Μακάμπι Χάιφα – Παναθηναϊκός: Με τον Μπρινιόλι να κατεβάζει... ρολά πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνισή του με τα Πράσινα, το Τριφύλλι παρά τα πολλά λάθη κατάφερε και έφυγε από το Ισραήλ με το 0-0 κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης τουλάχιστον για την επόμενη φάση του Conference League. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν εμφάνισαν το γνωστό τους πρόσωπο, μην μπορώντας να ελέγξουν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δεχθούν πολλές φάσεις, όμως χωρίς τελικά να το πληρώσουν, ενώ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν η κεφαλιά του Ιωαννίδη σταμάτησε στο δοκάρι. Πλέον οι Πράσινοι με τον βαθμό της ισοπαλίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Βιγιαρεάλ είναι στην πρώτη θέση του ομίλου και πλέον τα παιχνίδια κόντρα στη Ρεν που ακολουθούν θα κρίνουν πάρα πολλά στην ευρωπαϊκή τους συνέχεια.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Ισραήλ θα ξεκινήσει με τους γηπεδούχους να δείχνουν από νωρίς ότι θέλουν να παίξουν σκληρά κόντρα στους Πράσινους, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ελέγξουν το ρυθμό. Την ίδια στιγμή οι Πράσινοι παίζοντας με τρεις στο κέντρο, κρατούσαν μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν και αυτοί τις στιγμές του. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες της Μακάμπι πίεζαν την άμυνα του Τριφυλλιού και μάλιστα στο 7’ και στο 14’ θα έχουν δύο πολύ καλές στιγμές να σκοράρουν με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ. Αρχικά ο επιθετικός των γηπεδούχων θα βγει απέναντι από τον Μπρινιόλι, αλλά το πλασέ του θα αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα ο Ιταλός τερματοφύλακας, ενώ την δεύτερη φορά ο κίπερ του Παναθηναϊκού θα αποκρούσει εντυπωσιακά ένα σουτ του.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού θα απαντήσουν και θα φτάσουν μια ανάσα στο γκολ στο 17’. Ο Βιλένα θα εκτελέσει φάουλ, με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του Κεούφ. Οι Ισραηλινοί είχαν δει το πρόβλημα που είχε άμυνα της ελληνικής ομάδας στις βαθιές μπαλιές και στο 20’, μετά από μια τέτοια στην πλάτη του Χουάνκαρ ο Χαλαϊλί θα κάνει το σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Μπρινιόλι θα του πει και πάλι «όχι». Μετά το πρώτο 20λεπτο το κέντρο του Τριφυλλιού θα αρχίσει να δουλεύει καλύτερα με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του να κλέβουν μπάλες και έχουν καλύτερη κυκλοφορία. Στο 33΄οι Πράσινοι θα έχουν ακόμα μια καλή στιγμή με τον Μαντσίνι να πιάνει μόνος του την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως να στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα μπουν πιο δυνατά και στο 52’ θα φτάσουν και πάλι κοντά στο γκολ όταν η προβολή του Χαλαϊλί θα κοντράρει στον Σένκεφλεντ και φύγει ελάχιστα έξω. Επτά λεπτά μετά ο Μπρινιόλι θα κρατήσει και πάλι το Τριφύλλι, όταν ξανά σε μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας, θα αποκρούσει με το πόδι το σουτ του Νταβίντ που ήταν απέναντί του. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε εκείνο το σημείο του αγώνα φαίνονταν εκτός παιχνιδιού κάνοντας συνεχώς αβίαστα λάθη, με τους Ισραηλινούς να κλέβουν συνεχώς την μπάλα και να επιτίθονται κατά κύματα, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να είναι αυτός που κρατούσε το «μηδέν».

Στο 71’ ο Μπρινιόλι θα φωνάξει και πάλι «παρών» όταν μετά από σέντρα που θα γίνει από τα αριστερά ο Χαλαϊλί θα πιάσει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά τον τερματοφύλακα των Πρασίνων να διώχνει και πάλι δύσκολα. Οι Ισραηλινοί θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα του Τριφυλλιού όμως χωρίς αποτέλεσμα. Mάλιστα οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς θα δώσουν βοήθειες στον Παναθηναϊκό, που στο τελευταίο μέρος του αγώνα θα κρατήσουν την μπάλα και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Κεούφ, δίνοντας ανάσες στην άμυνα, ενώ αν Μπερνάρ και Τζούρισιτς ήταν πιο προσεκτικοί μπορεί να είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Τα τελευταία λεπτά δεν θα αλλάξει τελικά κάτι με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους Πράσινους να παίρνουν έναν πολύ σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια.

Σκόρερ: - 

Μακάμπι Χάιφα: Κεούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, Σάμπια (68’ Πιερό), Καφουμάνα (68’ Αλί Μοχάμεντ), Ζάμπερ, Χαλαϊλι (84' Σίμπλι), Τσέρι, Νταβίντ (76' Ραφαέλοφ), Σουράνοβ (46’ Σερί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87' Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας (78' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Τσέριν (67’ Τζούρισιτς), Αράο, Βιλένα, Μαντσίνι (78' Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67’ Σπόραρ).