Facebook Pixel Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός: "Καμία σχέση με πέρυση η Φράιμπουργκ, πιο εύκολα για Ολυμπιακό - Έτσι θα πάρει τη νίκη ο Μαρτίνεθ"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-21 14:13:00

"Καμία σχέση με πέρυση η Φράιμπουργκ, πιο εύκολα για Ολυμπιακό - Έτσι θα πάρει τη νίκη ο Μαρτίνεθ"!

του Γιώργου Κτενά

Τι έχει αλλάξει από την περσινή της επίσκεψη στην Ελλάδα και ποιους παίκτες πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες ενόψει της σημερινής αναμέτρησης;

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: Πρεμιέρα στους ευρωπαϊκούς ομίλους θα κάνουν οι Πειραιώτες εναντίον τής γερμανικής ομάδας, με την ευχή όλων στο Λιμάνι να γίνει με το δεξί αυτή η πρεμιέρα.

Γιατί η Φράιμπουργκ προέρχεται από δύο ατυχή αποτελέσματα στο γερμανικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα στον Ολυμπιακό να έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, προκειμένου να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το γερμανικό κλαμπ.

"Αυτή είναι η βασική διαφορά της Φράιμπουργκ - Ανταγωνιστικός και σοβαρος φέτος ο Ολυμπιακός - Εννιά γκολ σε δύο ματς"

"Σε σύγκριση με πέρσι έχει αλλάξει ελάχιστα, είναι ίδια ομάδα. Δεν πρόκειται να δούμε πολλά νέα πρόσωπα στο Καραϊσκάκης. Η βασική διαφορά είναι στον τερματοφύλακα, καθώς πούλησε τον βασικό της στην Μπρέντφορντ, αλλά αποφάσισε να καλύψει το κενό του εκ των έσω με τον 20χρονο Ατουμπόλου", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Το μομέντουμ είναι τελείως διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός είναι πιο ανταγωνιστικός και σοβαρός φέτος. Αλλά η Φράιμπουργκ προέρχεται από δύο ήττες στη Γερμανία που έχει δεχτεί εννιά γκολ και την Κυριακή έχει ζόρικο ματς στη Φρανκφούρτη. Το θέμα είναι ότι έχουν μαζευτεί πολλά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών".

"Με αυτό το σύστημα παίζει - Τριάδα στην άμυνα - Επικίνδυνος και φορμαρισμένος ο Σαλάι"

Πώς παίζει φέτος;

"4-2-3-1 στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά το γύρισε σε 3-4-2-1 με τη Ντόρτμουντ για να καλύψει το κενό του αριστερού μπακ, καθώς είναι τραυματίας ο Γκάντερ - Ένας από τους τρεις καλύτερους αριστερούς μπακ στην Μπουντεσλίγκα. Οπότε παίζει με τρεις στόπερ και εβαλε δεξι μπακ χαφ τον Σαλάι, που είναι εξτρέμ, και πιθανότατα να πάει και στο Καραϊσκάκης με το ίδιο σκεπτικό. Δεν ήταν για να χάσει 2-4 στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, βέβαια".

Τι διαφορετικό θα δούμε σε σχέση με το περσινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες;

"Σε σύγκριση με πέρυσι δεν έχει καμία σχέση το μομέντουμ, είναι πολύ πιο βατή η αποστολή του Ολυμπιακού. Να προσέξει τις στατικές φάσεις, γιατί είναι πολύ δυνατή σε αυτον τον τομέα. Όσο περιορίζεται τα στατικά γύρω από την περιοχή του, τόσο καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Ο Ντοάν και ο Γκρίφο είναι οι δύο εξτρέμ που δημιουργούν προβλήματα (ειδικά ο δεύτερος έχει πολύ καλό πόδι για στημένα, ασίστ κ.λπ.), ο Σάλαι είναι ο πιο φορμαρισμένος και θα παίξει δεξιά την πλευρά - Πιο επικίνδυνος όταν είναι κοντά στη περιοχή. Στην επιθεση υπάρχει ο Ανταμού, που έχει χαρακτηριστικά σύγχρονου φορ αλλά δεν έχει κάνει καλή προετοιμασία γιατί είχε τραυματισμό".

"Αυτός δημιουργεί εκνευρισμό στη Φράιμπουργκ - Έτσι θα πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός - Μπορεί να τον τιμωρήσει"

Πώς εμφανίζεται στο γήπεδο;

"Πρεσάρει καλά, παίζει σε συμπαγές μπλοκ, έχει δεχτεί γκολ αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτική αυτή η κατάσταση. Θετικό ότι ο τερματοφύλακας είναι νεαρός και άπειρος, έχει πρόβλημα στις εξόδους, αν και έχει μεγάλο potential. Αλλά δημιουργεί εκνευρισμό στην άμυνα με την απειρία του. Στην άμυνα ίσως δούμε παίκτες από τη δεύτερη γραμμή, που δεν έχουν τεσταριστεί σε αυτό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει τη μάχη του κέντρου, που έχει καλά χαφ η Φράιμπουργκ. Αν κλείσει και τα εξτρέμ και προσέξει τις στημένες φάσεις, θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα".

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα πάει με τη συνταγή τού ντέρμπι με την ΑΕΚ, με μία ή δύο αλλαγες.

"Καλύτερο να έχεις ομάδα στρωμένη, με 11άδα συγκεκριμένη. Η Φράιμπουργκ έχει αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Πολύ θετικό το μομέντουμ για τον Ολυμπιακό, για να πάρει νίκη και να μπει σε προοπτική πρόκρισης. Δεν έχει και πάγκο αυτή τη στιγμή η Φράιμπουργκ, δεν θα έχει και παίκτες για να αλλάξει πράγματα. Είναι σε δύσκολο φεγγάρι. Αλλά έχει προπονητή που είναι από το 2011, είναι βράχος, ακλόνητος, έχει μηχανισμούς αντίδρασης, δεν είναι ομάδα που θα εκτεθεί. Να μην παρασυρθεί Ολυμπιακός, χρειάζεται υπομονή, χωρίς τρελούς ενθουσιασμούς, γιατί μπορεί εύκολα να σε τιμωρήσει η Φράιμπουργκ".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο γιος χασάπη που απειλεί τον Ολυμπιακό και ζητάει από τους παίκτες να μην αγοράζουν βασανισμένα κοτόπουλα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags