ΠΑΟΚ: Η Ριέκα ετοιμάζεται να ζήσει ξανά μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές, καθώς μετά από πέντε χρόνια επιστρέφει σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού μετά την πρόκριση επί της Σέλμπουρν ό,τι και αν γίνει με τον ΠΑΟΚ θα παίξει είτε στην League Phase του Europa League, είτε σε αυτή του Conference League.
Διαβάστε επίσης...

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών της είναι έκδηλος παρά την ήττα το Σάββατο το βράδυ στο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς με την Ντινάμο εκτός έδρας, με το πρώτο μεγάλο ραντεβού απέναντι στον ΠΑΟΚ να πλησιάζει και όλα να δείχνουν πως το γήπεδο θα γεμίσει μέχρι τελευταίας θέσης.
Ο Δικέφαλος και αυτός από την πλευρά του, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στα Κύπελλα Ευρώπης και τον προσεχή χειμώνα, κυνηγά το επόμενο βήμα: την πρόκριση στη League Phase του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το πρώτο εμπόδιο στη σειρά των play-offs είναι το ταξίδι στην Κροατία και το κατάμεστο – όπως όλα δείχνουν – στάδιο «Ρουγιεβίτσα» χωρητικότητας 8.279 θεατών εκεί όπου την Πέμπτη 21 Αυγούστου (21:45) θα δοθεί η σέντρα του πρώτου αγώνα.
Η Ριέκα, πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Κροατίας την περασμένη σεζόν, έχει γνωρίσει αρκετές ευρωπαϊκές απογοητεύσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς αποκλείστηκε τέσσερις διαδοχικές χρονιές στο Conference League (από ΠΑΟΚ, Γιοργκόρντεν, Λιλ και Ολίμπια Λιουμπλιάνας). Συνεπώς αυτή η επιστροφή στους ομίλους λοιπόν θεωρείται ιστορική, γι’ αυτό και η δίψα του κόσμου της ομάδας είναι τεράστια.
Ενδεικτικό είναι ότι το παιχνίδι πρωταθλήματος με την αιώνια αντίπαλο Ντιναμό Ζάγκρεμπ έγινε sold out, ενώ στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ραντεβού καταγράφηκαν επίσης υψηλές προσέλευσεις: 7.800 θεατές απέναντι στη Λουντογκόρετς και 6.500 με τη Σέλμπουρν. Όλα αυτά «μαρτυρούν» πως το ματς με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί σε καυτή ατμόσφαιρα, με το γήπεδο να αναμένεται ασφυκτικά γεμάτο.
Τα 412 εισιτήρια και η αναμονή για την απόφαση της UEFA
Στο κομμάτι που αφορά τους φίλους του Δικεφάλου, η εικόνα είναι ξεκάθαρη: το πέταλο των φιλοξενουμένων στο Ρουγιεβίτσα έχει χωρητικότητα 412 θέσεων, αριθμός που αντιστοιχεί ακριβώς στο 5% της συνολικής χωρητικότητας, όπως προβλέπει ο κανονισμός της UEFA.
Τόσα εισιτήρια θα έχει στη διάθεσή του ο ΠΑΟΚ, εκτός αν υπάρξει κάποια διαφορετική απόφαση σε επίπεδο ασφαλείας, μια απόφαση που θα πάρει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία άμεσα και θα ενημερώσει τις δυο ομάδες.
Το ερωτηματικό που παραμένει είναι αν θα επιτραπεί από την UEFA ανταλλαγή ή παραχώρηση περισσότερων εισιτηρίων, κάτι που είχε αποκλειστεί στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγα χρόνια, στον αγώνα Χάιντουκ – ΠΑΟΚ, είχε υπάρξει απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης, με φόντο τα επεισόδια που είχαν στιγματίσει το παιχνίδι ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως το «Ρουγιεβίτσα» θα φορέσει τα «γιορτινά» του, με τον ΠΑΟΚ να έχει μπροστά του ένα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό βράδυ σε ένα γήπεδο που αναμένεται να βράζει από παλμό και ένταση.
Πηγή: sfina.gr
