Facebook Pixel ΑΕΚ: Τη... στήσανε στα 11 μέτρα! Ήττα 3-1 από Μαρσέιγ με δώρα γκολ και 2 πέναλτι - Μοιραίος ο Στάνκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-26 21:41:00

Τη... στήσανε στα 11 μέτρα! Ήττα 3-1 από Μαρσέιγ με δώρα γκολ και 2 πέναλτι - Μοιραίος ο Στάνκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τη... στήσανε στα 11 μέτρα! Ήττα 3-1 από Μαρσέιγ με δώρα γκολ και 2 πέναλτι - Μοιραίος ο Στάνκοβιτς (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα στραβά για την Ένωση στην αναμέτρηση στο Βελοντρόμ όπου έχασε για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων του Europa League. Έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε ο Αυστριακός τερματοφύλακας.

Ήταν ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς λόγω της αδελφοποίησης των οπαδών των δύο ομάδων, η ΑΕΚ ήταν σαν να παίζει στην έδρα της στη Μασσαλία. Η Ένωση όμως ηττήθηκε με 3-1 από τη Μαρσέιγ, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα την αφήνει με πολύ πικρή γεύση, βάσει της εξέλιξης της αναμέτρησης. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν από γκολ που θα μπορούσε να ακυρωθεί γιατί ο σκόρερ έκανε φάουλ στον Βίντα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν με τον Πινέδα σε μία χρονική συγκυρία που όλα έδειχναν, ότι οι παίκτες του Αλμέιδα θα την εκμεταλλευτούν. Δύο λεπτά μετά το 1-1 όμως ο Στάνκοβιτς έκανε τραγικό λάθος. Έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με 10, με το σκορ να διαμορφώνεται από ένα ακόμα πέναλτι.

  • Έτσι με τη νίκη της η Μαρσέιγ πέρασε στην 1η θέση με 5 βαθμούς, η ΑΕΚ πέρασε 2η με 4 και οι δύο ομάδες περιμένουν την αναμέτρηση Μπράιτον-Άγιαξ (η οποία ορίστηκε στις 22:00) για να δούνε πως θα διαμορφωθεί η κατάταξη την 3η αγωνιστική, αφού οι Άγγλοι έχουν 1 και οι Ολλανδοί 2 βαθμούς.

Με Μάνταλο-Τσούμπερ στην επίθεση

Για τη Μαρσέιγ, τεράστια ήταν η απώλεια του βασικού τερματοφύλακα Πάου Λόπες, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Νις και τέθηκε νοκ άουτ. Τη θέση του πήρε ο Ρούμπεν Μπλάνκο. Ο πολύτιμος Κλος που τραυματίστηκε με τη Νις έσφιξε δόντια και πήρε μέρος στο αρχικό σχήμα.. Δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο  Κορέα, αντιθέτως επέστρεψαν Κοντογκμπιά και Βερετού.

Με τις απουσίες των Αραούχο, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο, τα κουκιά ήταν μετρημένα για τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς στην εστία και τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Σιμάνσκι έχει ρόλο κόφτη στη μεσαία γραμμή, ο Πινέδα τοποθετήθηκε αριστερά, ο Άμραμπατ δεξιά, ο Γιόνσον στην κορυφή του ρόμβου και επιθετικό δίδυμο τους Μάνταλο και Τσούμπερ.  

Μαρσέιγ: Μπλάνκο, Κλος, Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Χαρίτ (74’ Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερετού, Βιτίνια (75’ Σαρ), Εντιαγέ

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46’ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (42’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (75’ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (75’ Ελίασον), Πινέδα, Μάνταλος (59’ Αθανασιάδης), Τσούμπερ

Γκολ… με σπρώξιμο!

Από την αρχή της αναμέτρησης οι Γάλλοι πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να πολιορκήσουν την περιοχή του Στάνκοβιτς, ο οποίος έκανε δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις στο 20’ και στο 23’. Η ΑΕΚ όμως (όπως στην Τρίπολη) δεν ήταν συγκεντρωμένη και το πλήρωσε στο 27’, όταν ο Κλος βρήκε τον Βιτίνια, ο οποίος σκόραρε με κοντινό κλασέ. Το γκολ βέβαια θα μπορούσε να ακυρωθεί, καθώς υπήρξε σπρώξιμο του σκόρερ στον Βίντα. Διαιτητής και VAR όμως είχαν αντίθετη άποψη, παρότι ήλεγξαν τη φάση.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει αντίδραση, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στάθηκε και άτυχη! Και αυτό γιατί λίγα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Χατζισαφί (ο οποίος στο 36’ έσωσε την ΑΕΚ με επέμβαση πάνω στη γραμμή) τραυματίστηκε και αποχώρησε αναγκαστικά από το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις η Ένωση σκόραρε με τον Τσούμπερ, το γκολ όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ του Βίντα.

Ισοφάριση και γκάφα-πέναλτι-αποβολή Στάνκοβιτς

Στο δεύτερο μέρος, η αλλαγή του Σιντιμπέ έφερε τον Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μάνταλο στα αριστερά, προκειμένου ο Πόνσε να παίξει πλάι στον Τσούμπερ. Η κίνηση του Αλμέιδα απέφερε καρπούς! Γιατί η ΑΕΚ έγινε πιο απειλητική και στο 53’ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μάνταλος συνεργάστηκε με τον Τσούμπερ και ο Πινέδα με διπλή προσπάθεια έκανε το 1-1.

Οι πανηγυρισμοί όμως κράτησαν για λίγο, παρότι η χρονική συγκυρία ήταν ιδανική, γιατί οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να αποκτούν μία εκρηκτική ψυχολογία. Στο ποδόσφαιρο όμως μπορεί εύκολα να βρεθείς στα… Τάρταρα. Δύο λεπτά αργότερα ο Στάνκοβιτς έκανε απίστευτη γκάφα, πάσαρε πάνω στον Βιτίνια (αντί να διώξει), στη συνέχεια έκανε πέναλτι στον επιθετικό των Γάλλων και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Ο Ταρίτ ανέλαβε την εκτέλεσηκαι νίκησε τον Αθανασιάδη που μπήκε αντί του Μάνταλου, αλλά δεν κατάφερε όντας κρύος να αποτρέψει το 2-1.

Το παιχνίδι είχε στραβώσει. Αλλά το κακό δεν είχε τελειώσει ακόμα για την ΑΕΚ. Στο 68’ ο διαιτητής είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Λόντι, μία απόφαση που ήταν ιδιαίτερα αυστηρή. Ο έλεγχος της φάσης έγινε στα πεταχτά από το VAR, ο Βερετού έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και έγραψε το 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, γιατί ο Αθανασιάδης έκανε δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις που κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα ακυρώθηκε και γκολ του Σαρ, ο οποίος ήταν οφσάιντ.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags