Facebook Pixel "Αδελφοκτονία"! Η Μαρσέιγ έπιασε κορυφή στη Φιλαδέλφεια - Ήττα από "εγκλήματα" για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-10 00:01:00

"Αδελφοκτονία"! Η Μαρσέιγ έπιασε κορυφή στη Φιλαδέλφεια - Ήττα από "εγκλήματα" για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αδελφοκτονία"! Η Μαρσέιγ έπιασε κορυφή στη Φιλαδέλφεια - Ήττα από "εγκλήματα" για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Γάλλοι επικράτησαν 2-0 της Ένωσης για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και πέρασαν στην κορυφή του γκρουπ.

Η Νέα Φιλαδέλφεια φόρεσε τα γιορτινά της το βράδυ της Πέμπτης! Οι οπαδοί της ΑΕΚ ανταπέδωσαν τη φιλοξενία της Μασσαλίας στους οπαδούς της Μαρσέιγ, με τους οποίους υπάρχει αδελφοποίηση. Στο γήπεδο όμως οι Γάλλοι αποδείχτηκαν στυγνοί εκτελεστές.

@xkon1984 #ΑΕΚ - #marseille ♬ πρωτότυπος ήχος - Xristos Konstantinidis

Η Μαρσέιγ επικράτησε 2-0 της Ένωσης και πέρασε στην κορυφή του Β' Ομίλου με 8 βαθμούς, ενώ οι "κιτρινόμαυροι" είναι τρίτοι με 4, ενώ η Μπράιτον που επικράτησε του τελευταίου (με 2 βαθμούς Άγιαξ) έχει 7. Βέβαια η ελληνική ομάδα πλήρωσε λάθη, όπως την άστοχη έξοδο του Αθανασιάδη στο 0-1, ενώ σε όλο το παιχνίδι αντιμετώπισε πρόβλημα στη δημιουργία και σε όσες ευκαιρίες έφτιαξε δεν ήταν αποτελεσματική.

Την επόμενη αγωνιστική, στις 30 Νοεμβρίου, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μπράιτον.

Με μία πολύ δυνατή έκπληξη έστησε την 11άδα της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα για το ματς με τη Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος δεν υπολόγιζε Ρότα και Γιόνσον λόγω ενοχλήσεων, επέλεξε επιθετικό δίδυμο με Μάνταλο και Γκαρσία. Στις υπόλοιπες θέσεις οι επιλογές ήταν συνηθισμένες. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, με την άμυνα να αποτελείται από τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί από δεξιά προς τα αριστερά.  Ο Σιμάνσκι έχει ρόλο κόφτη με τον Πινέδα σε θέση δεκαριού, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά.

Από πλευράς Μαρσέιγ ο Τζενάρο Γκατούζο δεν υπολόγιζε στον αρχηγό Ρονζιέ, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο ματς με τη Λιλ και θα επιστρέψει το νέο έτος. Μεγάλη ήταν η απώλεια και του Ομπαμεγιάνγκ, ενώ έλειψε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο βασικός μέσος Ουναχί. Εκτός πλάνων ήταν και ο Μουγκέ. Ο Λόπεζ ήταν στο τέρμα με τον Κλάους δεξί και τον Λοντί αριστερό μπακ και τους Μ’πεμπά-Μπαλερντί στα στόπερ. Κοντογκμπιά και Βερετού έπαιξαν στα χαφ, με τον Χαρίτ στην αριστερή και τον Εντιαγιέ στη δεξιά πτέρυγα. Στην επίθεση έπαιξαν Βιτίνια και Κορέα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81’ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63’ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63’ Τσούμπερ), Άμραμπατ (76’ Ελίασον), Μάνταλος, Γκαρσία (63’ Πόνσε)

Μαρσέιγ: Λόπεζ, Κλος (95’ Ναντίρ), Λοντί, Μ’Πεμπά, Μπαλερντί, Κοτνογκμπιά, Βερετού (95’ Γκιζότ), Χαρίτ (95’ Σογκλός), Εντιαγιέ (86’ Εντιαγέ), Βιτίνια, Κορέα (59’ Σαρ)

Πλήρωσε την έξοδο του Αθανασιάδη

Η έναρξη του παιχνιδιού βρήκε την ΑΕΚ σε ρόλο ασυνήθιστο. Η Ένωση συνήθως επιβάλλει τον ρυθμό της και ασκεί ασφυκτική πίεση στα αντίπαλα καρέ. Με τη Μαρσέιγ όμως δεν είδαμε κάτι τέτοιο στο πρώτο ημίχρονο. Ίσα ίσα που οι Γάλλοι κατάφερναν να βγαίνουν συνεχώς στην αντεπίθεση και με τις επελάσεις τους  να δημιουργούν κινδύνους.

Η πρώτη καλή στιγμή βέβαια καταγράφηκε από πλευράς «κιτρινόμαυρων» όταν ύστερα από μπαλιά από πίσω, ο Γκαρσία βγήκε στην κόντρα, στο 13’, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σε μία φάση που πραγματικά έκρυψαν τη μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ. Βιτίνια και Κοντογκμπιά απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα σε διπλό χρόνο.

Η Μαρσέιγ κατάφερε να προηγηθεί στο 25΄από στημένη φάση! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Αθανασιάδης έκανε κάκιστη εκτίμηση σε έξοδο με αποτέλεσμα ο Μ’Πεμπά με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Στο 33’ ο σκόρερ των Γάλλων πήγε να επαναλάβει ξανά το εγχείρημα, ο Έλληνας τερματοφύλακας όμως αυτήν τη φορά λειτούργησε θετικά.

Η ΑΕΚ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πίεσε για την ισοφάριση, αλλά από τη μία δεν μπορούσε να βρει χώρους και από την άλλη είχε βεβιασμένες επιλογές στην τελική προσπάθεια. Δύο φάσεις καταγράφηκαν, ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς που κόντραρε σε κόρνερ και μία κεφαλιά του Βίντα στις καθυστερήσεις.

 

Δεν ισοφάρισε και το πλήρωσε στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυναμικά! Έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Γκαρσία στο 52’, όπως και στο 56’ με τον Γκατσίνοβιτς. Και στις δύο προσπάθειες ο Λόπες είχε καλή αντίδραση. Το γήπεδο όμως είχε γείρει πλέον υπέρ των «κιτρινόμαυρων» και η ισοφάριση έμοιαζε θέμα χρόνου. Ή τουλάχιστον αυτήν  αίσθηση έβγαζαν οι «κιτρινόμαυροι»

Οι Γάλλοι όμως παρέμεναν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές η μπάλα έφτασε στον Βιτίνια, στο 62’, η προβολή του οποίου όμως αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Αθανασιάδη. Εφτά λεπτά αργότερα ο Άμραμπατ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μαρσέιγ, αλλά ούτε τότε η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει, παρότι οι αλλαγές του ΑΛμέιδα φρέσκαραν πολύ την επιθετική της γραμμή.

Όσο πλησίαζε το τέλος, τόσο η αγωνία κορυφωνόταν. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και βρήκε ευκαιρίες από κόρνερ. Στο 89’ ο Λόπες απέκρουσε την κεφαλιά του Τσούμπερ με κεφαλιά, ενώ στις καθυστερήσεις ο τερματοφύλακας της Μαρσέιγ είχε σωστή αντίδραση και σε σουτ του Αραούχο. Στις καθυστερήσεις ο Βερετού έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Σαρ που έγραψε το 0-2, το οποίο και το τελικό σκορ, αφού ο Λόπες είχε άλλη μία πολύ δυνατή επέμβαση σε προσπάθεια του Τσούμπερ στην εκπνοή του αγώνα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags