Facebook Pixel Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός: Τα διέλυσε όλα στο τέλος! "Χαρακίρι" Ολυμπιακού στη Σερβία και τώρα πρόκριση μόνο με υπέρβαση (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-05 21:39:00

Τα διέλυσε όλα στο τέλος! "Χαρακίρι" Ολυμπιακού στη Σερβία και τώρα πρόκριση μόνο με υπέρβαση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τα διέλυσε όλα στο τέλος! "Χαρακίρι" Ολυμπιακού στη Σερβία και τώρα πρόκριση μόνο με υπέρβαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Από εκεί που φαινόταν πως όδευαν προς ένα άνετο διπλό, οι Ερυθρόλευκοι "γκρέμισαν" τα πάντα και δέχθηκαν δύο γκολ από την Μπάτσκα Τόπολα με αποτέλεσμα να μείνουν στο 2-2.

Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός: "Αυτοκτόνησε" ο Ολυμπιακός στη Σερβία, κόντρα σε μία σαφώς υποδεέστερη ομάδα!

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Μασούρα (16') και Ποντένσε (57'), έδειχναν να ελέγχουν άνετα το παιχνίδι, όμως "κατέρρευσαν" στη συνέχεια!

Ο Τζάκοβατς μείωσε για τους Σέρβους στο 63', ο Ντόη αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 71' και η... αυτοκτονία ολοκληρώθηκε στο 90' με τον Πάντοβιτς να ισοφαρίζει για το τελικό 2-2.

Έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στον έναν βαθμό, όντας ισόβαθμος με την Μπάτσκα στον όμιλο, ενώ η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στους 6 και η Φράιμπουργκ παρέμεινε στους 3. Το θέμα όμως τώρα είναι πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους δύο σερί ματς με τη Γουέστ Χαμ (το πρώτο στο Φάληρο στις 26/10), ενώ η Φράιμπουργκ θα παίξει δύο φορές με τη Μπάτσκα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με το καθιερωμένο 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με δίδυμο στόπερ Ρέτσο και Ντόη, δεξί μπακ τον Ροντινέι και αριστερό τον Κίνι. Καμαρά και Έσε συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, ο Φορτούνης κινήθηκε αριστερά, ο Ποντένσε δεξιά και ο Μασούρας πίσω από τον σέντερ φορ, Ελ Κααμπί.

Με σχηματισμό 4-4-2 αγωνίστηκε η Μπάτσκα Τόπολα του Ζάρκο Λάζετιτς. Τερματοφύλακας ήταν ο Ίλιτς, με αμυντικής τετράδα τούς Τσβέτκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς και Πέτροβιτς, από δεξιά προς αριστερά. Στόγιτς και Ντάκοβατς έπαιξαν ως αμυντικά χαφ, ενώ οι Ράντιν και Στάνιτς κινήθηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής, με τους Ράκονιατς και Γιοβάνοβιτς στην επίθεση.

Η εξέλιξη του ματς

Ο Ολυμπιακός επέβαλλε την κυριαρχία του από τα πρώτα λεπτά, με όπλα την καλή κυκλοφορία μπάλας και την έντονη πίεση που άσκησε από νωρίς. Το πρέσινγκ ψηλά που εφάρμοσαν οι παίκτες του Μαρτίνεθ είχε ως αποτέλεσμα αφενός να μην αφήνουν την Μπάτσκα να αναπτυχθεί και αφετέρου να ανακτούν άμεσα την μπάλα όταν την έχαναν, ελέγχοντας τον ρυθμό.

Παραλίγο οι Ερυθρόλευκοι να την... πατήσουν στο 9', όταν χρειάστηκε ο Πασχαλάκης να κάνει τάκλιν για να απομακρύνει την μπάλα, η οποία πήρε τροχιά προς την εστία μετά από απρόσεκτο γύρισμα του Ντόη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ μετά από διαδοχικές προσποιήσεις και σουτ του Φορτούνη, αλλά ο Άντονιτς έδιωξε με... ηρωική κεφαλιά.

Οι Ερυθρόλευκοι "χτύπησαν" στην κόντρα στο 16', καθώς έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα στην αντεπίθεση. Ο Ποντένσε έκανε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά, δίνοντας το προβάδισμα με 1-0 στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες είχαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τα σουτ του Ποντένσε (20') και του Ροντινέι (34') να σταματούν σε σώματα αμυντικών. Στο 43' ο Ποντένσε σέντραρε "γλυκά" στη μικρή περιοχή, αλλά ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε να πάρει κεφαλιά και η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα.

Η Μπάτσκα άρχισε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της επιθετικά μόνο μετά το 25', χωρίς πάντως να πιέσει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Στο 31' η μπάλα μετά από απομάκρυνση του Ρέτσου στρώθηκε στον Ράκονιατς, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 39' ήταν η σειρά του Πασχαλάκη να επέμβει, αφού ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά το δυνατό σουτ του Πέτροβιτς στην κίνηση.

Αν και ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως "μουδιασμένα" στο δεύτερο ημίχρονο, η ποιότητα του Ποντένσε ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά, με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να βρουν δεύτερο γκολ από νωρίς. Στο 56' ο Πορτογάλος πέρασε ωραία κάθετη πάσα και έβγαλε τον Ελ Κααμπί τετ α τετ με τον Ίλιτς, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του Μαροκινού φορ. Ωστόσο, στο 57' ο Ποντένσε έκανε ωραία προσποίηση από τα δεξιά και νίκησε τον Ίλιτς με έξυπνο αριστερό πλασέ για το 2-0!

Οι Ερυθρόλευκοι... δυσκόλεψαν τη ζωή τους στη συνέχεια, καθώς έχασαν τη συγκέντρωσή τους και δέχθηκαν γκολ. Οι Σέρβοι ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-1 στο 63', όταν ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε σε θέση βολής τον Τζάκοβατς μετά από κακή αντίδραση της "ερυθρόλευκης" άμυνας.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 71' ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Ντόη τράβηξε τον Γιοβάνοβιτς και τον ανέτρεψε εκτός μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς θεώρησε πως έκοψε καθαρή ευκαιρία για γκολ κρίνοντας ότι ο Γιοβάνοβιτς θα έβγαινε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη!

Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε, αλλά παρ' όλα αυτά έμοιαζε ικανός να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τη λήξη, αφού απορροφούσε την πίεση των Σέρβων με σχετική άνεση, δίχως να δέχεται μεγάλες ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι τη μοιραία φάση του 90', όταν ο Πάντοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Στόγιτς, εκτέλεσε ανενόχλητος και με ωραίο σουτ στην κίνηση ισοφάρισε στο τελικό 2-2.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ (Ζλάτκο Λάζετις): Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς (79΄ Βούλιτς), Πέτροβιτς, Ράντιν (), Στόγιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (80΄ Πάντοβιτς), Γιοβάνοβιτς, Ράκονιατς (90΄ Βλαλούκιν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74΄ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (62΄ Σολμπάκεν), Μασούρας (62΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (74΄ Πορόσο).

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags