Μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ, με τους ερυθρόλευκους να ''λυγίζουν'' από τέρμα του Πακετά στο 74ο λεπτό! Ασύλληπτη ευκαιρία του Μαντί Καμαρά στο 86' με το μέσο των Πειραιωτών να σημαδεύει το δοκάρι. Δύσκολα για πρόκριση στο Europa League ο Ολυμπιακός, θα δώσουν τα πάντα όμως οι παίκτες του Μαρτίνεθ.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Η Γουέστ Χαμ γνώριζε τι σημαίνει να παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς έχασε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αυτή η ήττα ήταν η αρχή του κακού. Μετά από το Φάληρο άρχισε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, με τον Ντέιβιντ Μόγες να επιδιώκει να το σταματήσει απόψε. Ο τεχνικός των ''σφυριών'' έβαλε στο βασικό σχήμα τους εξής 11: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενράχμα, Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες, Πακετά, Κούντους, Μπόουεν. Ο Βρετανός δεν έκανε ροτέισον και έστειλε μήνυμα.

Από την άλλη, η ελληνική ομάδα προερχόταν από ένα γερό ''χαστούκι''. Ο Ολυμπιακός υπέστη συντριβή από τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και έχασε με 2-4 σε ένα άθλιο ματς. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανέλαβε την ευθύνη και στο σημερινό παιχνίδι ευελπιστούσε ότι οι παίκτες του θα βγάλουν την πρέπουσα αντίδραση. Ο Ισπανός επέλεξε σχηματισμό 4-3-3. Ο Πασχαλάκης βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με τους, Πορόζο - Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας και τους Ορτέγκα - Ροντινέι στα άκρα. Η τριάδα του άξονα αποτελείται από τους Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο, με τους Ποντένσε - Φορτούνη στα άκρα και τον Γιόβετιτς στο κέντρο της επίθεσης.

Την αναμέτρηση παρακολουθούσε από την κερκίδα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ. 

Έβγαλε χωρίς ζόρια το πρώτο μέρος

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για να αποδείξει πως ο αγώνας της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ ήταν μια ''μουτζούρα'' και ξεκίνησε αποφασιστικά τον αγώνα. Χωρίς να κλειστεί πίσω και δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των Άγγλων, παρουσίασε ένα αξιόμαχο πρόσωπο. Στο 6ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Αλεξανδρόπουλος πήρε την κεφαλιά και ζήτησε πέναλτι για χέρι. Η φάση εξετάστηκε και το παιχνίδι επανεκκίνησε κανονικά. Στο 13' χρειάστηκε για πρώτη φορά ο Πασχαλάκης, ο οποίος έκανε αξιόλογη επέμβαση σε σουτ του Μπενράχμα.

Τα ''σφυριά'' απειλούσαν αποκλειστικά μέσω των στατικών φάσεων, καθώς η τριάδα του άξονα εμπόδιζε τη δημιουργία της ομάδας του Μόγες. Στο 32' ο Μπενράχμα έγινε εκ νέου απειλητικός, όμως ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι Πειραιώτες λίγο ήθελαν για να ανοίξουν και το σκορ. Ο Ορτέγκα έκανε το κόψιμο προς τα μέσα, ο Ποντένσε ήρθε ''με τα χίλια'' αλλά η τελική του δε βρήκε στόχο. Έτσι, οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα προς τα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει τέρμα.

Μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή

Η ωραία αρχή του Ολυμπιακού έδωσε ώθηση στους παίκτες του Μαρτίνεθ, οι οποίοι έδειξαν θάρρος και πήραν αυτοπεποίθηση. Οι ερυθρόλευκοι ήταν διψασμένοι για να πετύχουν ένα γκολ και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο. Στο 52' ο Φορτούνης πήγε να κάνει ένα ακόμη μαγικό, όπως και στο πρώτο ματς αλλά δεν του βγήκε. Στο 56' ο Ελ Κααμπί πέρασε στη θέση του Στέφαν Γιόβετιτς και έτσι ο Ισπανός κόουτς φρέσκαρε την μπροστινή τριάδα του. Η Γουέστ Χαμ ανέβασε ένταση και άρχισε να γίνεται πιο ορμητική, με την προσπάθεια του Μπενράχμα στο 66ο λεπτό να αποτυγχάνει.

Στο 74' ο Γουόρντ Πράους έκανε την κάθετη προς τον Πακετά και ο Βραζιλιάνος ευστόχησε μπροστά από τον Πασχαλάκη. Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του, όμως το VAR διόρθωσε τη λανθασμένη αρχική υπόδειξη. Έτσι η αγγλική ομάδα πήρε το προβάδισμα. Οι Πειραιώτες έπρεπε να προσαρμοστούν στα δεδομένα και να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Κι αυτό πάλεψαν να κάνουν. Στο 86' ο Καμαρά προ κενής εστίας έλαβε την πάσα από τον Πορόζο και πέτυχε δοκάρι!

Στο 88' ο Ροντινέι σούταρε εντός περιοχής με το αριστερό του, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός. Έτσι ο Ολυμπιακός σε διάστημα λίγων λεπτών έχασε μια τεράστια ευκαιρία και είχε χτίσει μια καλή στιγμή. Στα τελευταία λεπτά τα ''σφυριά'' έπαιζαν με το ρολόι και χωρίς να απειληθούν, πήραν το πολυπόθητο τρίποντο.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενράχμα (84' Κορνέτ), Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες (80' Σούτσεκ), Πακετά, Κούντους (89' Μουμπάμα), Μπόουεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (90' Μπιέλ), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76' Σκάρπα), Ποντένσε (76' Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56' Ελ Κααμπί)