Facebook Pixel ΑΕΚ: "Πίκρα γιατί ήταν καλύτερη η ΑΕΚ - Ζήτημα εξατομίκευσης τα πολλά πέναλτι - Πρόκριση στο Άμστερνταμ"
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-01 21:11:00

"Πίκρα γιατί ήταν καλύτερη η ΑΕΚ - Ζήτημα εξατομίκευσης τα πολλά πέναλτι - Πρόκριση στο Άμστερνταμ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πίκρα γιατί ήταν καλύτερη η ΑΕΚ - Ζήτημα εξατομίκευσης τα πολλά πέναλτι - Πρόκριση στο Άμστερνταμ"

Θωμάς Μαύρος και Παντελής Νικολάου μοιράζονται στο Sportdog.gr τις εντυπώσεις τους από το ΑΕΚ-Μπράιτον.

"Θα νιώθετε ότι έχετε νικήσει, ενώ θα έχετε χάσει". Αυτή η φράση δεν είναι μία από τις ευρηματικές προφητείες που κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χάριν αστεϊσμού και τρολαρίσματος της νέας τάξης πραγμάτων. Ακριβώς έτσι νιώθουν οι οπαδοί της ΑΕΚ μετά την εμφάνιση της Πέμπτης με τη Μπράιτον, όπου οι ομάδα τους ήταν ανώτερη της αγγλικής ομάδας, έχασε απίστευτες ευκαιρίες, παρ’όλα αυτά κατάφερε να ηττηθεί με τον συνήθη τρόπο, φέτος, δηλαδή από πέναλτι, το έκτο που καταλογίστηκε εις βάρος της στους ομίλους του Europa League.

 

Το Sportdog.gr ζήτησε από δύο βετεράνους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να σχολιάσουν την εμφάνιση της Πέμπτης. Θωμάς Μαύρος και Παντελής Νικολάου εξέφρασαν ικανοποίηση με την εικόνα της ομάδας τους και έδειξαν αισιόδοξοι για το ματς με τον Άγιαξ.

Θωμάς Μαύρος: Μου έμεινε η πικρία, ότι η ΑΕΚ δεν πήρε το ματς

«Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσε η ΑΕΚ να το πάρει. Είχε ευκαιρίες και στάθηκε καλά. Αν έβαζε γκολ με τη δύναμη που θα έπαιρνε από την εξέδρα θα έβαζε και το δεύτερο μετά. Η Μπράιτον πήρε ένα πέναλτι και τέλειωσε το παιχνίδι, αν και η ομάδα μας ήταν καλύτερη.

Όσο για το στατιστικό με τα εις βάρος μας πέναλτι στο Europa League (η ΑΕΚ έχει δεχτεί 9 γκολ και τα 6 ήταν από πέναλτι), dεν ξέρω και αν ήταν όλα πέναλτι. Υπάρχουν ερωτηματικά… Δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι άλλο. Συμβαίνουν αυτά, είναι μέσα σε ένα παιχνίδι. Δεν ασχολούμαστε με αυτά. Εγώ στενοχωρήθηκα γιατί η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα. Της έλειπε η ουσία, δηλαδή το γκολ, το οποίο αν δεν το βάλεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Γιατί η ΑΕΚ έκανε ευκαιρίες και μάλιστα χωρίς τον βασικό επιθετικό της, τον Λιβάι Γκαρσία. Και πάλι όμως μπορούσε να πάρει το ματς. Αυτή η πικρία μου έμεινε εμένα. Δεν ήταν ο αντίπαλος πολύ καλύτερος. Η Μπράιτον ήταν στα μέτρα της ΑΕΚ.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ έχει ελπίδες. Αυτή η ομάδα είναι καλή. Πρέπει να τη βοηθάμε. Υπόσχεται πολλά ακόμα. Πάμε να πάρουμε αποτέλεσμα στο Άμστερνταμ και να πάρουμε την τρίτη θέση στον όμιλο».

Παντελής Νικολάου: Άρεσε η ομάδα

H ομάδα φάνηκε πολύ δυνατή. Ίσως ότι έγινε το πέναλτι και η αποβολή να άλλαξαν τα σχέδια του προπονητή. Η ΑΕΚ έπαιξε συντηρητικά στην αρχή με σκοπό να αντεπιτεθεί στη συνέχεια. Γιατί ακόμα και με δέκα παίκτες ήταν πολύ δυνατή. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν αρκεί να παίζεις καλά αλλά να μπει και η μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα όμως μου άρεσε.

Το ότι έχει δεχτεί 9 γκολ και τα 6 είναι από πέναλτι στη διοργάνωση δείχνει, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικότεροι στα μαρκαρίσματά μας. Ως αμυντικός πάντα ήμουν προσεκτικότερος σε τέτοιες φάσεις. Είναι καλύτερα να δεχτείς γκολ παρά πέναλτι. Είναι ζήτημα εξατομίκευσης. Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να το διαχειρίζεται καλύτερα.

Θεωρώ, ότι θα τα καταφέρουμε στο Άμστερνταμ και θα πάρουμε την 3η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ του Conference League.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags