Facebook Pixel Πέναλτι… φάντασμα! Ο VARίστας στο Παρί-Νιουκάστλ δικαιώνει τις φωνές της ΑΕΚ στη Μασσαλία
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-29 13:31:00

Πέναλτι… φάντασμα! Ο VARίστας στο Παρί-Νιουκάστλ δικαιώνει τις φωνές της ΑΕΚ στη Μασσαλία

του Κιτρινόμαυρου
Πέναλτι… φάντασμα! Ο VARίστας στο Παρί-Νιουκάστλ δικαιώνει τις φωνές της ΑΕΚ στη Μασσαλία

Το φάουλ στον Βίντα και η γελοία παράβαση που είδε στον Άμραμπατ που διαμόρφωσαν το σκορ υπέρ των Γάλλων.

Μεγάλος θόρυβος έχει δημιουργηθεί μετά την αναμέτρηση Παρί Σαιντ Ζερμαίν – Νιουκάστλ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με αφορμή το πέναλτι με το οποίο οι Γάλλοι (με εύστοχη εκτέλεση του Μπαπέ) απέσπασαν την ισοπαλία απέναντι στην αγγλική ομάδα και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση στον όμιλο του θανάτου και θα παίξουν τελικό με την Ντόρτμουντ την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Τί συνέβη; Στο 90+6΄ Λιβραμέντο έκανε χέρι στην περιοχή και το VAR κάλεσε τον ρέφερι, Μαρτσίνιακ, να ελέγξει στο μόνιτορ τη φάση, με τον Πολωνό να καταλογίζει πέναλτι παρά το γεγονός πως η μπάλα είχε βρει αρχικά στα πλευρά του Άγγλου.

 

VARίστες της αναμέτρησης είναι ο συμπατριώτης του Μαρτσίνιακ, ο Πολωνός Τόμας Κιατκόφσκι, ο οποίος είχε οριστεί και πάλι στο VAR στο ματς της Τετάρτης μεταξύ Σοσιεδάδ και Σάλτσμπουργκ, αλλά η UEFA λόγω των σφοδρών αντιδράσεων έκανε αλλαγή.

Πρόκειται για τον ίδιο VARίστα που είχε τοποθετηθεί στο Μαρσέιγ – ΑΕΚ στην αναμέτρηση του «Βελοντρόμ», απ’το οποίο η Ένωση έφυγε με σφοδρά και λογικά παράπονα.

Η Μαρσέιγ προηγήθηκε σε μια φάση που είχε γίνει επιθετικό φάουλ στον Βίντα. Ωστόσο δεν κάλεσε τον διαιτητή να δει την παράβαση και να ακυρώσει το τέρμα, ενώ στη συνέχεια κάλεσε να δει τη φάση με το πέναλτι του Στάνκοβιτς, για να δει ο Μαρτσίνιακ πως πρέπει να τον αποβάλλει. Επίσης είναι ο άνθρωπος που υπέδειξε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι του Άμραμπατ, μία απόφαση που ξεφεύγει τα όρια της γελοιότητας και εισέρχεται στο φάσμα της κωμωδίας…

Οπότε κατά κάποιον τρόπο, ο σάλος που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη αποτελεί δικαίωση για την ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε στη Γαλλία με 3-1. Υπενθυμίζεται, ότι η ελληνική ομάδα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 και βρισκόταν σε πολύ δυνατό μομέντουμ, έμεινε με 10 και στο τέλος ηττήθηκε με 3-1.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags