Facebook Pixel Ο... πρέσβης Ολυμπιακός διέλυσε με 5άρα την Μπάτσκα και με "μάγο" Ποντένσε συνεχίζει στην Ευρώπη! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-14 23:52:00

Ο... πρέσβης Ολυμπιακός διέλυσε με 5άρα την Μπάτσκα και με "μάγο" Ποντένσε συνεχίζει στην Ευρώπη! (Vid)

Sportdog Team
Ο... πρέσβης Ολυμπιακός διέλυσε με 5άρα την Μπάτσκα και με "μάγο" Ποντένσε συνεχίζει στην Ευρώπη! (Vid)

Ηχηρή εμφάνιση των ερυθρόλευκων στο άδειο Καραϊσκάκης και πρόκριση στο Κόνφερενς Λιγκ.

Άνετος και ωραίος ο Ολυμπιακός, διέλυσε την Μπάτσκα Τόπολα με 5-2 και θα είναι στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ! Με μάγο Ποντένσε και εξαιρετικό Φορτούνη, οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τους Σέρβους και κατέκτησαν την τρίτη θέση του ομίλου. Τα γκολ πέτυχαν οι: Ποντένσε (2), Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί και ένα αυτογκόλ του Ίλιτς!

Πώς μπήκαν στον αγώνα οι ομάδες

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι σε αυτό το μεγάλο ματς δε θα έχει μαζί του τον 12ο παίκτη του, τους χιλιάδες φίλους του. Οι Πειραιώτες έπαιξαν κεκλεισμένων των θυρών τον ''τελικό'' με την Μπάτσκα Τόπολα, σε ένα παιχνίδι που ήθελαν είτε νίκη είτε ισοπαλία. Σε αυτή την αναμέτρηση έκανε το ντεμπούτο του ο Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο της ομάδας και παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1.

Ο Πασχαλάκης άρχισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροντινέι και Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα και τους Ντόη - Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας. Οι Καμαρά και Έσε ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τους Φορτούνη - Ποντένσε στις πτέρυγες και τον Μασούρα να παίζει πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Η Μπάτσκα Τόπολα, από την άλλη, βγήκε στο Φάληρο ξέροντας ότι αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία για πρόκριση και ήθελε να μπει ορμητικά. Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν η εξής: Ίλιτς, Κρστιτς, Στόγιτς, Κόλουσιτς, Πέτροβιτς, Τσβέτκοβιτς, Ροντίν, Κούβελιτς, Ντζάκοβατς, Μιλοβάνοβιτς, Τσίρκοβιτς.

Ερυθρόλευκη πανδαισία στο πρώτο μέρος!

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, να την κυκλοφορεί και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να του βάλουν δύσκολα πιέζοντας ψηλά. Φάσεις δε δημιουργούνταν λόγω της... αλληλοεξουδετέρωσης, αλλά στο 21ο λεπτό ήρθε το τέρμα. Ο Ροντινέι βρέθηκε στα δεξιά, σέντραρε τέλεια στο κέντρο της περιοχής και εκεί ήταν ο Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός άσος πήρε την κεφαλιά και σημείωσε το 1-0!

Από εκείνο το σημείο και μετά το ημίχρονο θα μπορούσε να μετονομαστεί και σε... σόου του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος μάγος έκανε ό,τι ήθελε τη σερβική άμυνα και οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση. Στο 40ο λεπτό υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, την έφερε στο αριστερό του πόδι και σημάδεψε τη γωνία για το 2-0. Αυτό ήταν ένα ασύλληπτο γκολ, χαρακτηριστικό της υψηλότατης κλάσης του! 

 

Κι επειδή ένα... ίσον κανένα, στο 42' ο Ποντένσε έλαβε την πάσα του Φορτούνη στο ανοιχτό γήπεδο και εκτέλεσε σωστά. Διάλεξε να σουτάρει στη δεξιά γωνία του Ίλιτς ο οποίος δεν μπορούσε να πράξει κάτι. Έτσι, το ημίχρονο έληξε με 3-0 παρότι ο Φορτούνης άγγιξε το τέρμα στο τελευταίο λεπτό με φοβερή κούρσα!

Έβρεξε... γκολ και ήρθε η πρόκριση!

Ο Φορτούνης έπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει στο κλείσιμο του πρώτου μέρους και βρήκε ασίστ στο πρώτο λεπτό του 2ου ημιχρόνου! Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εκτέλεσε κόρνερ, σημάδεψε τον Ρέτσο και αυτός κέρδισε τους πάντες στον αέρα για το 4-0. Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Ίλιτς, στο σώμα του οποίου χτύπησε η μπάλα για το γκολ. Η μόνιμη πληγή των ερυθρόλευκων, η αμυντική απροσεξία επανήλθε από το πουθενά και στο 48ο λεπτό ο Τζάκοβατς πήρε το δώρο του Ορτέγκα και έκανε το 4-1.

Στο 57' ο Πασχαλάκης ντύθηκε... σούπερμαν και έκανε ασύλληπτη επέμβαση και 3 λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Κούβελιτς. Αυτό δεν μπόρεσε να το χαρεί, βέβαια, καθώς αμέσως μετά έφαγε κι άλλο γκολ για το 4-2. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε αντί του Κααμπί και σκόραρε όταν στο 67' ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα. Ο Πεπ Μπιέλ στο 71' άγγιξε το 6-2, αλλά το σουτ του Ισπανού έβγαλε ο Ίλιτς. Ο Ελ Αραμπί έφτασε κι αυτός κοντά σε ένα ακόμη τέρμα, όμως εκ νέου παρενέβη ο Ίλιτς και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 5-2.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags