» ήταν ο 23χρονος Γκανέζος επιθετικός, Μοχάμεντ Κούντους, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (16΄,18΄,50΄), ενώ στο 40΄ ο Μπρομπέι είχε «γράψει» το 3-0.

Μετά τον αποκλεισμό της από την ΑΕΚ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε με 3-1 την Σπάρτα Πράγας στο «Μάξιμιρ», παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Κρέιτσι στο 39΄ (πέναλτι). Σπίκιτς στο 44΄, Πέριτς στο 59΄ και Ιβάνουσεκ στο 61΄ ήταν οι σκόρερ της ανατροπής των γηπεδούχων, στο ντεμπούτο του Σεργκέι Γιακίροβιτς στον πάγκο μετά την απόλυση του Μπίστσαν.

Ο πρωταθλητής Κύπρου, Άρης Λεμεσού, έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης, μετά την ήττα του με 2-1 από την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Για τους Κύπριους μείωσε στο 74΄ ο Μαγιαμπέλα.

Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ και Καραμπάχ νίκησαν με το ίδιο σκορ (2-0) τις Λουγκάνο (εντός) και Ολίμπια Λιουμπλιάνας (εκτός έδρας) και βρίσκονται με το ένα πόδι στους ομίλους.

Η Σλάβια Πράγας δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στην Ζόρια Λουχάνσκ, ωστόσο, κατάφερε στο τέλος του ματς να πετύχει δύο γκολ (81΄ Τιτζάνι, 90΄+4 Μάσοπουστ) και με το τελικό 2-0 να βρίσκεται, πια, «αγκαλιά» με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας θα κριθεί ποια από τις Χάκεν και Αμπερντίν θα βρεθεί στα γκρουπ της διοργάνωσης, μετά το σημερινό 2-2 στο Γκέτεμποργκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τα τέρματα των Λαγιούνι (36΄) και Σαντίκ (69΄ πεν.), ωστόσο, οι Σκωτσέζοι δεν «παραδόθηκαν» και με δύο τέρματα μέσα σε πέντε λεπτά (75΄ Μιόβσκι, 79΄ Ντέβλιν) έμειναν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Το γκολ του Παντελή Χατζηδιάκου στο 71΄ «έσωσε την παρτίδα» για την Άλκμααρ και με το 1-1 απέναντι στη Μπραν, η ολλανδική ομάδα έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στους ομίλους ενόψει της ρεβάνς στη Νορβηγία.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, όπως και ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Για 77 λεπτά ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε το μηδέν στην άμυνα στην «Γκελάμκο Αρένα» απέναντι στη Γάνδη, ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν δύο γκολ (Φοφάνα, Χονγκ Χιουν-Σέοκ στο 90΄+2) και με το 2-0 να έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του «ΓΣΠ».

Με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (δύο ο Τολάι στο 58΄ και 67΄) η Μπαλκάνι «καθάρισε» επί της ουσίας από το πρώτο ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (4-1) την υπόθεση πρόκριση.

Την είσοδό τους στους ομίλους του Europa Conference League «κλείδωσαν» από το πρώτο κιόλας ματς των play offs η Φερεντσβάρος και η Νόρτζελαντ, με τους Δανούς να διαλύουν την Παρτιζάν με το εμφατικό 5-0 (δύο γκολ με πέναλτι ο Ιγκβαρτσεν), ενώ η ουγγρική ομάδα συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας την Ζαλγκίρις Βίλνιους (δύο γκολ ο Τραορέ).

Το ίδιο ισχύει και για την Φενέρμπαχτσε, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει στην Τουρκία με 1-0 από την Τβέντε κατάφερε με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος να πετύχει τέσσερα γκολ σε διάστημα 33 λεπτών (δύο ο Καχβετσί) και να διαλύσει τους Ολλανδούς με 5-1.

Με χατ τρικ του Ζάχαβι, η Μακάμπι ουσιαστικά «τελείωσε τη δουλειά» από το πρώτο ματς απέναντι στην Τσέλιε (4-1), ενώ μίνι έκπληξη έγινε στην «Αλιάνζ» της Βιέννης, όπου η Ραπίντ με το γκολ-πέναλτι του Γκρουλ στο 35΄ επιβλήθηκε με 1-0 της φιναλίστ του προγηγούμενου τελικού, Φιορεντίνα.

«Ανοιχτούς λογαριασμούς» άφησαν Λέφσκι Σόφιας και Αϊντραχτ μετά το μεταξύ τους 1-1 στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Το «βαρύ πυροβολικό» της γερμανικής ομάδας, Κόλο Μουανί, άνοιξε το σκορ στο 6΄ , ωστόσο, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 90'+5 με τον Φαντιγκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάλασε κλεισμένη μεταγραφή ο Αλαφούζος, τον ήθελε ο Γιοβάνοβιτς- Συμφωνία Πάλμα με ελληνική ομάδα για 1/1

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags