Facebook Pixel Η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα ξεπεράσει τη σπουδαία ομάδα του Μπάγεβιτς - Υπάρχει εξήγηση για τα πολλά πέναλτι
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-01 17:40:00

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα ξεπεράσει τη σπουδαία ομάδα του Μπάγεβιτς - Υπάρχει εξήγηση για τα πολλά πέναλτι

Οι Μιχείες
Η ΑΕΚ του Αλμέιδα θα ξεπεράσει τη σπουδαία ομάδα του Μπάγεβιτς - Υπάρχει εξήγηση για τα πολλά πέναλτι

Στην ένταση δεν χάνει από κανέναν στη Super League η Ένωση. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την βελτίωση που παρουσιάζει φέτος το σύνολο του Αργεντινού προπονητή και εξηγεί γιατί είναι σίγουρος πως παρά τις ευρωπαϊκές ήττες, στο τέλος της σεζόν θα δικαιωθεί!

Η δήλωση του Ματίας Αλμέιδα, μετά το 0-1 από την Μπράιτον, ήταν όλα τα λεφτά για την μεγάλη εικόνα της φετινής ΑΕΚ. " Είμαι ευγνώμων στους παίκτες μου για αυτό που έπαιξαν"... Η ΑΕΚ κόντρα σε μια καλή ομάδα της Premier League της έκανε τόσες τελικές που δεν της έχουν κάνει στο πρωτάθλημα της ούτε η Σίτι του Πέπ, ούτε η Λίβερπουλ του Κλόπ, ούτε καν η Άστον Βίλα, παρότι της έριξε και 6άρα. Θα μου πείτε όμως, ότι έχασε. Όπως είχε χάσει κι από την Μαρσέιγ, άλλη μια αντίπαλο ομάδα υψηλής έντασης, παρότι δεν ήταν χειρότερή της. Συμβαίνει κι αυτό σε ένα γκρουπ που περνάει με το σωστό τρόπο και στο σωστό χρόνο όλα τα εξελικτικά ποδοσφαιρικά στάδια για να γίνει... ομαδαρά ( για τα ελληνικά στάνταρτ).

Τα αποτελέσματα όμως που δεν πήρε, παρότι σε κάποια τα άξιζε στα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια της η ΑΕΚ, εξηγούνται από το γεγονός πώς για αυτήν την ομάδα - που όντως προοεδεύει - η φετινή ήταν χρονιά εμπειριών και εκπαίδευσης σε αυτό το επίπεδο. Άλλο Ευρώπη κι άλλο Super League για την ΑΕΚ του Αλμέιδα και αυτό το γνωρίζουν καλά οι ανταγωνιστές της. Στη μεγάλη εικόνα πάντως η ΑΕΚ έχει φτιάξει μία σπουδαία ομάδα, πού παίζει ένα ποδόσφαιρο ελκυστικό έως γοητευτικό για τον κόσμο της, ο οποίος το απολαμβάνει και στις ήττες! Μετά είναι θέμα χρόνου να... μάθει - αφού χρειαστεί και μία απαραίτητη ακόμα, μικρή, μεταγραφικη/ποιοτική ενίσχυση, σε συγκεκριμένες θέσεις - να παίρνει και τα αποτελέσματα.

Στο δια ταύτα η ΑΕΚ του Αλμειδα σε πολύ πιο σύντομο χρόνο δημιουργίας,  έφτασε και λογικά θα ξεπεράσει την σπουδαία ομάδα του Ντουσαν Μπάγεβιτς των 90's!!!

DΕJA VU : Σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι της στην ΟΠΑΠ Arena έπαιξε καλά, ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο της, μετά τον Γκατούζο και ο Ντέ Τσέρμπι της... υποκλίθηκε, αλλά όπως έχασε με την Μαρσέιγ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχασε κι από την "σταχτοπούτα" Μπράιτον. Έκανε πολλές τελικές, έχασε ευκαιρίες, γκολ όμως, δεν έβαλε αλλά έφαγε. Μόνο το σκορ ήταν διαφορετικό, 0-2 με 0-1 αντίστοιχα. Η Ένωση παρότι από το 65' έμεινε με δέκα, λόγω της αποβολής του νευρικού Γκατσίνοβιτς, ούτε χαλάστηκε ούτε χάλασε την εικόνα της, αντιθέτως συνέχισε να παίζει στα ίσια την Μπράιτον και με ορθολογικό ποδόσφαιρο προσπάθησε μέχρι τέλους τουλάχιστον να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας. Είχε μάλιστα τις ευκαιρίες της για αυτό, δεν τα κατάφερε αλλά τουλάχιστον της έμεινε το ενθουσιώδες χειροκρότημα από τους οπαδούς της, που όρθιοι και γοητευμένοι αποθέωσαν στο τέλος τον Αλμέιδα και τους παίκτες του. Για την πολύ ωραία παράσταση που έδωσαν κι ας μην είχε γκολ και αποτέλεσμα. Και η αλήθεια είναι πως η ομάδα της ΑΕΚ με την εικόνα της, τη σαφή πρόοδό της από την περσινή σεζόν, κάνει τους φίλους της να νιώθουν.... γεμάτοι και υπερήφανοι! Δικαίως, λέω εγώ...

 

ΠΕΝΑΛΤΙ: Το γκολ της χθεσινής ήττας προήλθε από πέναλτι, που ήταν το 6ο στα 5 ματς του ομίλου, με τους "κιτρινόμαυρους" οπαδούς στη πλειοψηφία τους να το... μνημονεύουν για να αποδείξουν πως τους αδικούν/κυνηγούν. Το πέναλτι πάντως που δόθηκε χθες ήταν πέναλτι, το έκανε ο Σιμάνσκι στον σκόρερ Ζοάο Πέδρο, όπως του είχε κάνει και στο ματς της Αγγλίας. Στο μεταξύ υπάρχει και εξήγηση για τα πολλά πέναλτι που υποπίπτουν οι παίκτες του Αλμέιδα στην Ευρώπη, κόντρα σε γρήγορες, αθλητικούς και πιο ποιοτικούς αντιπάλους. Η ΑΕΚ παίζει συνέχεια και αυστηρά μάν του μάν, με κάθε παίκτη της να χρεώνεται αντίπαλο σε φάση άμυνας. Οπότε το "ένας εναντίον ενός", με τους κιτρινόμαυρους τόσο aggressive, είναι λογικό και πιο πιθανό/συχνό να τους φέρνουν σε δύσκολη θέση σε κάποιο μαρκάρισμα που τους ξεφεύγει ο αντίπαλος.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι μια... σύγχρονη Λερναία Ύδρα, της κόβεις το ένα κεφάλι και πετάγεται άλλο. Της έλειψε ξανά χθές ο Λιβάι Γκαρσία. Τεράστια απώλεια αφου είναι ο σέντερ φορ που μπορεί κυριολεκτικά να τρελάνει τους αντιπάλους αμυντικούς όχι μόνο σε επίπεδο Super League αλλά και στο Europa League στη θέση του κόντρα στην Μπράιτον ο Αλμέιδα επέλεξε να βάλει τον Τσούμπερ, όχι τον Πόνσε και ο Ελβετός ήτανε πραγματικά υπέροχος! Στο 45', στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, έκανε τρομερή ενέργεια αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι. Άλλη πολύ μεγάλη απώλεια χθες για την ΑΕΚ αυτή του Γιόνσον, με τον Πινέδα να αγωνίζεται ως 8άρι και πραγματικά να μεγαλουργεί. Αυτή είναι νομίζω και η καλύτερη θέση για το πολυεργαλείο made in Mexico, εκεί που κάνει την διαφορά.

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ: Οκ, η Μπράιτον δεν έχει βαριά φανέλα, παίζει για πρώτη φορά στην Ευρώπη αλλά είναι μέσα στην κορυφαία 10άδα της Premier League ενώ έχει μπάτζετ 400 εκατομμυρίων ευρώ! Με το ρυθμό που έχει το παιχνίδι της, με τις εντάσεις που παίζουν και με το σπουδαίο passing game/build-up που έβγαλεστο γήπεδο για να αντιμετωπίσει το πρέσινγκ της ΑΕΚ, αντικειμενικά η Μπράιτον αποδείχθηκε μία πανάξια εκπρόσωπος της Premier League, χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κόντρα, λοιπόν, σε αυτή την ομάδα, δηλαδή με αντίπαλο μία κλασάτη Πρεμιελιγκάτη, η ΑΕΚ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ και το δικό της επίπεδο, που είναι ταυτόσημο με το σύγχρονο ευρωπαϊκό και φυσικά πολύ υψηλότερο από της εγχώριας Super League. H ΑΕΚ στην Ευρώπη δεν έπαιξε ποτέ μέχρι τώρα πλήρης και στάθηκε με γεμάτη εικόνα σε έναν όμιλο που κανονικά ήταν... Champions League. Έτσι όπως παίζει τώρα η ΑΕΚ στην Ευρώπη, όταν, λοιπόν, παίξουν όλοι μαζί - και ο Λιβάι και ο Αραούχο και ο Γιόνσον- πώς θα την κοντράρουν στα ίσια στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα σε διάρκεια συνεχόμενων ντέρμπι όπως θα γίνει στα play off ; Γιατί η ΑΕΚ έχει μια ξεκάθαρη ταυτότητα σε αυτό που παίζει: παίζει... ένταση, αλλά στην ένταση που δεν μπορεί να χάσει από κανέναν στην Super League!!!

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ: Δεν ξέρω αν θα πάρει αποτέλεσμα (της κάνει και η ισοπαλία στο Άμστερνταμ) και συνεχίσει το 2024 στο Conference League. Ανεξάρτητα όμως από το αν προκριθεί η αποκλειστεί και το τελευταίο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι για τη φετινή σεζόν είναι αυτό με τον Άγιαξ, τα συμπεράσματα έχουν βγει και δεν αλλάζουν. Η φετινή ΑΕΚ έχει εξελιχθεί και σαφέστατα έχει κάνει πρόοδο σε σχέση με την περσινή νταμπλούχο ΑΕΚ που δεν έπαιζε όμως στην Ευρώπη!!! Σε ποιο κομμάτι βασικά βελτιώθηκε; Σε αυτό του build-up ενώ έχει διατηρήσει την ταχύτητα και την ένταση, στα οποία δεν μπορούσαν από πέρσι να πάνε οι εγχώριοι ανταγωνιστές της!!! Με υπομονή και καθαρό μυαλό χθες έχτιζε από πίσω το παιχνίδι της και έτσι έβγαζε από πάνω της την πίεση της Μπράιτον. Η ΑΕΚ αποδεικνύει φέτος πως συνεχίζει να δουλεύει και να εξελίσσεται ως ομάδα. Κι ας της λείπει μέχρι τώρα - και της έχει κοστίσει - το εύκολο γκολ Σε βάθος σεζόν όμως, θα δικαιωθεί η δουλειά και η πρόοδός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επεισόδια μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με Μπράιτον - "Κυνηγητό" μέσα στην OPAP Arena - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags