Facebook Pixel Europa League: "Ξέρανε" Μπράγκα στην παράταση η Κάραμπαχ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-22 23:14:00

"Ξέρανε" Μπράγκα στην παράταση η Κάραμπαχ - Πέρασαν Μίλαν και Μπενφίκα, με θρίλερ η Φράιμπουργκ (Vid)

Sportdog Team
"Ξέρανε" Μπράγκα στην παράταση η Κάραμπαχ - Πέρασαν Μίλαν και Μπενφίκα, με θρίλερ η Φράιμπουργκ (Vid)

Φοβερά πράγματα έγιναν στη ρεβάνς του Europa League!

Ο Μπεναζμέν Μπουριζό (Ρεν) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (χατ τρικ), αλλά το 3-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μίλαν αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους «ροσονέρι» να βρεθούν στους «16» του Europa League, παρά την αποψινή τους ήττα επί γαλλικού εδάφους με 3-2.

 

Το 2-1 στο «Ντα Λουζ» επί της Τουλούζ αρκούσε στην Μπενφίκα για να βρεθεί στους «16» του Europa League, μετά το αποψινό 0-0 στην έδρα της γαλλικής ομάδας, η οποία πάλεψε για να κάνει την έκπληξη αλλά δεν τα κατάφερε.

 

Την παρουσία τους στους «16» του Europa League εξασφάλισαν με άκρως δραματικό τρόπο Φράιμπουργκ και Καραμπάχ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 στο πρώτο μέρος με τα γκολ των Κόστα και Γουάχι και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Όμως στην επανάληψη, έκαναν το κλασικό σκηνικό οι Γερμανοί.

Ο Ρόλαντ Σαλάι μείωσε στο 67’ σε 1-2 και στο 93’ ο ίδιος παίκτης έστειλε το ματς στην παράταση (2-2). Εκεί, αυτός που «μίλησε» ήταν ο Γκρέγκοριτς στο 99’ διαμορφώνοντας το 3-2 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό.

Η Καραμπάχ είχε πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της με το 2-4 στην Πορτογαλία επί της Μπράγκα και παρότι χρειάστηκε να κάνει ένα νέο «θαύμα» πήρε την τεράστια πρόκριση. Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν έμεινε με δέκα στο 57’ και στο φινάλε της κανονικής διάρκειας δέχθηκε γκολ από τους Φερνάντες και Τζαλό για να πάει το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο Ματέους Σίλβα μείωσε σε 1-2 στο 102’, όμως στο 115’ ο Μπάνζα έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στην Μπράγκα. Αν και το 1-3 φάνηκε ότι θα διατηρηθεί και πως η πρόκριση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ακουντζάντε πέτυχε στο 122’ το «χρυσό» γκολ και με το 2-3 η Καραμπάχ τσέκαρε το ιστορικό εισιτήριο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags