Facebook Pixel ''Eτσι θα την αντιμετωπίσουμε''
Ποδόσφαιρο
| 2012-03-08 13:52:00

''Eτσι θα την αντιμετωπίσουμε''

''Eτσι θα την αντιμετωπίσουμε''

Ο βοηθός του Ερνέστο Βαλβέρδε, Γιον Ασπιάθου, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Μέταλιστ αλλά και τα βασικά σημεία του πλάνου του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ''Sentra 103,3'':

«Είναι πιο επικίνδυνη ομάδα απ' ό,τι η Ρούμπιν από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Εχει πολλούς γρήγορους παίκτες και ξέρουν να κερδίζουν τα παιχνίδια. Με τον τρόπο παιχνιδιού της αναγκάζει τον αντίπαλο να χάνει την ισορροπία του. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αν θέλουμε να τους κερδίσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι παίζουν κάποιο συγκεκριμένο σύστημα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι παίζουν πάρα πολλοί Βραζιλιάνοι και Αργεντινοί ποδοσφαιριστές που από τη μεσαία γραμμή και μπροστά παίζουν λίγο και ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Οχι άναρχο ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχουν σταθερή θέση μπροστά. Παίζει 4-2-3-1, αλλά αυτός ο ένας μπροστά αλλάζει συνεχώς θέσεις. Μπορεί να πάει στην άκρη, μπορεί από πίσω, μπορεί και στην κορυφή.

Δεν λέω ότι είναι σοβαρό το σχήμα, αλλά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά κινούνται συνεχώς και δεν ξέρεις ο κάθε παίκτης σε ποια θέση ακριβώς αγωνίζεται. Το χαρακτηριστικό της Μέταλιστ είναι ότι οι μεσοεπιθετικοί της κινούνται συνεχώς», τόνισε αρχικά ο Ασπιάθου.

Στη συνέχεια απάντησε για το αν μοιάζει κάπως το παιχνίδι της Μέταλιστ με αυτό του Ολυμπιακού:

«Σε εμάς δεν είναι κανόνας. Δεν έχουμε πει σε συγκεκριμένους παίκτες "παιδιά, αλλάξτε θέσεις". Στη Μέταλιστ είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Σε κάθε αγώνα ο παίκτης που αγωνίζεται δεξιά τον βρίσκεις μετά από λίγο μπροστά. Μετά τον βρίσκεις στο κέντρο. Δεν ξέρεις ουσιαστικά ποια είναι η θέση του».

Τέλος αναφέρθηκε και στην ευάλωτη άμυνα των Ουκρανών, τονίζοντας: «Πρώτα απ' όλα έρχονται από τη χειµερινή διακοπή που για πάνω από δύο µήνες δεν είχαν επίσηµους αγώνες. Οµως, αν θέλετε να σας µιλήσω µε καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, η άµυνά της δεν είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως είναι η επιθετική της γραµµή. Η µεσαία και η επιθετική γραµµή είναι πιο ισορροπηµένες, εν αντιθέσει µε την άµυνα που δεν ισχύει αυτό».

Ενώ στην ερώτηση αν θα προκριθεί ο Ολυµπιακός απάντησε:

«Εύχοµαι να τα καταφέρουµε. Οµως σε αυτό το επίπεδο όλες οι οµάδες είναι πολύ δυνατές, πόσο µάλλον η Μέταλιστ που έχουµε δει όλοι τι έχει καταφέρει φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ. Εµείς στην Ουκρανία θα κάνουµε αυτό που έχουµε σχεδιάσει και ευχόµαστε όλοι να γυρίσουµε µε ένα πολύ θετικό αποτέλεσµα στις αποσκευές µας, έτσι ώστε να τα παίξουµε όλα στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags