Facebook Pixel Όχι πάλι έτσι ρε ΑΕΚ! Η επιβεβαίωση του Όσιμ περί πόρνης μπάλας και το κουφό στατιστικό με τα πέναλτι
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-30 22:34:00

Όχι πάλι έτσι ρε ΑΕΚ! Η επιβεβαίωση του Όσιμ περί πόρνης μπάλας και το κουφό στατιστικό με τα πέναλτι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Όχι πάλι έτσι ρε ΑΕΚ! Η επιβεβαίωση του Όσιμ περί πόρνης μπάλας και το κουφό στατιστικό με τα πέναλτι

Δεν αξίζει δάκρυα αυτή η ομάδα που έδειξε τρομερό πάθος και αυταπάρνηση ακόμα και όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Δεν το έβαλε κάτω, πίεσε και από ατυχία δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Μόνο με πέναλτι μπορούσε η Μπράιτον να κερδίσει αυτήν την ΑΕΚ! Το γράψαμε και το πιστεύουμε. Γιατί στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, η ΑΕΚ ήταν ανώτερη. Τυχερή δεν ήταν. Οι ευκαιρίες που έχασε στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξωφρενικές. Είναι από αυτές που χρησιμοποιούμε την τετριμμένη δήλωση του αείμνηστου Όσιμ περί πόρνης μπάλας. Ποια να ξεχωρίσεις; Την οβίδα του Πινέδα στο 13’ ή το δοκάρι του Τσούμπερ στο 44’; Υπήρξαν και άλλες στιγμές που η Ένωση βρήκε απέναντί της σε μεγάλη ετοιμότητα τον Φερμπρούκεν.

Στην ουσία η ελληνική ομάδα από τον Φερμπρούκεν έχασε, όχι από τη Μπράιτον. Η ΑΕΚ, όπως γράψαμε και στον πρόλογο ήθελε πέναλτι για να προηγηθεί σε μία φάση που το ματς στράβωσε για μία ακόμα φορά στην Ευρώπη για τους «κιτρινόμαυρους». 

Εδώ προκύπτει και ένα… κουφό στατιστικό. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δεχτεί 9 γκολ στη διοργάνωση και τα 6 είναι από πέναλτι. Αλλά όπως λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, do not cry over the spilled milk. Ο γέγονε γέγονε.

Και δεν αξίζει δάκρυα αυτή η ομάδα που έδειξε τρομερό πάθος και αυταπάρνηση ακόμα και όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Δεν το έβαλε κάτω, πίεσε και από ατυχία δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Τεράστιος και σήμερα ο Στάνκοβιτς με τις επεμβάσεις του. Η απόκρουσή του στο τετ α τετ με το Φέργκιουσον ξεσήκωσε όλο το γήπεδο, το οποίο ήταν καμίνι παρότι δεν είχε καπνογόνα. Έπιασαν απίστευτα ντεσιμπέλ οι Ενωσίτες με τη φωνή τους.

 

Κατά τα άλλα τρομερός αλλά άτυχος ήταν ο Τσούμπερ, ανεβασμένος και όπως θέλουμε να βλέπουμε ο Πινέδα. Καλός αλλά επιπόλαιος ο Γκατσίνοβιτς που αποβλήθηκε. Συγκινητικός ο Σιμάνσκι αλλά και ο Χατζισαφί.

Το παιχνίδι στο Άμστερνταμ είναι τελικός. Η ΑΕΚ πάει για να κατακτήσει την 3η θέση προκειμένου να μείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά προέχει το ματς με τον Άρη.

Διαβάστε τι σημείωσε το Sportdog για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά:

Στάνκοβιτς: Εξ αρχής έδειξε πως βρίσκεται σε ετοιμότητα και δη στην ευκαιρία της στο 2’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα διόρθωσε το λανθασμένο γύρισμα του Βίντα προς το τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τεράστια επέμβαση σε τετ α τετ με τον Φέργκιουσον, ενώ το σκορ ήταν 0-1, σε ένα στιγμιότυπο που άναψε ξανά την κερκίδα που ζήτησε από τους παίκτες την υπέρβαση.

Ρότα: Ήταν από τους υπεύθυνους στη φάση ο Πέδρο κέρδισε το πέναλτι

Βίντα: Παρότι έκανε μία καλή επέμβαση στο 2’, στη συνέχεια έκανε ένα λανθασμένο γύρισμα στην εστία και το διόρθωσε ο Στάνκοβιτς διώχνοντας σε κόρνερ με τα πόδια.

Μουκουντί: Ήταν πολύ δυνατός, με σωστές τοποθετήσεις και κλεψίματα.

Χατζισαφί: Συγκλονιστικός. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και έδωσε βοήθειες σε άμυνα και επίθεση.

Σιμάνσκι: Έτρεξε, έκοψε, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες. Ήταν όμως ο παίκτης που όπως στο Μπράιτον υπέπεσε σε πέναλτι.

Γκατσίνοβιτς: Έκανε καλό παιχνίδι και είχε συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της  ΑΕΚ αλλά και δημιουργία ευκαιριών με σουτ, ενώ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου παραλίγο να σκοράρει με το κεφάλι, όπως στο ξεκίνημα του δευτέρου από πάσα του Μάνταλου.

Άμραμπατ: Έκανε και ο Μαροκινός καλό παιχνίδι. Έκανε επιτυχημένα γεμίσματα που εξελίχθηκαν σε ευκαιρίες. Στη φάση του πέναλτι ήταν ο ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές που τους έκανε πλάκα ο Ζοάο Πέδρο.

Πινέδα: Πριν τη σέντρα γονάτισε και έκανε την προσευχή του. Αφού πήρε δύναμη φάνηκε στο ματς ότι έψαξε το γκολ. Την οβίδα στο 13' που έφυγε για λίγο άουτ θα θυμάται για πάντα στην καριέρα του ο Φερμπρούκεν, ο οποίος είχε μείνει στήλη άλατος σαν το άγαλμα του Γιάννη Πουλόπουλου. Ο Μεξικανός είχε συμμετοχή στις περισσότερες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 74’ παραλίγο να ισοφαρίσει.

Μάνταλος: Πολύ δυνατός ο Πέτρος! Βοήθησε στην κυκλοφορία, πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, έφτιαξε δύο φάσεις για τον Τσούμπερ, με τον οποίο συνεργάστηκε πολύ καλά, δείγμα.  Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έφτιαξε μία πολύ δυνατή φάση για τον Γκατσίνοβιτς.

Τσούμπερ: Πρωταγωνιστής και ο Ελβετός. Είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Είχε σουτ, δοκάρι, κεφαλιά από κοντά. Στερήθηκε τύχης

ΑΛΛΑΓΕΣ

Αραούχο: Έδωσε τις μάχες του. Δεν συμμετείχε σε κάποια φάση.

Πόνσε: Ήταν φιλότιμος αλλά δεν είχε κάποια ευκαιρία.

Ελίασον: Είχε περισσότερη συμμετοχή από τους υπόλοιπους τρεις.

Πισάρο: Στον χρόνο που του δόθηκε δεν μπόρεσε να φανεί. Του δίνουμε πίστωση χρόνου κατά τα λεγόμενα του Αλμέιδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags