Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: "El Mago" Φορτούνης όπως Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι - Ο πιο compact Ολυμπιακός επί Μαρτίνεθ - "Στην Premier ο Έσε"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-27 18:19:00

"El Mago" Φορτούνης όπως Ριβάλντο, Τζιοβάνι - Ο πιο compact Ολυμπιακός επί Μαρτίνεθ - "Στην Premier ο Έσε"!

του Ευάγγελου Μίχου
"El Mago" Φορτούνης όπως Ριβάλντο, Τζιοβάνι - Ο πιο compact Ολυμπιακός επί Μαρτίνεθ - "Στην Premier ο Έσε"!

Η ποδοσφαιρική... Mona Lisa του Έλληνα άσου, που αδικήθηκε όσο λίγοι (ακόμα και από τον ίδιο του τον εαυτό!) στο Λιμάνι και ο οποίος το καλοκαίρι είπε "όχι" στην Αραβία και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά σε συμβόλαιο εκατομμύριου. Γι' αυτό έκανε μέχρι και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μιλάει για το ταλέντο του.

O Ολυμπιακός για 60' χθες βράδυ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν συγκλονιστικά... συγκλονιστικός! Τελεία και παύλα!! Κόντρα σε ομάδα της πρώτης 8άδας της Premier League, την κάτοχο του Conference League, από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Europa League, η οποία ήταν 17 σερί παιχνίδια αήττητη στην Ευρώπη!!!

Έκανε το καλύτερο του ημίχρονο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, παίζοντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στο κορυφαίο επίπεδο. Δηλαδή σε υψηλές εντάσεις και ανταγωνισμό! Στο πρώτο 45λεπτο κυριολεκτικά κατάπιε τα "σφυριά" που δεν μπορούσαν καν να αντιδράσουν. Με 4-3-3, το ... αγωνιστικό κουστούμι που αυτή τη φορά φόρεσε ο Μαρτίνεθ στην ομάδα του, διόρθωσε τις δικές του αμυντικές παθογένειες (απόρροια του 4-2-4) βγάζοντας παράλληλα στη φόρα τις παθογένειες της West Ham όταν πρέπει να έχει την μπάλα στα πόδια της...

Ο Κώστας Φορτούνης πού κόντρα σε αγγλικές ομάδες συνήθως σεληνιάζεται σκόραρε ένα γκολ που βάζουν μόνο καλλιτέχνες της μπάλας! Όπως δηλαδή ήταν στον Ολυμπιακό κι έβαζαν γκολάρες ο Τζιοβάνι και ο Ριβάλντο. Ήταν ένα τεράστιο γκολ, ένα πραγματικό έργο τέχνης, μια ζωγραφιά του "El Mago" Φορτούνη. Kάνει εξωτερικό μυτάκι πάνω στην κίνηση, μετά από άψογο κοντρόλ και μίνι σλάλομ, σχεδόν χωρίς να κοιτάει την αντίπαλη εστία!! Γκολ για highlight καριέρας αλλά και της διοργάνωσης, από αυτά που επιλέγονται στο βιβλίο καριέρας και το οποίο ο Κώστας Φορτούνης αύριο θα το εξιστορεί με περηφάνια στα παιδιά του! Είναι η ποδοσφαιρική... Mona Lisa του Κώστα Φορτούνη!!!

Για να ολοκληρώσω την χθεσινή επική εμφάνιση του ερυθρόλευκου Captain θα αναφέρω την στατιστική του: 71 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον μέσα στον αγωνιστικό χώρο, 34 πετυχημένες πάσες στη 40 (ποσοστό ευστοχίας 85% ), 4 πετυχημένες ντρίπλες, 7 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και 2 κλεψίματα. Συν 23 κουβαλήματα της μπάλας, σε ένα από τα οποία πέτυχε και το υπέροχο γκολ του! Το τέταρτο του γκολ στην τρέχουσα σεζόν την οποία μετράει και 8 ασίστ σε 13 ματς.

 Ίσως να μιλάμε για τον καλύτερο ever Φορτούνη της καριέρας του. Σίγουρα πάντως για τον πιο γρήγορο, δυνατό, αθλητικό, "σοφό" Φορτούνη που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Κόντρα σε μία αγγλική ομάδα, όπως αυτή της West Ham, δεν ήταν μόνο ένας ... Γητευτής της μπάλας αλλά και ένας παίκτης που οι αντίπαλοι του δεν τον προλάβαιναν πολλές φορές όχι μόνο να τον κόψουν αλλά ακόμα και να το κάνουν φάουλ!!

 

Και όλα αυτά μετά από δυο χιαστούς αλλά και αφού χρειάστηκε να περάσει μια μεγάλη εσωτερική αμφισβήτηση/δοκιμασία, όταν επί Πέδρο Μαρτίνς πήγαν να του... κόψουν την μπάλα στον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον στην έξοδο! Ποιόν; Τον Φορτούνη που έχει αναγκάσει κοτζάμ Πέπ Γκουαρντιόλα πριν από 3 χρόνια να πει:" κρίμα που δεν θα δω τον Φορτούνη να παίζει απέναντι στην Σίτι"! Δεν ξέρω αν ο Μαρτίνεθ έχει βρει το κουμπί του, όπως το είχε βρει ο Μάρκο Σίλβα για παράδειγμα. Ή αν έχει κάνει με τον ίδιο τον Κώστα που πεισμάτωσε και γύρισε τον διακόπτη του, στην πιο ώριμη ηλικία του, όταν έγινε και πατέρας. 

Η αλήθεια είναι πώς ο ποδοσφαιριστής Φορτούνης έχει αδικηθεί από όλους (με τελευταίο ασφαλώς τον ανεκδιήγητο εκλέκτορα μας, Γκους Πογέτ) αλλά και από τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνο που τώρα πλέον τα άφησε όλα πίσω του και μας παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του ταλέντου και της εικόνας του. Σε μια σεζόν που ξεκίνησε με την άρνησή του να πάει στην Αραβία και που θα ολοκληρωθεί με την λήξη του συμβολαίου του στον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Κοινώς έχει ανανέωση και μια τελευταία ευκαιρία να ξαναγίνει παίκτης με συμβόλαιο plus του εκατομμυρίου!! Ας το κρατήσουμε αυτό στα... υπ' όψιν!

Να επιστρέψω στον Ολυμπιακό που αναμφισβήτητα έχει σε μία μαγική βραδιά με ένα άψογο στήσιμο και κοουτσάρισμα από τον προπονητή του, με μία παθιασμένη εμφάνιση μέσα σε έναν πραγματικό ναό που έδωσε φτερά στους ερυθρόλευκους ενώ όλο αυτό συνδυάστηκε και με μία πολύ σημαντική ευρωπαϊκή νίκη. Το παιχνίδι, λοιπόν, με τη West Ham τακτικά κρίθηκε στην κίνηση ματ του Μαρτίνεθ να κατεβάσει την ομάδα του με 3 χαφ και τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Μασούρα...

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο μέσο του τον Χέσε (άλλη ομάδα με αυτόν και άλλη ομάδα χωρίς αυτόν) κέρδισε κατά κράτος τη μάχη στον άξονα του κέντρου. Ο Αλεξανδρόπουλος με τρομερή θέληση έκανε μία γεμάτη εμφάνιση πρωταγωνιστή και όχι συμπληρωματικού παίχτη, ήταν από τους άσσους στο μανίκι του Μαρτίνεθ. Με τη συνεχή κίνηση/τρέξιμο του κάλυπτε χώρους και συμπαίκτες, ένωνε τους χαφ με τους επιθετικούς. Και τα τρία ερυθρόλευκα χαφ, Χέσε/Καμάρα/Αλεξανδρόπουλος έλεγξαν το τέμπο του αγώνα, έκαναν πιο αποτελεσματικό το πρεσ, ένωσαν-έδεσαν τις ερυθρόλευκες γραμμές. Το αποτέλεσμα; Εμφανίστηκε ο πιο πλήρης, ο πιο Compact, ο πιο μυαλωμένος και ανταγωνιστικός Ολυμπιακός επί Μαρτίνεθ!!!

Η έκπληξη για τον Ολυμπιακό και το δεύτερο παρών μέσω της χθεσινής αναμέτρησης, μετά από εκείνο δηλαδή του Αλεξανδρόπουλου, ήταν ο Πορόζο. Ο Εκουαδοριανός στόπερ, με το περίεργο... καμηλοπαρδέ στυλ με αφάνα αλλά και σβελτάδα, δεν έχασε μονομαχία, ήταν δυνατός και αλματερός ενώ ξέρει και μπαλίτσα (αρκεί να περιορίσει τα... θεαματικά/υπερβολικά πεσίματα του και να μένει πιο πολύ όρθιος μετά τις επεμβάσεις του). Βέβαια τον Πορόζο βοήθησε και το γεγονός πως με τα 3 χαφ έκλεισε η τρύπα στο κέντρο, ήρθαν πιο κοντά οι γραμμές του Ολυμπιακού και έτσι η άμυνα του δεχόταν μικρότερη πίεση...

ΥΓ. Ο αντίπαλος κόουτς, της Γουέστ Χαμ, Μόγιες, δυο "ερυθρόλευκους" αποθέωνε μετά την λήξη και σε συζητήσεις που έκανε. Τον Φορτούνη που αποκάλεσε "σπουδαιο παίκτη, με χαρισματικό ταλέντο με την μπάλα" και τον "παικταρά Χέσε", για τον οποίο πρόβλεψε πως το μέλλον του είναι ... "στην Premier League"!!!

ΥΓ.1  Τop ο Ροντινέι, σπουδαία εμφάνιση ο Ορτέγκα κυρίως ανασταλτικά και με δύσκολο αντίπαλο ενώ ομαδικά ο Μάντι Καμαρά μας επιβεβαίωσε πλήρως αφού σε διάταξη και με την ασφάλεια των τριών χαφ, λειτουργεί πολύ καλύτερα και πιο απελευθερωμένα!

ΥΓ.2 Ακόμα και σε μία βραδιά όπως χθεσινή ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα ακόμα φθηνό γκολ, από αυτά που είναι χαρακτηριστικά των κεντρικών αμυντικών του...

ΥΓ.3 Όπως έλεγα ότι στους δύο χαφ τρίτος δεν υπάρχει έτσι και τώρα στους τρεις χαφ λέω πως τέταρτος δεν υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού με ανάλογα χαρακτηριστικά (και μη μου πείτε για Ιμπόρα). Δεύτερος Χέσε υπάρχει ή υπάρχει δεύτερος Καμαρά στο ρόστερ;

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με το μισό συμβόλαιο από του ΠΑΟΚ ο Πασχαλάκης - Ζητάει τώρα όσα ο Λοντίγκιν - Δεν παίζει για 5 εκατ. ο Ορτέγκα
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags