Facebook Pixel Ολυμπιακός: Βγήκε 100% το πλάνο Καρβαλιάλ, "ουρλιάζει" για μεταγραφές - Απάντηση Πασχαλάκη, το αποφάσισε για Ελ Αραμπί
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-15 00:37:00

Βγήκε 100% το πλάνο Καρβαλιάλ, "ουρλιάζει" για μεταγραφές - Απάντηση Πασχαλάκη, το αποφάσισε για Ελ Αραμπί

του Παναγιώτη Νικολάου
Βγήκε 100% το πλάνο Καρβαλιάλ, "ουρλιάζει" για μεταγραφές - Απάντηση Πασχαλάκη, το αποφάσισε για Ελ Αραμπί

Οι εντυπωσιακοί Φορτούνης, Ποντένσε και η γκάφα Ορτέγκα. Τι έδειξε στο ντεμπούτο του ο Πορτογάλος προπονητής, πόσα πρόλαβε να αλλάξει, η τακτική που ακολούθησε, οι παίκτες που έστειλαν... μήνυμα και οι κινήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν τον Ιανουάριο!

Ο Ολυμπιακός δε ''μάσησε'' από τη δυσκολία του αγώνα με την Μπάτσκα, καθώς σε ένα παιχνίδι - ''τελικό'' το να μην έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου μπορεί να σε πληγώσει ανεπανόρθωτα. Οι ερυθρόλευκοι αντέστρεψαν αυτόν τον προβληματισμό και αυτοί που έχασαν ήταν οι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι στερήθηκαν τη θριαμβευτική νίκη εξαιτίας των όσων συνέβησαν στου Ρέντη. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε μιλήσει για την κρισιμότητα του αγώνα και απέδειξε στο... πεδίο ότι ήταν αρκούντως προετοιμασμένος. Εν μέρει η πρόκριση στο Κόνφερενς φέρνει την υπογραφή του, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους παίκτες του. Ποντένσε και Φορτούνης το πήραν πάνω τους και κατάφεραν να κερδίσουν όχι μόνο την Μπάτσκα αλλά και την... άμυνα της ομάδας τους!

Επιθετική πανδαισία με ''μάγο'' Ποντένσε και ηγέτη Φορτούνη

Ο Καρβαλιάλ είχε μελετήσει πολύ καλά το υλικό με το οποίο θα δουλέψει και καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή της τριανδρίας πίσω από τον Ελ Κααμπί. Ο Μασούρας ήταν κεντρικά, πίσω από τον Μαροκινό και έτρεχε για... δύο πιέζοντας ασφυκτικά καθόλη τη διάρκεια του ματς. Ο Φορτούνης ήταν δεξιά για να συνεργάζεται με τον Ροντινέι και να έχει το γνωστό ελεύθερο ρόλο του. Και ο Ποντένσε ξεκίνησε αριστερά, ώστε να έρχεται ως εσωτερικός για να ανεβαίνει ο Ορτέγκα.

Το πλάνο βγήκε με... ανατριχιαστική λεπτομέρεια. Ο Φορτούνης έδωσε 4 ασίστ (!), ο Ποντένσε ''τρέλανε'' την Ευρώπη με την γκολάρα του για το 2-0 και οι υπόλοιποι έκαναν τη δουλειά τους. Ειδικά το πρώτο μέρος έμοιαζε με παιχνίδι ομάδας δημοτικού κόντρα σε ομάδα... λυκείου. Τόσο χαώδης ήταν η διαφορά λόγω της ποιότητας του Ολυμπιακού.

 

Είπαμε ότι ο Κάρλος Καρβαλιάλ ήρθε στην Ελλάδα απολύτως ενήμερος για όσα γίνονται εντός ερυθρόλευκου οργανισμού και ήξερε που ''πονάει'' η ομάδα του. Σήμερα το επιβεβαίωσε, ευτυχώς όχι με τραγικό τρόπο. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε η παιδική αρρώστια του φετινού Ολυμπιακού: η απίστευτη απροσεξία των αμυντικών. Ο Ορτέγκα έκανε... ντρίμπλες μες την περιοχή για το 4-1, ένα τσούρμο παίκτες κυνηγούσαν τον Τσίρκοβιτς και τελικά δεν τον έπιασαν ποτέ για το 4-2!

Ο Πασχαλάκης έκανε φοβερή επέμβαση λίγο πριν το κλείσιμο της μίας ώρας αγώνα και ίσως αυτό να χρειαζόταν για να πάρει τα πάνω του και να ξαναβάλει τη στολή του... Superman, που είχε μέχρι πρότινος. Όσα έγιναν είναι η απόδειξη στο ''γιατί ο Καρβαλιάλ ζητάει ποιοτική και ποσοτική ενίσχυση στην άμυνα''. Γιατί, πολύ απλά, δε θα κερδίζει πάντα η επίθεση την άμυνα της ίδιας του της ομάδας!

Έδειξε τις προθέσεις του ο Πορτογάλος κόουτς!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα επέλεγε ως αλλαγή του Ελ Κααμπί τον Στέφαν Γιόβετιτς. Αυτό το ξέρουμε, επειδή το είδαμε να συμβαίνει πολλάκις. Αυτό, όμως, δεν επαναλήφθηκε στο Φάληρο με τον Καρβαλιάλ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Πορτογάλος ξέρει ότι αν ο Μαροκινός ''κίλερ'' βρει ρυθμό, δε βλέπει κανέναν στην Ελλάδα και μπορεί μόνος του να δώσει το πρωτάθλημα στους Πειραιώτες. Για αυτό και τον έβαλε στο ματς. Η ανταμοιβή του; Ο Ελ Αραμπί σκόραρε και ίσως να άνοιξε μια νέα σελίδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Στο ματς έκανε το ντεμπούτο του και ο Ρίτσαρντς, ο οποίος μπήκε για τη... συμμετοχή και μόνο αλλά η παρουσία του σηματοδοτεί κάτι σημαντικό: ότι επιτέλους ο Ορτέγκα θα έχει σοβαρότατο συναγωνισμό και γκάφες όπως οι αποψινές θα τιμωρούνται με πάγκο. Ο Καρβαλιάλ, λοιπόν, χειρίστηκε καλά την αναμέτρηση και έκανε ανέμελο ντεμπούτο στον ερυθρόλευκο πάγκο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, όμως...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα νοκ-άουτ του Conference League - Τι περιμένει ο ΠΑΟΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags