Facebook Pixel Άτυχος Παναθηναϊκός για σεντόνι! Ήττα στο τέλος από Μπράγκα - Έχασε μεγάλες ευκαιρίες
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-30 00:02:00

Άτυχος Παναθηναϊκός για σεντόνι! Ήττα στο τέλος από Μπράγκα - Έχασε μεγάλες ευκαιρίες (ΒΙΝΤΕΟ)

του Νίκου Στεργίου
Άτυχος Παναθηναϊκός για σεντόνι! Ήττα στο τέλος από Μπράγκα - Έχασε μεγάλες ευκαιρίες (ΒΙΝΤΕΟ)

To "Τριφύλλι" ηττήθηκε 1-0 από την πορτογαλική ομάδα και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League. Στο τέλος έμεινε με 10 λόγω της αποβολής του Χουάνκαρ.

Στους ομίλους του Europa League θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία ο Παναθηναϊκός! Το "Τριφύλλι" δεν μπόρεσε να αναστρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα, αν και είχε τις ευκαιρίες! Στο τέλος δέχτηκε γκολ, γνωρίζοντας την ήττα από τη Μπράγκα, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Χουάνκαρ.

Με Μπερνάρ και Ιωαννίδη η 11άδα

Με τους Μπερνάρ και Ιωαννίδη βασικούς αγωνίστηκαν οι Πράσινοι στον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Μπράγκα για τα play off του Champions League, με τους συκγεκριμένους παίκτες να είναι οι δύο αλλαγές του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τον Μπρινιόλι στην εστία, τετράδα στην άμυνα τους Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ. Δίδυμο στον άξονα έπαιξαν ο Ρούμπεν με τον Βιλένα, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο αγωνίστηκε ο Μπερνάρ. Το αριστερό άκρο κάλυψε ο Μαντσίνι, δεξιά έπαιξε ο Παλάσιος και στην κορυφή της ο Ιωαννίδης.

Η φάση του Βαγιαννίδη

Στο πρώτο ημίχρονο, μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο με πολύ δύναμη και σκληρά μαρκαρίσματα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιβάλλει την κυριαρχία του και να βγάλει απειλές προς την εστία της Μπράγκα. Στο 15’ έγινε την πρώτη επικίνδυνη φάση, με τον Βιλένα να βρίσκει τον Χουάνκαρ, το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά.

Δύο λεπτά αργότερα το παράλληλο γύρισμα του Παλάσιος για τον Ιωαννίδη ήταν πολύ ωραίο, αλλά ο τελευταία δεν πρόλαβε να πεταχτεί και να μπει στην πορεία της μπάλας. Μία παρόμοια φάση έγινε στο 21' για τους «πράσινους», ενώ η Μπράγκα απείλησε για πρώτη φορά στο 30’ με τον Μπρινιόλι να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση απέναντι στον Ρουίθ.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους υπήρξαν που ξεσήκωσαν τον κόσμο, με κορυφαία την κεφαλιά του Βαγιαννίδη, ύστερα από κόρνερ, την οποία απέκρουσε σωτήρια ο Ματέους, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του στα αρχικά 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι, καθώς ο Γεντβάι αποχώρησε με μυικό πρόβλημα με τον Σένκεφελντ να παίρνει τη θέση του.

 

Φοβερή ευκαιρία Ματέους

Στο δεύτερο ημίχρονο o Παναθηναϊκός συνέχισε με τις ίδιες διαθέσεις! Ο Παλάσιος που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54’ με τον Ματέους να κάνει μία ακόμα σημαντική απόκρουση. Μετά από λίγο, ο Αργεντινός παίκτης του ΠΑΟ έγινε αλλαγή με τον Γιοβάνοβιτς να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή με την είσοδο των Αϊτόρ και Σπόραρ.

 

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 68’, όταν μετά από κούρσα του Μαντσίνι, ο τελευταίος άλλαξε παιχνίδι για τον Χουάνκαρ που έκανε μία προσποίηση μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε σε αμυντικό.

 

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο δυσκόλευαν τα πράγματα. Έτσι ο προπονητής του «Τριφυλλιού» ρίσκαρε παίζοντάς όλα για όλα, με την είσοδο των Τζούρισιτς και Τσέριν, μήπως κατάφερνε και έβαζε το γκολ που θα έδινε ελπίδες για διεκδίκηση της πρόκρισης, στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του και δέχτηκε γκολ στο 83’, όταν η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, μετά από αντεπίθεση των Πορτογάλων, με τον Μπρούμα να ανοίγει το σκορ.

 

Παρά την ψυχρολουσία οι «πράσινοι» είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ μέσα σε δευτερόλεπτα, στο 85’, αρχικά με το σουτ του Τζούρισιστς, στη συνέχεια σε προσπάθεια του Σπόραρ και μετά με κεφαλιά του Σένκεφελντ.

Στις καθυστερήσεις ήρθε και η αποβολή του Χουάνκαρ που έκανε το έργο ακόμα δυσκολότερο. Το 0-1 παρέμεινε με τους Πορτογάλους να παίρνουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags