Facebook Pixel Η ΑΕΚ έχασε από… τερματοφύλακα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-10 00:50:00

Η ΑΕΚ έχασε από… τερματοφύλακα! Έφαγε πολύ ξύλο ο Μάνταλος - Πού είναι ο Πινέδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η ΑΕΚ έχασε από… τερματοφύλακα! Έφαγε πολύ ξύλο ο Μάνταλος - Πού είναι ο Πινέδα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση στερήθηκε ενέργειας, δύναμης και ψυχραιμότερης αντιμετώπισης του παιχνιδιού.

Μετά το ματς του Βελοντρόμ, το οποίο στράβωσε εξαιτίας της αποβολής του Στάνκοβιτς που υπέπεσε σε πέναλτι, θα περίμενε κανείς, ότι η ΑΕΚ θα έκανε το ματς της ζωής της στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη Μαρσέιγ. Αυτό όμως δεν συνέβη την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Στερήθηκε ενέργειας, δύναμης και ψυχραιμότερης αντιμετώπισης του παιχνιδιού. Φάνηκε κουρασμένη γιατί δεν έδειξε την εικόνα της ομάδας που επιβάλλει τον ρυθμό της και πιέζει ψηλά, όπως μας έχει συνηθίσει. 

Η γαλλική ομάδα ήταν πολύ καλύτερη από την Ένωση και έπαιξε αρκετά έξυπνα, παίρνοντας μία νίκη χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Απλά εκμεταλλευόμενη λάθη και συγκυρίες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας από την αρχή μέχρι τέλους. Έκλεισαν καλά τους διαδρόμους και περιόρισαν παίκτες-κλειδιά της ΑΕΚ, όπως ο Μάνταλος και ο Γκαρσία, ενώ κατάφεραν να εξουδετερώσουν παίκτες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους όπως ο Γκατσίνοβιτς, αλλά και να εγκλωβίσουν τον Πινέδα στο κέντρο. Από εκεί και μετά οι αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν αναγκαίες, έδωσαν μία ώθηση, βγήκαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε, ότι η ελληνική ομάδα πήρε πράγματα απ’ όλες τις αλλαγές.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποια στοιχεία της αναμέτρησης που δεν μπορείς να τα παραβλέψεις. Η ΑΕΚ δέχτηκε ένα γκολ (και μέχρι τις καθυστερήσεις έχανε με 0-1) από λάθος του τερματοφύλακα και της άμυνας που άφησε τον Μ’Πεμπά να πάρει την κεφαλιά. Από την άλλη όμως βλέπεις και τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ να πιάνει τα άπιαστα και να ρίχνει στον κουβά κάθε «κιτρινόμαυρη» ευκαιρία. Ίσως ο γκολκίπερ των Γάλλων να ήταν όλη η ομάδα τους απόψε και η ΑΕΚ να έχασε από… τερματοφύλακα. 

 

Διαβάστε τι σημειώθηκε στο μπλοκάκι του Sportdog για κάθε έναν από τους ποδοσφαιριστές:

Αθανασιάδης: Στο 0-1 έκανε άστοχη έξοδο ή μάλλον πήγε να βγει, κοντοστάθηκε. Σε τέτοιες φάσεις ο τερματοφύλακας πρέπει να βγαίνει με αποφασιστικότητα και να καθαρίζει. Το πλήρωσε η ομάδα του. Στο 62’ απέκρουσε ενστικτωδώς κοντινή προβολή του Βιτίνια.

Σιντιμπέ: Ο Γάλλος ήταν καλός. Είχε συνεργασίες με τον Άμραμπατ. Δεν μπόρεσε να περάσει πολλές μπαλιές στην περιοχή της Μαρσέιγ κατά τα ανεβάσματά του.

Βίντα: Έκανε καλό παιχνίδι αμυντικά, αν και στο γκολ έχει ευθύνη και αυτός. Ανέβαινε συχνά μπροστά για κεφαλιές. Είχε και ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις (πριν το 0-2 από τη Μαρσέιγ) αλλά αυτήν τη φορά η τύχη δεν τον ευνόησε.

Μουκουντί: Στο 11’ έκανε γύρισμα της τελευταίας στιγμής στον Αθανασιάδη ενώ βρισκόταν υπό πίεση και είχε χρόνο να πασάρει σε συμπαίκτη αμυντικό… Το πάθημα του Βελοντρόμ με τον Στάνκοβιτς δεν έγινε μάθημα. Στο 30’ είχε μια κεφαλιά πάνω στον Λόπες. Προωθείτο αρκετά για να βοηθά στον αέρα σε στατικές φάσεις. Έχει και αυτός ευθύνη στο 0-1 της Μαρσέιγ.

Χατζισαφί: Έμοιαζε λίγο μουδιασμένος. Δεν ήταν καλός. Και σε συνδυασμό με έναν μέτριο Γκατσίνοβιτς η αριστερή πλευρά φαινόταν εξαιρετικά αδύναμη.

Σιμάνσκι: Έτρεξε πάνω κάτω. Κυνήγησε μπάλες. Προς το τέλος του αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα και αντικαταστάθηκε. Έφερε και αυτός ευθύνη στο 0-1…

Πινέδα: Χαμηλές πτήσεις από τον Μεξικανό που δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε αισθητή την παρουσία του. Έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν βρισκόταν στο γήπεδο...

Γκατσίνοβιτς: Είχε κάποια σουτ στο παιχνίδι. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά.

Άμραμπατ: Έδωσε μάχες στο ματς. Τον έβλεπες να τρέχει μέχρι την άμυνα. Προσπάθησε και επιθετικά να βοηθήσει. Μάλιστα η μεγαλύτερη φάση για την ΑΕΚ με την κεφαλιά του Γκαρσία βγήκε από τα δικά του πόδια.

Μάνταλος: Ήταν η έκπληξη του Αλμέιδα στην 11άδα της ΑΕΚ, στην οποία τον τοποθέτησε ως παρτενέρ του Λιβάι Γκαρσία. Προσπάθησε, αλλά έφαγε πολύ ξύλο και εξουδετερώθηκε.

Γκαρσία: Έκανε δύο ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη την κεφαλιά του δεύτερου ημιχρόνου. Δεν τροφοδοτήθηκε πολύ και κλείστηκε.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αραούχο: Ένα σουτ έκανε όλο και όλο και αυτό στις καθυστερήσεις.

Πόνσε: Δεν μπόρεσε να φανεί στο παιχνίδι με την είσοδό του

Τσούμπερ: Είχε δύο πολύ δυνατές ευκαιρίες, αλλά βρήκε μπροστά του έναν καταπληκτικό Λόπεθ που κράτησε το μηδέν για τη Μαρσέιγ με τις επεμβάσεις του.

Ελίασον: Δεν έγινε αισθητή η παρουσία του.

Γαλανόπουλος: Μπήκε στο 81’ αντί του Σιμάνσκι που παρέδωσε ψυχή και πνεύμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags