Η γκολάρα του Φορτούνη και το τέρμα του Ροντινέι έδωσαν τη σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο Φάληρο! Φοβερή ομαδική προσπάθεια απόψε σε ένα Καραϊσκάκης από τα παλιά. 4 βαθμούς πλέον οι ερυθρόλευκοι, μέσα στο κόλπο της πρόκρισης.

Με αλλαγές αμφότεροι σε ''κολασμένη'' ατμόσφαιρα

Οι ερυθρόλευκοι είχαν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό την Κυριακή το βράδυ και το αρχικό σχέδιο του τεχνικού τους είχε ηττηθεί από το αντίστοιχο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο κόουτς των Πειραιωτών τα ζύγισε και επέλεξε ό,τι καλύτερο είχε διαθέσιμο. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και αμυντικό δίδυμο το Ρέτσος - Πορόζο. Αριστερά ο Ορτέγκα και δεξιά ο Ρόντινεϊ. Ο Ισπανός διάλεξε τριάδα στον άξονα με Αλεξανδρόπουλο, Έσε, Καμαρά, με τους Φορτούνη και Ποντένσε να πλαισιώνουν τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες από την άλλη πλευρά, προτίμησε να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και να διατηρήσει βασικούς του παίκτες στον πάγκο. Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Γουόρντ-Πράους, Σούτσεκ, Φορνάλς, Κούντους, Μπενραχμά, Ινγκς ήταν οι 11 της Γουέστ Χαμ στο Φάληρο. Στο στάδιο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' οι φίλοι του Ολυμπιακού έστησαν το δικό τους γλέντι με απίστευτη χορογραφία! Στη Θύρα 7 υψώθηκε πανό που...προειδοποιούσε τους Άγγλους: ''Απόψε θα δειπνήσετε στην κόλαση'' και στο κέντρο γράφτηκε ''Εδώ είναι Πειραιάς''.

Δείτε εδώ το μαγικό κορεό:

 

Μαέστρος Φορτούνης στην πανέμορφη ορχήστρα του Μαρτίνεθ!

Οι Πειραιώτες μπήκαν στον αγώνα με ορμή από τον πανζουρλισμό που επικρατούσε στο γήπεδο και από την απόφαση να επιβάλουν από νωρίς τους δικούς τους όρους. Η πίεση απέδωσε και η Γουέστ Χαμ τα βρήκε ζόρικα με την κυκλοφορία της μπάλας. Τα πρώτα 25 λεπτά βρήκαν αμφότερες τις ομάδες να εστιάζουν στην ασφάλεια των γκολπόστ τους, με τους ερυθρόλευκους πάντως να βγάζουν ενέργεια. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε, ποιος άλλος, ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός δήλωσε παρών και με φοβερή ατομική προσπάθεια πέτυχε γκολάρα και άνοιξε το σκορ στο 33'.

 
 

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν στο προβάδισμα, αλλά συνέχισαν με το δικό τους τέμπο και την πίεση που δημιουργούσε μπελά στα ''σφυριά''. Το δεύτερο χτύπημα ήρθε και δεν ήταν τόσο γλυκό όσο το πρώτο, αλλά ήταν άκρως αποτελεσματικό. Ο Ροντινέι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σέντραρε, ο Ογκμόνα έκανε προβολή κατά λάθος και η ελληνική ομάδα έκλεισε με 2-0 τα πρώτα 45 λεπτά. Εκκίνηση τρομερή για έναν σπουδαίο Ολυμπιακό.

Ζορίστηκε, αλλά πήρε το ''χρυσό'' τρίποντο

Για το δεύτερο μισό του αγώνα το διακύβευμα ήταν απλό, μα συνάμα δύσκολο: ο Ολυμπιακός να μην κινδυνεύσει και να διατηρήσει το προβάδισμα, ώστε να πάρει το τρίποντο. Αυτό δεν έγινε ανώδυνα, πάντως. Μόλις στο 48' εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ - Πράους πέρασε εκτός εστίας και αυτό ήταν ένα καμπανάκι. Οι ερυθρόλευκοι έλαβαν το μήνυμα και κυριάρχησαν στο γήπεδο, κυκλοφορούσαν την μπάλα με το νου τους στην ασφαλή μεταβίβαση και κράτησαν μακριά από την εστία τους τα ''σφυριά''.
 
Οι γηπεδούχοι μπορούσαν να κάνουν το 3-0 μία φορά με τον Ποντένσε, το γύρισμα του οποίου δε βρήκε συμπαίκτη στο 57' και στο 79΄ όταν ο Αλεξανδρόπουλος νικήθηκε από τον Αρεολά. Στο 87' το παιχνίδι άναψε με το γκολ του Πακετά να δημιουργεί αναστάτωση! Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν δραματικά, με τις καθυστερήσεις να είναι 8 λεπτά! Ο Φορτούνης προσπάθησε να γράψει το 3-1 στο 90+1' αλλά το σουτ του δε βρήκε εστία. Στο 90+7' ο Σούτσεκ πήρε την κεφαλιά, ο Ολυμπιακός γλίτωσε και πήρε τη νίκη!