Το ήδη φορτωμένο καλεντάρι των πρωταθλητών Βουλγαρίας κορυφώνεται με πέντε επίσημες αναμετρήσεις σε χρονικό διάστημα μόλις 15 ημερών, κάτι που η διοίκηση της ομάδας θεωρεί υπερβολικό και επιβαρυντικό, ειδικά ενόψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού ματς με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ, ο εκνευρισμός δεν περιορίζεται σε γκρίνια στα αποδυτήρια, αλλά φτάνει μέχρι και στα υψηλότερα κλιμάκια του συλλόγου. Παράγοντες της Λουντογκόρετς διαμαρτυρήθηκαν άμεσα στην ομοσπονδία για τον τρόπο που ορίστηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων, ενώ δεν έλειψαν και οι ανοιχτές αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών των δύο πλευρών. Θεωρούν πως ο προγραμματισμός έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των ομάδων που συμμετέχουν στην Ευρώπη και χωρίς επαρκή συνεργασία.

Το αγωνιστικό τρέξιμο των «αετών» ξεκίνησε ήδη στις 4 Δεκεμβρίου με το εκτός έδρας παιχνίδι στο Ντόμπριτς απέναντι στη Ντόμπρουτζα, όπου η Λουντογκόρετς επικράτησε 0-2. Η συνέχεια είναι εξίσου απαιτητική: τη Δευτέρα ακολουθεί εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σλάβια, πριν έρθει το μεγαλύτερο ματς του μήνα, αυτό της 11ης Δεκεμβρίου απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Europa League. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θεωρείται καθοριστική και για τις δύο ομάδες και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή τους πορεία.

Το πρόγραμμα δεν σταματά εκεί. Στις 15 Δεκεμβρίου, η Λουντογκόρετς ταξιδεύει στη Σόφια για τον νοκ άουτ αγώνα Κυπέλλου με τη Σεπτέμβρι, ενώ το ήδη επιβαρυμένο ημερολόγιο θα ολοκληρωθεί στις 19 Δεκεμβρίου με τον εξ αναβολής αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Μπερόε, κλείνοντας το 2025 με ακόμη μία υποχρέωση υψηλής έντασης.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τη δυσφορία, στο εσωτερικό της ομάδας επιχειρείται να διατηρηθεί ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Ο Περ Ματίας Χόγκμο εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος πως το σύνολό του έχει την απαραίτητη φυσική κατάσταση για να αντέξει την καταπόνηση. Ο Νορβηγός προπονητής τονίζει στους συνεργάτες και στους παίκτες του ότι η ομάδα έχει προετοιμαστεί καλά για αυτήν την περίοδο και πως η διαχείριση του ροτέισον θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Την ίδια στιγμή, η Λουντογκόρετς σχεδιάζει ήδη το πρώτο στάδιο της νέας χρονιάς. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το πρόγραμμα της χειμερινής προετοιμασίας, με τους Βούλγαρους να έχουν προγραμματίσει ταξίδι στην Τουρκία για τις 5 Ιανουαρίου. Οι παίκτες θα πάρουν περίπου δέκα ημέρες άδεια στη διάρκεια των εορτών, ώστε να «φορτίσουν μπαταρίες» πριν μπουν σε ένα ακόμη απαιτητικό κομμάτι της σεζόν.

Την ώρα λοιπόν που ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για μια κρίσιμη ευρωπαϊκή δοκιμασία, στη Λουντογκόρετς επικρατεί έντονη πίεση, διαμαρτυρία και πολλά εσωτερικά ζητήματα λόγω του εξαντλητικού προγράμματος. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το μεταξύ τους παιχνίδι θα τους βρει σε μια φάση αγωνιστικού μαραθωνίου, όπου η φυσική κατάσταση και η διαχείριση θα παίξουν μεγαλύτερο ρόλο από ποτέ.