Απόψε (24/9) αρχίζει η League phase του Europa League για τη σεζόν 2025-26 με τις πρώτες εννέα αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, ενώ οι υπόλοιπες εννέα διεξάγονται αύριο (25/9).

Η Τότεναμ σήκωσε το τρόπαιο τον Μάιο, αφού νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στον τελικό στο Μπιλμπάο. Όμως δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, λόγω της νίκης που της χάρισε μια θέση στη League phase του Champions League της φετινής σεζόν, αλλά ο προπονητής της εκείνη τη διάσημη βραδιά, Άγγελος Ποστέκογλου, έχει την ευκαιρία να τον κατακτήσει ξανά με τη νέα ομάδα του, τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ένας άλλος προπονητής με πλούσια ιστορία στη διοργάνωση έχει επίσης άλλη μια ευκαιρία, με τον Ουνάι Έμερι να ηγείται της ομάδας της Άστον Βίλα. Ο Ισπανός έχει ήδη κατακτήσει το Europa League τέσσερις φορές και ελπίζει να φτάσει τις πέντε φέτος.

Ο υπερυπολογιστής Opta έχει προσομοιώσει τη διοργάνωση 2025-26 10.000 φορές και προβλέπει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου την Άστον Βίλα με ποσοστό 22,16%. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι το τρίτο φαβορί (9,98%), πίσω και από τη Ρόμα (12,83%). Ακολουθεί η Λιλ (8,44%), ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Λιόν (7,62%).

Ο ΠΑΟΚ (27ος) έχει, σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή της OPTA, 0,21% πθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο και ο Παναθηναϊκός (28ος) 0,1%, ενώ εκτός «16»... βλέπει και τις δύο ελληνικές ομάδες.