Με την πένα του ο γνωστός δημοσιογράφος Daniel Lagos, η «AS» αναλύει πώς ο Λουτσέσκου κατάφερε να μετατρέψει τον ΠΑΟΚ σε μια ομάδα που πλέον δεν φοβάται κανέναν, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη.
Ο «ακρογωνιαίος λίθος» και η σύγκριση με τον μύθο Μιρτσέα
Διαβάστε επίσης...
Το άρθρο ξεκινά με έναν βαρύγδουπο τίτλο: «Λουτσέσκου, το θαύμα του ΠΑΟΚ». Ο Ισπανός αναλυτής υπογραμμίζει ότι ο Ραζβάν δεν είναι πια απλώς «ο γιος του Μιρτσέα», αλλά μια αυτόνομη προσωπικότητα που έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Η «AS» στέκεται στο γεγονός ότι ο Λουτσέσκου έχει υπογράψει τα μισά πρωταθλήματα στην ιστορία του συλλόγου (2 από τα 4), οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην πιο λαμπρή και γεμάτη «λάμψη» περίοδο της ιστορίας του. Σημειώνεται χαρακτηριστικά πως ο ΠΑΟΚ, υπό την καθοδήγησή του, έπαψε να είναι ο «κομπάρσος» και έγινε ο πρωταγωνιστής που κοντράρει στα ίσα το κατεστημένο της Αθήνας.
Μια μάχη τακτικής με τον Πελεγκρίνι
Το αφιέρωμα εστιάζει στη σημερινή μεγάλη αναμέτρηση, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «μάχη πάγκων» υψηλού επιπέδου. Ο Λουτσέσκου προκαλεί τον έμπειρο Μανουέλ Πελεγκρίνι σε ένα σκάκι τακτικής που μπορεί να κρίνει την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι Ισπανοί θεωρούν πως ο Ρουμάνος είναι ο μοναδικός που μπορεί να «εγκλωβίσει» τη Μπέτις μέσα στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της Τούμπας.
Η «AS» κάνει μια αναδρομή στη σχέση πάθους μεταξύ ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Λουτσέσκου πέτυχε τίτλους που κάποτε έμοιαζαν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τη Θεσσαλονίκη. Η κατάκτηση του πρόσφατου πρωταθλήματος χαρακτηρίζεται ως η απόλυτη επιβεβαίωση της κυριαρχίας του, αποδεικνύοντας ότι ο Ρουμάνος αποτελεί πλέον οργανικό κομμάτι της ιστορίας του Δικεφάλου.
Ενώ ο πατέρας του καθοδηγεί την Εθνική Ρουμανίας, ο Ραζβάν συνεχίζει να «μάχεται σώμα με σώμα» με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αναγκάζοντας όλη την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της στον ΠΑΟΚ.
Όταν μια εφημερίδα του βεληνεκούς της AS μιλάει για «θαύμα Λουτσέσκου», τότε τα λόγια περιττεύουν. Ο Ρουμάνος έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους τίτλους: έχει επιβάλλει τον σεβασμό των ξένων προς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόψε στην Τούμπα, ο Λουτσέσκου δεν παίζει μόνο για τους βαθμούς, αλλά για να επιβεβαιώσει στην πράξη όλα όσα οι Ισπανοί του αναγνωρίζουν πριν καν αρχίσει το ματς.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο