Facebook Pixel Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός: Κρίμα ρε Παναθηναϊκε! Πέταξε 60 λεπτά και ξύπνησε αργά - Παραλίγο να "ξεράνει" τη Βιγιαρέαλ με ανατροπή (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-30 23:56:00

Κρίμα ρε Παναθηναϊκε! Πέταξε 60 λεπτά και ξύπνησε αργά - Παραλίγο να "ξεράνει" τη Βιγιαρέαλ με ανατροπή (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Κρίμα ρε Παναθηναϊκε! Πέταξε 60 λεπτά και ξύπνησε αργά - Παραλίγο να "ξεράνει" τη Βιγιαρέαλ με ανατροπή (Vid)

Πικρός απόκλεισμός από το Europa League! Οι Πράσινοι έπεσαν μαχόμενοι, καθώς ηττήθηκαν με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ, σε ένα ματς που βρέθηκαν να χάνουν 3-0 και κυνήγησαν επική ανατροπή μετά το 60'.

Κρίμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αδίκησε τον εαυτό στην έδρα της Βιγιαρεάλ και γνώρισε ήττα-αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League με 3-2 σε ένα ματς θρίλερ!

Οι Πράσινοι πλήρωσαν την κακή παρουσία τους στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, όταν δέχθηκαν τρία γκολ (Μπαένα 29', Κομεσάνια 34', Μοράλες 47') και αντέδρασαν μετά το 60'.

Η είσοδος του Ιωαννίδη άλλαξε εντελώς το παιχνίδι, με τον Έλληνα επιθετικό να αστοχεί σε πέναλτι αλλά τον Παλάσιος να μειώνει σε 3-1 στην επαναφορά (66'). Ο ίδιος ο Ιωαννίδης έκανε το φινάλε του αγώνα θρίλερ μειώνοντας σε 3-2 στο 80', ενώ είχε μία μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 90+4'.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχασε μαθηματικά κάθε πιθανότητα να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League και θα παίξει "τελικό" για την 3η θέση, που οδηγεί στο Conference. Οι Πράσινοι έχουν 4 βαθμούς και στις 14 Δεκεμβρίου υποδέχονται στη Λεωφόρο τη Μακάμπι Χάιφα, η οποία έχει 1 πόντο αλλά και ένα ματς λιγότερο (στην έδρα της Βιγιαρεάλ στις 6 Δεκεμβρίου).

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Παναθηναϊκό, που είχε τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τούς Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Πέρεθ και Τσέριν πήραν θέση στον άξονα, με τον Μπερνάρ σε ρόλο δεκαριού. Ο Σπόραρ κινήθηκε ως σέντερ φορ, ενώ ο Αϊτόρ ήταν στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Παλάσιος στο δεξί.

Με σύστημα 4-4-1-1 αγωνίστηκε η Βιγιαρεάλ του Μαρθελίνο. Τερματοφύλακας ήταν ο Ρέινα, με τους Αλμπιόλι και Κουένκα δίδυμο στόπερ, δεξί μπακ τον Φόιτ και αριστερό τον Μορένο. Κομεσάνια και Παρέχο έπαιξαν ως κεντρικοί χαφ, ενώ οι Τριγκέρος (αριστερά) και Άκπομαχ (δεξιά) κινήθηκαν στα άκρα. Ο Μπαένα είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, Μοράλες.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Βιγιαρεάλ ήταν η πιο δραστήρια από τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά και απείλησε με μια κεφαλιά του Κομεσάνια στο 4' (πέρασε παράλληλα από την εστία), ενώ στο 5' ο Μπρινιόλι έπαιξε με τη... φωτιά στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού και απέφυγε τελευταία στιγμή την γκάφα, υπό την πίεση του Μπαένα.

Οι Πράσινοι άρχισαν σιγά σιγά να απορροφούν την πίεση των Ισπανών και να ισορροπούν το παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς σημειώθηκε στο 10', όταν ο Ρέινα απέκρουσε με δυσκολία ένα πολύ δυνατό σουτ του Πέρεθ από μακρινή απόσταση. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στο ματς, ενώ κατάφερνε να προβληματίσει τους Ισπανούς σε ορισμένες περιπτώσεις πιέζοντας ψηλά όταν οι στόπερ της Βιγιαρεάλ άλλαζαν την μπάλα.

Στο 20' ο Κομεσάνια απείλησε με μακρινό σουτ που απέκρουσε ο Μπρινιόλι. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Φόιτ σούταρε υπό πίεση από το ύψος του πέναλτι και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την μπάλα. Στο 23' ο Παναθηναϊκός άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα, με τον Τσέριν να βγάζει τον Σπόραρ σε θέση βολής. Ο Σλοβένος άνοιξε το κοντρόλ, εκτέλεσε με καθυστέρηση και χάλασε τη φάση, αφού ο Αλμπιόλ πρόλαβε να βάλει την κόντρα.

Σε ένα σημείο που το ματς έμοιαζε "σβηστό", η ποιότητα της Βιγιαρεάλ έκανε τη διαφορά. Στο 28' ο Μπαένα... προειδοποίησε, καθώς τα έβαλε με ολόκληρη την άμυνα και χρειάστηκε ένα σωτήριο τάκλιν του Αράο για να σταματήσει την επέλασή του. Ένα λεπτό αργότερα ο Άκομαχ απέφυγε με άνεση τον Μλαντένοβιτς, τράβηκε πάνω του όλη την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον Μπαένα τετ α τετ με τον Μπρινιόλι με άψογη κάθετη πάσα. Ο ταλαντούχος Ισπανός "τσίμπησε" την μπάλα εντυπωσιακά πάνω από τον Ιταλό γκολκίπερ και έκανε το 1-0.

Στο 34' ήταν η σειρά του Μοράλες να τραβήξει πάνω του την άμυνα του Παναθηναϊκού με ενέργεια από τα αριστερά και να γυρίσει την μπάλα προς τον άξονα για τον Κομεσάνια. Αυτός απέφυγε εξαιρετικά τον Αϊτόρ και με φοβερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής "έγραψε" το 2-0 για τη Βιγιαρεάλ.

Αντίδραση από τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων για τους Ισπανούς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εφιαλτικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, που δέχθηκε τρίτο γκολ με φθηνό τρόπο. Στο 47΄ ο Αράο ήταν απρόσεκτος, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα από τον Μπαένα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Ισπανός πάσαρε στον Μοράλες και αυτός είχε εύκολο έργο, νικώντας τον Μπρινιόλι σε τετ α τετ για το 3-0.

Το τρίτο γκολ έκανε τους Ισπανούς να χαλαρώσουν αρκετά, ενώ ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγάζει -έστω και την ύστατη ώρα- αντίδραση. Στο 53' ο Σπόραρ νικήθηκε από τον Ρέινα σε πλασέ από πλάγια θέση. ενώ στο 59' ο Αϊτόρ σκόραρε από κοντά μετά από ωραία μπαλιά του Παλάσιος, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω του VAR.

Στο 61' οι Πράσινοι είδαν τον VAR να τους δίνει αυτό που στους στέρησε λίγο νωρίτερα, καθώς μετά από εξέταση του ριπλέι, υποδείχθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Αϊτόρ από τον Μπαένα. Ο νεοεισλεθόντας Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Παλάσιος σκόραρε με αριστερό πλασέ, μειώνοντας σε 3-1 στο 66'.

Η Βιγιαρεάλ έμοιαζε αποδιοργανωμένη, ο Παναθηναϊκός αναθάρρησε ψυχολογικά και το ματς είχε αλλάξει τελείως μορφή. Οι Πράσινοι έφτασαν μια ανάσα από δεύτερο γκολ στο 70', όταν ο Αϊτόρ σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία, σουτάροντας άουτ με πλασέ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έπειτα από εξαιρετική δημιουργία του Ιωαννίδη.

Στο 80', ωστόσο, ο Ιωαννίδης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και εκμεταλλεύτηκε μία φοβερή μπαλιά του Βιλένα στην πλάτη της άμυνας για να πλασάρει εύστοχα τον Ρέινα, να κάνει το 3-2 και να μετατρέψει τα τελευταία λεπτά σε θρίλερ!

Ο Μπρινιόλι κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό με τριπλή απόκρουση στο 90+1' , όμως η στιγμή που έψαχναν οι Πράσινοι δεν ήρθε ποτέ, παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησαν. Η μεγάλη τους ευκαιρία για ισοφάριση ήταν στο 90+4', μετά από προσωπική ενέργεια του Ιωαννίδη, που αρχικά νίκησε τον Γκάμπια σε μονομαχία αλλά στη συνέχεια ο Ιταλός αμυντικός έσωσε τη Βιγιαρεάλ, μιάς και πρόλαβε να του βάλει την κόντρα στην προβολή που επιχείρησε σε τετ α τετ με τον Ρέινα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο) : Ρέινα, Φόιθ (78' Αλτιμίρα), Αλμπιόλ (46' Γκάμπια), Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Παρέχο, Κομεσάνια, Τριγκέρος (78' Πεντράθα), Μπαένα (68' Ζεράρ), Μοράλες (68' Ντίας).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (87' Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (75' Βιλένα), Παλάσιος (87' Μαντσίνι), Μπερνάρ (60' Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60' Ιωαννίδης).

 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags