Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έργο Ραζβάν αυτός ο ΠΑΟΚ - Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα - Τρομερό... σκηνικό με Εκόνγκ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-01 00:47:00

Έργο Ραζβάν αυτός ο ΠΑΟΚ - Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα - Τρομερό... σκηνικό με Εκόνγκ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Έργο Ραζβάν αυτός ο ΠΑΟΚ - Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα - Τρομερό... σκηνικό με Εκόνγκ!

Το μεγαλύτερο κέρδος δεν είναι οι νίκες και οι προκρίσεις! Ο Δικέφαλος του Βορρά που... φωνάζει ότι άλλαξε, οι παίκτες που δίνουν απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο και ο Ρουμάνος τεχνικός που κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Ακόμα ένα απίστευτο βράδυ για τον φετινό Δικέφαλο του Βορρά που… φωνάζει πως είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα και παράλληλα κρατάει μόνος του τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου ψηλά. Το σύνολο του Λουτσέσκου σε ένα «μαύρο» βράδυ για τις ομάδες της χώρας, με τρεις ήττες σε τέσσερα ματς, καταφέρνει να κάνει μια «μαγική» εμφάνιση και να πάρει τη νίκη στην έδρα της κυπελλούχου Europa League, πριν δύο χρόνια, και παράλληλα κατάφερε να προκριθεί απευθείας στη φάση των «16» του Conference League. Οι Ασπρόμαυροι έπαιξαν εκπληκτικά και αν κανείς εξαιρέσει την… τρικυμία μετά την ισοφάριση των Γερμανών κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να κάνουν το παιχνίδι τους φτάνοντας στο πολύ μεγάλο αποτέλεσμα που τους δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ κατάφερε και δούλεψε άριστα, με τον Λουτσέσκου να μην φοβάται και πιέζει ψηλά την άμυνα της Άιντραχτ, κάτι που δεν περίμεναν και δημιούργησε προβλήματα στη δημιουργία τους, ενώ παράλληλα κατάλαβε πολύ γρήγορα πως οι γηπεδούχοι είχαν στοχεύσει την δεξιά πλευρά της άμυνας, με Βιεϊρίνια και Τάισον, με αποτέλεσμα να δώσει βοήθειες και να σταματήσει τις ευκαιρίες των Αετών. Την ίδια στιγμή κατάφερε για ακόμα μια φορά να κυριαρχήσει στο κέντρο, με τους Μεϊτέ και Οζντόεφ, ειδικά τον Ρώσο, να δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλα πράγματα όσο περνάει ο καιρός.

Όσον αφορά τις ατομικές εμφανίσεις δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τόσο την παρουσία του Κεντζιόρα, όσο και αυτή του Σαμάτα. Ο Κεντζιόρα έχει καταφέρει να αλλάξει τα όσα ακούγονταν για τον ίδιο και για την παρουσία του στον Δικέφαλο και να γίνει κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας, κάτι που φυσικά και αυτό είναι έργο Λουτσέσκου. Ο Πολωνός άλλαξε θέση, έδειξε θέληση να παίξει και να βοηθήσει, αν και δανεικός και πλέον έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος στα στόπερ, δίπλα στον Κουλιεράκη, κάτι που πριν από λίγο καιρό θα φαινόταν… ανέκδοτο. Παράλληλα ο Σαμάτα στη Φρανκφούρτη μπορεί να μην βρήκε δίχτυα, όμως έτρεξε και βοήθησε όσο πέντε παίκτες μαζί! Ενδεικτική της αλλαγής στην λογική του είναι η χαμένη ευκαιρία του Μουργκ, που ο Αφρικανός κρατάει την μπάλα όσο πρέπει και βγάζει μια εκπληκτική μπαλιά στον Αυστριακό. Πλέον και ο ίδιος έχει καταλάβει ότι στην μέρα που δεν μπορεί να σκοράρει έχει τρόπους να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, κάτι που δείχνει να το κάνει με συνέπεια.

Εν κατακλείδι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει φέτος να κάνει τους πάντες να καταλάβουν, εντός και εκτός ομάδας, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Λουτσέσκου παρά τις γκέλες έχει καταφέρει να έχει την ομάδα στο μείον δύο από την πρώτη θέση, έχοντας κάνει τεράστια διπλά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα στην Ευρώπη 8 νίκες και τρεις ισοπαλίες από την αρχή των προκριματικών μέχρι σήμερα. Παράλληλα ο Ρουμάνος τεχνικός κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα! Να παίρνει το 100% από τους παίκτες του, κάτι που δεν φάνηκε από την αρχή, όμως πλέον… φωνάζει και αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά ενόψει συνέχειας.

ΥΓ: Ενδεικτικό αυτού που έχει καταφέρει ο Λουτσέσκου είναι το γεγονός ότι ο Εκόνγκ ερχόμενος από τον πάγκο είναι με το... μαχαίρι στα δόντια και μάλιστα είναι καταλυτικός στο τέλος σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε από τον Νιγηριανό στόπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώρο Σαββίδη σε Λουτσέσκου φορ 12 εκατ. - "Κουράστηκε" στη Ρωσία με τον πόλεμο - Ξεκίνησαν οι συζητήσεις!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags