Ο Ολυμπιακός στο Λόνδινο δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που δέχθηκε για… πλάκα τέσσερα γκολ από τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης πριν λίγες ημέρες, ωστόσο η σωστή αμυντική λειτουργία σχεδόν (και αυτό έχει σημασία…) σε όλο το παιχνίδι, ο εξαιρετικός Αλέξανδρος Πασχαλάκης και το καλό πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, του έδωσαν το δικαίωμα να παλέψει απέναντι στην Γουεστ Χαμ και εν τέλει να νιώθει αδικημένος από την ήττα με 1-0. Αν η κεφαλιά του Καμαρά στο τέλος, σε κενή εστία από κοντά, κατέληγε στα δίχτυα τότε θα είχαμε άλλα δεδομένα και στο ματς και στον όμιλο, όπου πλέον οι Πειραιώτες μόνο με… θαύμα θα τερματίσουν δεύτεροι και λογικά θα συνεχίσουν στο Conference.

Ο Ισπανός κόουτς λοιπόν κατάφερε μέσα σε λίγα 24ωρα να ανεβάσει τους παίκτες του μετά την «συντριβή» από τον Δικέφαλο του Βορρά και παράλληλα να παρατάξει μία 11αδα που έπαιξε στα ίσια τους Άγγλους. Προφανώς ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όμως αμύνθηκε σωστά και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να χτυπήσει στην κόντρα. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως όσο κυλούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έπαιρναν μέτρα και πλησίαζαν στην περιοχή του Πασχαλάκη. Ο Μαρτίνεθ το είδε, ετοίμαζε για αλλαγή τους Σκάρπα και Καρβάλιο, όμως δεν πρόλαβε. Ο Ορτέγκα τον… πρόδωσε, ξεχάστηκε στην άμυνα και ο Πακετά με μία κλασική ευκαιρία άνοιξε το σκορ και τελείωσε το ματς.

 

Πάντως, οι Πειραιώτες μπορούν από το Λονδίνο να κρατήσουν την καλή αμυντική τους λειτουργία, τον Πασχαλάκη που αν έπιανε τα μισά με τον ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχαναν, την θετική παρουσία των Ρέτσου –Πορόζο και τον εξαιρετικό για ακόμα ένα ματς Φορτούνη. Στα αρνητικά η μετριότατη εμφάνιση του Γιόβετιτς, που αν και προσπαθούσε να έχει καλές τοποθετήσεις, δεν κατάφερε να κάνει την παρουσία του αισθητή στην αντίπαλη άμυνα, ενώ εντύπωση προκάλεσαν και οι αλλαγές.

Ο Μαρτίνεθ λοιπόν τόσο στο 0-0 όσο και μετά το 1-0, αποφάσισε και προτίμησε να ρίξει στο παιχνίδι τον Γκουστάβο Σκάρπα (για τον οποίο υπάρχει φημολογία ότι θα φύγει τον Ιανουάριο), ενώ πέρασε αλλαγή στο 89’ τον Πεπ Μπιέλ, ο οποίος είναι φανερό πλέον πως έχει μείνει εκτός βασικών πλάνων και σιγά-σιγά χάνει την θέση του και στον πάγκο. Αν και συμπατριώτης του προπονητή, ο ποιοτικός χαφ δεν έχει βρει χώρο, δεν έχει προσαρμοστεί και όλα δείχνουν ότι δεν ταιριάζει στον κόουτς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σοκ" στον Ολυμπιακό με Ελ Κααμπί - Χάνει τα ντέρμπι και σπουδαία ματς - Ανάγκη για μεταγραφή επιθετικού!