Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πολύ βαρύ το 9-2 για Μαρτίνεθ - Τραγική ξανά η άμυνα, "θέμα" με Πασχαλάκη - Παίρνει αποφάσεις ο Μαρινάκης
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-30 22:47:00

Πολύ βαρύ το 9-2 για Μαρτίνεθ - Τραγική ξανά η άμυνα, "θέμα" με Πασχαλάκη - Παίρνει αποφάσεις ο Μαρινάκης

του Παναγιώτη Νικολάου
Πολύ βαρύ το 9-2 για Μαρτίνεθ - Τραγική ξανά η άμυνα, "θέμα" με Πασχαλάκη - Παίρνει αποφάσεις ο Μαρινάκης

Αναπέτρεπτη εικόνα για παίκτες με φανέλα Ολυμπιακού! Μετά το βαρύ 4-2 από τον ΠΑΟΚ, ήρθε ο... εφιάλτης στη Γερμανία, με τον Ισπανό προπονητή να έχει κάνει σημαντικά λάθη. Βέβαια, αυτά που είδε από τους ποδοσφαιριστές του στο χορτάρι, σίγουρα δεν αρμόζουν για το συγκεκριμένο επίπεδο. Ποιοι απογοήτευσαν, η ανησυχία για Ποντένσε και η επόμενη μέρα...

Σκορ ημιχρόνου 4-0. Το αίμα των φίλων του Ολυμπιακού έχει παγώσει και ξυπνούν μνήμες από τον εφιάλτη με τη Γιουβέντους. Πριν 20 χρόνια οι ερυθρόλευκοι βρίσκονταν στο ημίχρονο με το ίδιο σκορ κόντρα στη Γηραιά Κυρία και δέχθηκαν συνολικά 7 τέρματα. Ο φόβος για ένα νέο αρνητικό ρεκόρ είχε κατακλύσει τους φίλους της ομάδας που μαζικά έδωσαν το παρών στο Φράιμπουργκ. Τι έφταιξε και οι Πειραιώτες παραλίγο να γράψουν... ιστορία για όλους τους λάθος λόγους; Τι συνέβη και η ομάδα που ήταν ανταγωνιστική για 180 λεπτά κόντρα στη Γουέστ Χαμ, έζησε μία εφιαλτική νύχτα (5-0) απόψε;

Προπονητής στον Ολυμπιακό με 4άρα από ΠΑΟΚ και 5άρα από Φράιμπουργκ;

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ένας καλός προπονητής και το λέμε τώρα που το κλίμα είναι εναντίον του. Έβαλε γερά ποδοσφαιρικά θεμέλια σε μια διαλυμένη ομάδα, έδωσε αγωνιστική κατεύθυνση που ταιριάζει στον σύλλογο και ένωσε το σύνολο. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Αλλά στον Ολυμπιακό, που είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, στους 47 φορές πρωταθλητές κάποια πράγματα δεν είναι ανεκτά.

Ο Κάτανετς προ δύο δεκαετιών δεν είχε καταλάβει που βρισκόταν, μίλησε για ''ψύχωση'' και έχασε τη δουλειά του. Ο Πέδρο Μαρτίνς που είχε εδραιώσει τους Πειραιώτες στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφαγε 4 εντός έδρας από τη Μακάμπι Χάιφα και χαιρέτησε για Κατάρ. Πώς να το κάνουμε; Είναι πολύ βαρύ για προπονητή στον Ολυμπιακό στις 5 Νοεμβρίου να τρώει εντός Καραϊσκάκης 4 από τον ΠΑΟΚ και στις 30 του ίδιου μήνα 5 από τη Φράιμπουργκ.

Και ο γιαλός ήταν στραβός και στραβά αρμένιζαν!

Το σχέδιο για τριάδα στον άξονα ενεργοποιήθηκε σε ακόμη ένα ματς από τον Ισπανό τεχνικό. Αυτό το τρικ άλλοτε τον έχει δικαιώσει πανηγυρικά, άλλοτε τον έχει ''χαντακώσει''. Απόψε έγινε το δεύτερο, μιας και η Φράιμπουργκ μπορούσε σταθερά να δημιουργεί υπεραριθμίες στον άξονα. Η ελληνική ομάδα είχε ξεκάθαρο πρόβλημα στο αγωνιστικό της σχέδιο, με την ευθύνη του προπονητή να είναι κυρίαρχή. Σίγουρα δε ''ζύγισε'' καλά τον αντίπαλο ο Μαρτίνεθ και προφανώς έπεσε στην παγίδα του Γκρέγκοριτς, ο οποίος έκανε ματς καριέρας!

Επισημάναμε έως εδώ το που φταίει ο προπονητής του Ολυμπιακού, όμως απαγορεύεται να μείνουν στο απυρόβλητο οι ποδοσφαιριστές. Δε θα μπορούσε, άλλωστε, να πάρει τέτοια έκταση το σκορ αν οι παίκτες των ερυθρόλευκων κατέβαιναν ψυχή τε και σώματι στο Εuropa Park. Οι αποστάσεις μεταξύ τους ήταν μεγάλες, στις δεύτερες μπάλες δεν πήγαιναν σχεδόν καθόλου. Η άμυνα πελαγοδρομούσε σε όλες τις συνθήκες. Τι μέσω στατικών φάσεων, τι μέσω άμεσων μεταβάσεων, τι μέσω σεντρών οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν τον Ολυμπιακό!

Ήταν ξεκάθαρο σε όποιον έβλεπε την αναμέτρηση, ότι σύσσωμη η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων πρέπει να πάρει κάτω από τη βάση. Ρέτσος - Ντόη δεν απέτρεψαν τις σκηνές... τρόμου που βίωσε η ομάδα τους, ο Πασχαλάκης σαν να θέλει λίγο... ανταγωνισμό από τον Τζολάκη για να αφυπνιστεί και τα μπακ ήταν ανεπαρκή. Στο κέντρο υπάρχουν ελαφρυντικά σε όλους για την παρουσία τους, όχι όμως και για την χαλαρή - ''σαν να μη συμβαίνει και τίποτα'' συμπεριφορά τους!

Ο φόβος για Ποντένσε και η μπάλα στο... χέρι του Μαρινάκη!

Τα πραγματικά προβλήματα του Ολυμπιακού είναι πολλά και βγήκαν απόψε στην επιφάνεια και με το παραπάνω. Δεν υπάρχει, πάντως, τίποτα χειρότερο από το ενδεχόμενο σοβαρής ζημιάς του Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα, έπεσε στο έδαφος και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο! Ο Ποντένσε επανήλθε φέτος στον Πειραιά και έχει δώσει σημαντική ώθηση στο σύλλογο, στην προσπάθεια που κάνει για επαναφορά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Αναλύσαμε όσα είδαμε, αλλά από εδώ και πέρα μιλάει η διοίκηση! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα επεξεργαστεί τα δεδομένα, θα βάλει κάτω τα συν και τα πλην και θα πάρει οριστικές αποφάσεις. Εν αναμονή των εξελίξεων, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός υποχρεούται να περάσει στο Conference League! Με την Μπάτσκα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να γίνει η... στραβή.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε το συζήτησε ο Μαρινάκης για Σκάρπα - Γκόμες και Φερνάντες για Ολυμπιακό - Ποντένσε… ξανά για Αγγλία! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags