Europa League: Με τον Αντεμόλα Λούκμαν να σκοράρει τρία γκολ, η Αταλάντα έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της. Η ιταλική ομάδα θριάμβευσε με 3-0 κόντρα στο μεγάλο φαβορί, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, σηκώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το Europa League στο Δουβλίνο!

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας ήταν αήττητη στη σεζόν μέχρι τον τελικό, για 51 σερί ματς, με την τελευταία της ήττα να χρονολογείται στις 27 Μαΐου 2023. Ωστόσο, η γερμανική μηχανή του Τσάμπι Αλόνσο έμοιαζε ανήμπορη κόντρα στην εκπληκτικά στημένη Αταλάντα του Γκασπερίνι και στον δαιμονισμένο Λούκμαν, που έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που σημειώνει χατ τρικ σε τελικό Europa League (πρώην Κύπελλο Εκθέσεων και Κύπελλο UEFA) και πρώτος μετά από 49 χρόνια (το είχε κάνει ο Γιούπ Χάινκες το 1975)!

 

Το ρεσιτάλ του Λούκμαν ξεκίνησε στο 12'. Από το γύρισμα του Τζαπακόστα, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Κόβαρ και ο Λούκμαν πετάχτηκε στην πλάτη του Στάνισιτς και με αριστερό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την Αταλάντα (1-0). Το γρήγορο γκολ «πάγωσε» τους Γερμανούς που βρέθηκαν από πολύ νωρίς να κυνηγούν στο σκορ, απέναντι σε μία ομάδα που όλες οι γραμμές της έπαιζαν κοντά και δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να οργανωθεί και να κάνει το παιχνίδι του.
 
Πάνω που οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο πήγαν να συνέλθουν μετά το 20΄, ο Λούκμαν τους «έκοψε τα πόδια» για δεύτερη φορά. Ο Αντεμόλα Λούκμαν εκμεταλλεύτηκε το λάθος των πρωταθλητών Γερμανίας στη μεσαία γραμμή, άδειασε τον Ταπσόμπα κι έξω από την περιοχή με υποδειγματικό σουτ στη γωνία του Κόβαρ έκανε το 2-0 δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους «μπεργκαμάσκι».

Η Λεβερκούζεν προσπάθησε και πάλι ν' αντιδράσει και να μπει στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει, ωστόσο, στο 34' ο Γκριμάλντο έχασε μεγάλη ευκαιρία να το κάνει απέναντι στον Μούσο.

Ούτε στο β΄ μέρος μπόρεσε η Λεβερκούζεν να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο ματς. Αντ' αυτού, ο Λούκμαν με φοβερό σουτ στο 75' «έγραψε» το τελικό 3-0, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπαίκτες του και από τον κόσμο στις εξέδρες.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζιανπιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46' Σκαλβίνι), Τζαπακόστα (84΄ Χάντεμπουρ), Έντερσον, Κουπμάινερς, Ρουγκέρι (90'+1' Τολόι), Ντε Κετελάρε (57΄ Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα (83΄ Τουρέ).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Τσάμπι Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46'  Μπονιφέις), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (81' Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (69' Αντριχ), Ινκαπιέ, Βιρτς (81' Σικ), Γκριμάλντο (69' Χλόζεκ), Αντλί.

 
 
 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr